Το Mangaworld24 δημιουργήθηκε με στόχο να παρουσιάσει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για τα άνιμε και τα μάνγκα, δίνοντας λίγο μεγαλύτερη έμφαση στον δεύτερο τομέα. Στη στήλη Retro παρουσιάζονται παλιές σειρές και ταινίες άνιμε που μεταγλωττίστηκαν στα Ελληνικά. Στη στήλη Manga δημοσιεύονται άρθρα με πληροφορίες και παρουσιάσεις μάνγκα. Στις Ανακοινώσεις, ανακοινώσεις που σχετίζονται με τη λειτουργία του ιστολογίου και το περιεχόμενό του. Στις Ταινίες δημοσιεύονται παρουσιάσεις ταινιών είτε άνιμε είτε live action, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην παρουσίαση της πλοκής και των χαρακτήρων. Στη στήλη Gaming αναρτώνται πληροφορίες σχετικά με βιντεοπαιχνίδια που είναι επηρεασμένα από μάνγκα-άνιμε και τέλος στη στήλη Anime γίνεται μια προσπάθεια να μαζευτούν σειρές άνιμε που έχουν κυκλοφορήσει στα Ελληνικά, ώστε να δημιουργηθεί ένα portofolio και ταυτόχρονα δημοσιεύονται και κείμενα σχετικά μ’ αυτές όπως εδώ.

Ετικέτες

Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2014

Dragon Ball Z: Η ιστορία του Τρανκς


Πλοκή

Η ιστορία που παρουσιάζεται στη συγκεκριμένη ταινία εκτυλίσσεται σ’ ένα άλλο μέλλον, όπου τα Ανδροειδή Γ-17 και Γ-18 είναι οι απόλυτοι κυρίαρχοι του πλανήτη Γη. Μετά τον θάνατο του Σονγκόκου από καρδιοπάθεια, τα δημιουργήματα του δόκτορα Γκέρο κατάφεραν να εξολοθρεύσουν και τους υπόλοιπους δυνατούς πολεμιστές αφήνοντας ζωντανό μονάχα τον Γκόχαν και τον Τρανκς. Οι δύο τελευταίοι όμως δεν είναι τόσο δυνατοί όσο στο μέλλον που γνωρίζουμε. Ο γιος του Βετζέτα δεν μπορεί να μεταμορφωθεί σε Σούπερ Σάγιαν, ενώ ο Γκόχαν πέτυχε οριστικά τη μεταμόρφωση μετά τον θάνατο των φίλων του. Οι δύο Σάγιαν μαζί με την Μπούλμα, που προσπαθεί να δημιουργήσει ένα παράξενο μηχάνημα, αποτελούν την τελευταία ελπίδα του πλανήτη. Θα καταφέρουν να νικήσουν άραγε τα δημιουργήματα του δόκτωρ Γκέρο;

Χαρακτήρες


Τρανκς: Ζει με τη μητέρα του στο ερειπωμένο εργαστήριο της εταιρείας Capsule. Έχει σαν πρότυπό του τον Γκόχαν και θέλει μία μέρα να γίνει δυνατός και ριψοκίνδυνος σαν εκείνον, ώστε να μπορέσει να κερδίσει τα Ανδροειδή και να σώσει τη Γη.


Γκόχαν: Είναι ουσιαστικά ο μοναδικός μαχητής που μπορεί να αντιμετωπίσει για κάποιο χρονικό διάστημα το παντοδύναμο δίδυμο που ισοπεδώνει για διασκέδαση ό,τι βρει στο διάβα του. Προσπαθεί να βελτιώσει τις πολεμικές ικανότητες του μικρού του συντρόφου για να μπορέσουν να σώσουν τη Γη.


Γ-17 και Γ-18: Είναι τα πιο εξελιγμένα δημιουργήματα του δόκτωρ Γκέρο, που δούλευε αρχικά για τον στρατό της Κόκκινης Κορδέλας. Έχουν καταφέρει να σκοτώσουν τους δυνατότερους πολεμιστές του πλανήτη, με αποτέλεσμα να γυροφέρνουν πια από πόλη σε πόλη ισοπεδώνοντάς τις για να διασκεδάσουν.

Επισκόπηση

«Η ιστορία του Τρανκς» έχει διάρκεια 47 λεπτά και κυκλοφόρησε πρώτη φορά το 1993. Έχει αρκετά ενδιαφέρουσα  πλοκή, καθώς φανερώνει στον θεατή ένα μέλλον, που δεν υπάρχει ο βασικός πρωταγωνιστής της σειράς, Σονγκόκου. Οι κεντρικοί χαρακτήρες του φιλμ έχουν αποβάλει τα συνηθισμένα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς τους κι έτσι αποτελούν ουσιαστικά νέα δημιουργήματα. Αν εξαιρεθούν κάποιες παρατραβηγμένες σκηνές που τείνουν να χαλάσουν το τελικό αποτέλεσμα, «Η ιστορία του Τρανκς» ίσως να αποτελεί την πιο ενδιαφέρουσα ταινία του Dragon Ball Z.