Το Mangaworld24 δημιουργήθηκε με στόχο να παρουσιάσει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για τα άνιμε και τα μάνγκα, δίνοντας λίγο μεγαλύτερη έμφαση στον δεύτερο τομέα. Στη στήλη Retro παρουσιάζονται παλιές σειρές και ταινίες άνιμε που μεταγλωττίστηκαν στα Ελληνικά. Στη στήλη Manga δημοσιεύονται άρθρα με πληροφορίες και παρουσιάσεις μάνγκα. Στις Ανακοινώσεις, ανακοινώσεις που σχετίζονται με τη λειτουργία του ιστολογίου και το περιεχόμενό του. Στις Ταινίες δημοσιεύονται παρουσιάσεις ταινιών είτε άνιμε είτε live action, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην παρουσίαση της πλοκής και των χαρακτήρων. Στη στήλη Gaming αναρτώνται πληροφορίες σχετικά με βιντεοπαιχνίδια που είναι επηρεασμένα από μάνγκα-άνιμε και τέλος στη στήλη Anime γίνεται μια προσπάθεια να μαζευτούν σειρές άνιμε που έχουν κυκλοφορήσει στα Ελληνικά, ώστε να δημιουργηθεί ένα portofolio και ταυτόχρονα δημοσιεύονται και κείμενα σχετικά μ’ αυτές όπως εδώ.

Ετικέτες

Σάββατο, 5 Ιουλίου 2014

Ken Akamatsu

Σαν σήμερα, γεννιέται το 1968 ο ιάπωνας σχεδιαστής manga Ken Akamatsu. 


O  Ken Akamatsu μετεωρίστηκε μεταξύ κινηματογράφου και λογοτεχνίας, πριν αφιερωθεί τελικά στο σχεδιασμό manga, όπου και διακρίθηκε νωρίς. Τα βραβεία που κέρδισε στο διαγωνισμό του περιοδικού Shonen του άνοιξαν διάπλατα τις πόρτες του εκδοτικού συγκροτήματος Kodansha, του μεγαλύτερου της Ιαπωνίας και του πιο εξειδικευμένου στη λογοτεχνία και τα manga. Ως "mangaka" στη Kodansha, θα γνωρίσει τη μεγάλη επιτυχία ήδη από τη δεύτερη σειρά του : το Love Hina ολοκληρώνεται σε 14 τόμους, πουλάει 6 εκατομμύρια αντίτυπα μόνο στην Ιαπωνία, και παρά την καθαρά ιαπωνική ατμόσφαιρά του αποκτάει φαν σε όλο τον κόσμο. Σήμερα, συνεχίζει αδιάκοπα τη σειρά του Negima! Magister Negi Magi, ένα χαριποτερικό manga που αριθμεί μέχρι στιγμής 355 κεφάλαια και 38 τόμους, συμμετέχοντας ταυτόχρονα στη μεταφορά του σε κινούμενα σχέδια. Είναι παντρεμένος με την Kanon Akamatsu, ποπ είδωλο και επαγγελματία "cosplayer", που αναγνωρίζεται στο πρόσωπο της ηρωίδας Asuna της σειράς "Love Hina". 


Ο Ken Akamatsu, ως χαρακτήρας manga, εμφανίζεται στο 14ο επεισόδιο του anime "Love Hina" , καθώς και στα Christmas και Spring specials της σειράς.  Τα τεύχη του "Love Hina", καθώς και όλα τα παλιά εξαντλημένα manga που δεν αναδημοσιεύονται διατίθενται ελεύθερα στο κοινό με πρωτοβουλία του Ken Akamatsu στο site J-Comi που άνοιξε ο ίδιος το 2010.