Το Mangaworld24 δημιουργήθηκε με στόχο να παρουσιάσει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για τα άνιμε και τα μάνγκα, δίνοντας λίγο μεγαλύτερη έμφαση στον δεύτερο τομέα. Στη στήλη Retro παρουσιάζονται παλιές σειρές και ταινίες άνιμε που μεταγλωττίστηκαν στα Ελληνικά. Στη στήλη Manga δημοσιεύονται άρθρα με πληροφορίες και παρουσιάσεις μάνγκα. Στις Ανακοινώσεις, ανακοινώσεις που σχετίζονται με τη λειτουργία του ιστολογίου και το περιεχόμενό του. Στις Ταινίες δημοσιεύονται παρουσιάσεις ταινιών είτε άνιμε είτε live action, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην παρουσίαση της πλοκής και των χαρακτήρων. Στη στήλη Gaming αναρτώνται πληροφορίες σχετικά με βιντεοπαιχνίδια που είναι επηρεασμένα από μάνγκα-άνιμε και τέλος στη στήλη Anime γίνεται μια προσπάθεια να μαζευτούν σειρές άνιμε που έχουν κυκλοφορήσει στα Ελληνικά, ώστε να δημιουργηθεί ένα portofolio και ταυτόχρονα δημοσιεύονται και κείμενα σχετικά μ’ αυτές όπως εδώ.

Ετικέτες

Κυριακή, 11 Ιανουαρίου 2015

Dragon Ball Z: Το πεπρωμένο των Σάγιαν


Πλοκή

Πριν από πολλά χρόνια η Φρίζερ είχε καταστρέψει τον πλανήτη των Σάγιαν, φοβούμενη ότι ένας απ’ αυτούς θα μπορούσε να γίνει με το πέρασμα του χρόνου ο θρυλικός Σούπερ Σάγιαν και να την  αφανίσει (Η αρχή του μύθου). Ο Σονγκόκου παρότι δεν είναι ο θρυλικός πολεμιστής της φυλής των Σάγιαν κατάφερε να τη σκοτώσει, καθώς είχε γλιτώσει την τελευταία στιγμή από τον αφανισμό του πλανήτη. Ωστόσο, ο αδερφός της Φρίζερ, ο Κούλερ, έρχεται πια στη Γη για να ολοκληρώσει το έργο της αδερφής του. Θέλει να σκοτώσει όλους τους Σάγιαν για να εξασφαλίσει την κυριαρχία του στο διάστημα, αλλά και για να εκδικηθεί. Θα τα καταφέρει;

Χαρακτήρες


Σονγκόκου: Ο γνωστός χαρακτήρας της σειράς είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τον Κούλερ χωρίς να γνωρίζει ότι είναι πολύ πιο ισχυρός από την αδερφή του. Ο ίδιος μάλιστα δεν ξέρει να μεταμορφώνεται με ευκολία σε σούπερ Σάγιαν.


Κούλερ: Είναι ο αδερφός της Φρίζερ και έρχεται στη Γη για να ολοκληρώσει το έργο της αδερφής του. Είναι πολύ πιο ισχυρός και μπορεί με μεγάλη ευκολία να καταστρέψει τη Γη.


Ντόρε, Σάουζερ, Νάζε: Είναι οι τρεις ακόλουθοι – πολεμιστές του Κούλερ. Δεν είναι άξιοι αντίπαλοι για τον Σονγκόκου, ωστόσο, χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή καθώς ο καθένας τους έχει μια ξεχωριστή ικανότητα.

Επισκόπηση

«Το πεπρωμένο των Σάγιαν» έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς παρουσιάζει σε όλο του το μεγαλείο τον παντοδύναμο Κούλερ, που εμφανίζεται και σε μία ακόμα ταινία του Dragon Ball Z. Το σενάριο της ταινίας είναι αρκετά καλό, αν και υπάρχουν ορισμένες σκηνές, οι οποίες είναι τραβηγμένες από τα μαλλιά. Πάραυτα, δεν προκαλούν δυσφορία στον θεατή. Η ταινία πραγματοποίησε το ντεμπούτο της το 1991 και έχει διάρκεια 45 λεπτά. Αξίζει να τη δείτε λόγω του Κούλερ! Καλή προβολή!