Το Mangaworld24 δημιουργήθηκε με στόχο να παρουσιάσει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για τα άνιμε και τα μάνγκα, δίνοντας λίγο μεγαλύτερη έμφαση στον δεύτερο τομέα. Στη στήλη Retro παρουσιάζονται παλιές σειρές και ταινίες άνιμε που μεταγλωττίστηκαν στα Ελληνικά. Στη στήλη Manga δημοσιεύονται άρθρα με πληροφορίες και παρουσιάσεις μάνγκα. Στις Ανακοινώσεις, ανακοινώσεις που σχετίζονται με τη λειτουργία του ιστολογίου και το περιεχόμενό του. Στις Ταινίες δημοσιεύονται παρουσιάσεις ταινιών είτε άνιμε είτε live action, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην παρουσίαση της πλοκής και των χαρακτήρων. Στη στήλη Gaming αναρτώνται πληροφορίες σχετικά με βιντεοπαιχνίδια που είναι επηρεασμένα από μάνγκα-άνιμε και τέλος στη στήλη Anime γίνεται μια προσπάθεια να μαζευτούν σειρές άνιμε που έχουν κυκλοφορήσει στα Ελληνικά, ώστε να δημιουργηθεί ένα portofolio και ταυτόχρονα δημοσιεύονται και κείμενα σχετικά μ’ αυτές όπως εδώ.

Ετικέτες

Σάββατο, 25 Οκτωβρίου 2014

Dragon Ball Z: H αρχή του μύθου


Πλοκή

Η Φρίζερ έχει καταφέρει να υποδουλώσει τη φυλή των Σάγιαν που διαμένει στον πλανήτη Βετζέτα. Οι Σάγιαν είναι απαραίτητοι για την ίδια, καθώς τους αποστέλνει σε διάφορους πλανήτες για να τους κυριεύσουν χρησιμοποιώντας τις πανίσχυρες πολεμικές ικανότητές τους. Η Φρίζερ όμως θα συνειδητοποιήσει ότι αν οι πανίσχυροι πολεμιστές ενωθούν και θελήσουν να τη αντιμετωπίσουν, τότε ενδέχεται να μην καταφέρει να τους αποκρούσει. Ο Μπάρντουκ, ο πατέρας του Σονγκόκου –Κάκαροτ ως Σάγιαν- θα μάθει το σχέδιό της. Θα καταφέρει άραγε να ειδοποιήσει τους ομοεθνείς του;

Χαρακτήρες


      Φρίζερ: Μπορεί να μην είναι ρωμαλέα και μυώδης, αλλά είναι δυνατότερη απ’ όλους τους εν ζωή Σάγιαν κι έτσι έχει καταφέρει να τους επιβληθεί. Ανάμεσα στους πιο πιστούς της πολεμιστές είναι και ο πρίγκιπας Βετζέτα, που τρέφει μεγάλο σεβασμό για την ίδια. Μολαταύτα θα πάρει την απόφαση να αφανίσει τον πλανήτη του.      Μπάρντουκ: Είναι ένας πολεμιστής Σάγιαν κατωτάτου επιπέδου. Μαζί με μια μικρή ομάδα στέλνεται σε πλανήτες για να αφανίσει τον πληθυσμό τους και να τους παραδώσει ουσιαστικά στον έλεγχο της παντοδύναμης Φρίζερ. Κατά τη διάρκεια μιας μάχης θα αποκτήσει το χάρισμα να βλέπει το μέλλον . Έτσι, θα δει τις ύπουλες επιδιώξεις της Φρίζερ και το μέλλον του γιου του, που δεν είναι άλλος από τον Σονγκόκου.      Ντοτόρια: Είναι στρουμπουλή και εξαιρετικά τερατόμορφη. Αναλαμβάνει να σκοτώσει τους Σάγιαν που βρίσκονται στον πλανήτη Μιτ για τον αφανισμό του. Θα εξολοθρεύσει τους πάντες εκτός από τον Μπάρντουκ, καθώς θα τον περάσει για πεθαμένο και δεν θα του δώσει τη χαρισματική βολή.

Επισκόπηση

     «Η αρχή του μύθου» κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1990 και παρουσιάζει μέσα σε 44 λεπτά τις απαρχές του έπους του Dragon Ball Z και της ιστορίας του Σονγκόκου. Στη συγκεκριμένη ταινία υπάρχουν έντονες σκηνές δράσεις –ως είθισται-, αλλά και αρκετά φορτισμένα συναισθηματικώς μέρη. Το μόνο αρνητικό που θα μπορούσαμε να εντοπίσουμε στο συγκεκριμένο φιλμ είναι η διάρκειά του. Λίγη περισσότερη ώρα δεν θα έβλαπτε. Θα βοηθούσε να αναπτυχθεί με μεγαλύτερη ομαλότητα η πλοκή.