Το Mangaworld24 δημιουργήθηκε με στόχο να παρουσιάσει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για τα άνιμε και τα μάνγκα, δίνοντας λίγο μεγαλύτερη έμφαση στον δεύτερο τομέα. Στη στήλη Retro παρουσιάζονται παλιές σειρές και ταινίες άνιμε που μεταγλωττίστηκαν στα Ελληνικά. Στη στήλη Manga δημοσιεύονται άρθρα με πληροφορίες και παρουσιάσεις μάνγκα. Στις Ανακοινώσεις, ανακοινώσεις που σχετίζονται με τη λειτουργία του ιστολογίου και το περιεχόμενό του. Στις Ταινίες δημοσιεύονται παρουσιάσεις ταινιών είτε άνιμε είτε live action, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην παρουσίαση της πλοκής και των χαρακτήρων. Στη στήλη Gaming αναρτώνται πληροφορίες σχετικά με βιντεοπαιχνίδια που είναι επηρεασμένα από μάνγκα-άνιμε και τέλος στη στήλη Anime γίνεται μια προσπάθεια να μαζευτούν σειρές άνιμε που έχουν κυκλοφορήσει στα Ελληνικά, ώστε να δημιουργηθεί ένα portofolio και ταυτόχρονα δημοσιεύονται και κείμενα σχετικά μ’ αυτές όπως εδώ.

Ετικέτες

Κυριακή, 17 Αυγούστου 2014

Αφανισμός για τις ιστοσελίδες με δωρεάν μάνγκα και άνιμε

Σε συνεργασία με 15 μεγάλες εταιρίες παραγωγής άνιμε και έκδοσης μάνγκα βρίσκεται η ιαπωνική κυβέρνηση, η οποία αποφάσισε από τις αρχές του Αυγούστου να ξεκινήσει μια επιχείρηση εξαφάνισης 580 αλλοδαπών ιστοτόπων, που παρουσιάζουν παράνομα περιεχόμενο μάνγκα και άνιμε καταπατώντας έτσι τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών και των συντελεστών. Οι περισσότεροι πειρατικοί ιστότοποι εδρεύουν στην Κίνα. Ο οργανισμός πολιτιστικών υποθέσεων υπολογίζουν ότι εξαιτίας των κινέζικων πειρατικών sites χάθηκαν το περασμένο έτος 560 δισ. Yen (περίπου 5,5 δισ. Αμερικανικά δολάρια).   

Ήδη από τη μία Αυγούστου η κυβέρνηση έχει στείλει μηνύματα στα συγκεκριμένα sites ζητώντας από τους ιδιοκτήτες τους να συμμορφωθούν με τις αποφάσεις της και να τα κλείσουν. Επιπλέον, η κυβέρνηση φαίνεται να θέλει να δημιουργήσει μία ιστοσελίδα που θα προσφέρει στους οπαδούς των άνιμε και μάνγα δωρεάν νόμιμο περιεχόμενο, συμπεριλαμβάνοντας 250 τίτλους.