Το Mangaworld24 δημιουργήθηκε με στόχο να παρουσιάσει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για τα άνιμε και τα μάνγκα, δίνοντας λίγο μεγαλύτερη έμφαση στον δεύτερο τομέα. Στη στήλη Retro παρουσιάζονται παλιές σειρές και ταινίες άνιμε που μεταγλωττίστηκαν στα Ελληνικά. Στη στήλη Manga δημοσιεύονται άρθρα με πληροφορίες και παρουσιάσεις μάνγκα. Στις Ανακοινώσεις, ανακοινώσεις που σχετίζονται με τη λειτουργία του ιστολογίου και το περιεχόμενό του. Στις Ταινίες δημοσιεύονται παρουσιάσεις ταινιών είτε άνιμε είτε live action, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην παρουσίαση της πλοκής και των χαρακτήρων. Στη στήλη Gaming αναρτώνται πληροφορίες σχετικά με βιντεοπαιχνίδια που είναι επηρεασμένα από μάνγκα-άνιμε και τέλος στη στήλη Anime γίνεται μια προσπάθεια να μαζευτούν σειρές άνιμε που έχουν κυκλοφορήσει στα Ελληνικά, ώστε να δημιουργηθεί ένα portofolio και ταυτόχρονα δημοσιεύονται και κείμενα σχετικά μ’ αυτές όπως εδώ.

Ετικέτες

Σάββατο, 4 Οκτωβρίου 2014

«Τότε και τώρα, πάντα Θεσσαλονίκη»


Η έκδοση του μάνγκα που φέρει τον τίτλο «Τότε και τώρα, πάντα Θεσσαλονίκη» έλαβε χώρα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014 και στοχεύει στην ανάδειξη της ιαπωνικής κουλτούρας.

«Σε συνεργασία με τους Mangatelles και την Ιαπωνική Πρεσβεία φτάσαμε σε αυτήν την αξιόλογη έκδοση που ελπίζουμε να ενισχυθεί και με άλλα τεύχη. Από εσάς, τους αναγνώστες, εξαρτάται», δηλώνει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, στην αρχή του έργου. 

Υπεύθυνοι για την επιτυχημένη ολοκλήρωση αυτή της προσπάθειας είναι οι Mangatellers, μια ομάδα που εδράζεται στη Θεσσαλονίκη και αποτελείται από δύο σεναριογράφους, τους Ραφαήλ Βουτσίδη και Καρυοφύλλη – Χρίστο Χατζόπουλο, έναν σκιτσογράφο, τον Μάνο Λαγουβάρδο και έναν βοηθό σκιτσογράφου, τον Νικήτα Εφημίδη. Όλοι οι συντελεστές χρειάστηκε να δουλέψουν περίπου 1,5 χρόνο για να δημιουργήσουν το πρώτο ελληνικό μάνγκα, που εκδόθηκε τον Μάιο του 2014.

«Το έργο διαδραματίζεται σε δυο ιστορίες στην αρχαιότητα και στη σύγχρονη εποχή και το κύριο θέμα του είναι το τι θα αφήσει η μια γενιά στην άλλη», ανέφερε ένας εκ των συντελεστών, ο Ραφαήλ Βουτσίδης, στη συνέντευξη τύπου που είχε δοθεί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. «Αυτό που κάναμε ουσιαστικά στο ελληνικό μάνγκα είναι να δείξουμε ότι στην Ελλάδα δεν χρειαζόμαστε σούπερ ήρωες, αλλά πρέπει οι νέοι να πιστέψουν στον εαυτό τους», είχε τονίσει από την πλευρά του ο Καρυοφύλλης Χατζόπουλος.


Το «Τότε και τώρα, πάντα Θεσσαλονίκη» αποτελείται από περίπου 80 σελίδες και διαδραματίζεται τόσο στην αρχαία πόλη, την εποχή που βασίλευε ο Κάσσανδρος, όσο και στη σύγχρονη. Οι ήρωες της ιστορίας παίρνουν μέρος σε γνωστές εκδηλώσεις της συμπρωτεύουσας και περιδιαβαίνουν σημαντικά μνημεία της Νύφης του Θερμαϊκού δίνοντας παράλληλα πολύτιμες ιστορικές πληροφορίες στον αναγνώστη.

Τέλος, θα πρέπει να αναφερθεί ότι η ιστορία είναι γραμμένη τόσο στα Ελληνικά όσο και στα Αγγλικά, έτσι ώστε να μπορέσουν και οι επισκέπτες της χώρας μας να μάθουν περισσότερα για τη Θεσσαλονίκη.Το μάνγκα μοιράζεται δωρεάν μέσω των διαφόρων εκδηλώσεων που διοργανώνονται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014. Αξίζει να το προμηθευτείτε, να το διαβάσετε και να στηρίξετε την προσπάθεια!