Το Mangaworld24 δημιουργήθηκε με στόχο να παρουσιάσει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για τα άνιμε και τα μάνγκα, δίνοντας λίγο μεγαλύτερη έμφαση στον δεύτερο τομέα. Στη στήλη Retro παρουσιάζονται παλιές σειρές και ταινίες άνιμε που μεταγλωττίστηκαν στα Ελληνικά. Στη στήλη Manga δημοσιεύονται άρθρα με πληροφορίες και παρουσιάσεις μάνγκα. Στις Ανακοινώσεις, ανακοινώσεις που σχετίζονται με τη λειτουργία του ιστολογίου και το περιεχόμενό του. Στις Ταινίες δημοσιεύονται παρουσιάσεις ταινιών είτε άνιμε είτε live action, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην παρουσίαση της πλοκής και των χαρακτήρων. Στη στήλη Gaming αναρτώνται πληροφορίες σχετικά με βιντεοπαιχνίδια που είναι επηρεασμένα από μάνγκα-άνιμε και τέλος στη στήλη Anime γίνεται μια προσπάθεια να μαζευτούν σειρές άνιμε που έχουν κυκλοφορήσει στα Ελληνικά, ώστε να δημιουργηθεί ένα portofolio και ταυτόχρονα δημοσιεύονται και κείμενα σχετικά μ’ αυτές όπως εδώ.

Ετικέτες

Παρασκευή, 5 Σεπτεμβρίου 2014

Dragon Ball Z: Η αναμέτρηση των ανίκητων πολεμιστών


Πλοκή

Ο Πίκολο βρίσκεται μπροστά από έναν καταρράκτη και διαλογίζεται μέχρι να εμφανιστεί ο Γκόχαν και να του αποσπάσει την προσοχή παίζοντας μαζί με τον μικρό δράκο. Το παρατεταμένο σφύριγμα του γιου του Σονγκόκου εκνευρίζει τον Ναμεκιανό, ο οποίος τον διατάζει να σταματήσει και τότε ξαφνικά συνειδητοποιεί ότι ένας μεγάλος πλανήτης θα πέσει εντός ολίγων ωρών πάνω στη Γη. Η σύγκρουση τελικά θα αποφευχθεί όχι εξαιτίας των προσπαθειών του Σονγκόκου και του Κρίλιν, αλλά λόγω του γεγονότος ότι ο πλανήτης αποτελεί μεταφορικό μέσο ενός διαστημόπλοιου. Κυβερνήτης του είναι ο παντοδύναμος Σλαγκ, που έχει έρθει στη Γη για να τη κατακτήσει. Θα καταφέρουν ο Σονγκόκου και οι φίλοι του να τον αποτρέψουν;

Χαρακτήρες


Σλαγκ: Ο Ναμεκιανός γεννήθηκε πριν από πολλά χρόνια στην πατρίδα του και πλέον στα γεράματα προσπαθεί να κατακτήσει την υφήλιο. Αυτή του η φιλοδοξία θα τον οδηγήσει στη Γη. Με τις Ντράγκον Μπολ θα καταφέρει να αποκτήσει ξανά τη νεότητά του κι έτσι θα δημιουργήσει επιπρόσθετους πονοκεφάλους σε όσους κληθούν να τον αντιμετωπίσουν.


Μενταμάτσα: Είναι μικροσκοπικός και πράσινος. Αν και δείχνει ο πιο αδύναμος ίσως να είναι και ο ισχυρότερος από τους πολεμιστές του Σλαγκ. Η ειδική του ικανότητα θα τον οδηγήσει στην επικράτηση εναντίον του μικρού Γκόχαν.Ντοροτάμπο: Είναι ένας από τους δυνατότερους πολεμιστές του Σλαγκ και εκτελεί τις σημαντικότερες δουλειές που του αναθέτει ο πανίσχυρος Ναμεκιανός. Την κρίσιμη στιγμή θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Πίκολο. Θα καταφέρει να τον κερδίσει;


Ανγκίρα: Είναι εξίσου σημαντικός με τον Ντοροτάμπο. Η ικανότητά του είναι να μακραίνει τα χέρια του και να αιχμαλωτίζει τους αντιπάλους του. Θα κληθεί κι αυτός να αντιμετωπίσει τον Πίκολο και τον Σονγκόκου.

Επισκόπηση

«Η αναμέτρηση των ανίκητων πολεμιστών» κυκλοφόρησε το 1991 μαζί με «Το πεπρωμένο των Σάγιαν» και περιέχει από την αρχή μέχρι το τέλος έντονες σκηνές δράσεις. Το πρόβλημά της είναι ότι κατά τη διάρκεια της τελικής μάχης του Σονγκόκου με τον Σλαγκ, ο Σάγιαν εμφανίζει διάφορες πολεμικές ικανότητες που δεν συνάδουν χρονολογικά με όσα γνωρίζει ο θεατής, ενώ κάποιες απ’ αυτές αποδεικνύονται πιο αδύναμες απ’ ότι είναι κανονικά. Πέρα απ’αυτά τα λάθη, ο κεντρικός κακός της ταινίας προκαλεί το έντονο ενδιαφέρον του θεατή τραβώντας όλα τα φώτα πάνω του.