Το Mangaworld24 δημιουργήθηκε με στόχο να παρουσιάσει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για τα άνιμε και τα μάνγκα, δίνοντας λίγο μεγαλύτερη έμφαση στον δεύτερο τομέα. Στη στήλη Retro παρουσιάζονται παλιές σειρές και ταινίες άνιμε που μεταγλωττίστηκαν στα Ελληνικά. Στη στήλη Manga δημοσιεύονται άρθρα με πληροφορίες και παρουσιάσεις μάνγκα. Στις Ανακοινώσεις, ανακοινώσεις που σχετίζονται με τη λειτουργία του ιστολογίου και το περιεχόμενό του. Στις Ταινίες δημοσιεύονται παρουσιάσεις ταινιών είτε άνιμε είτε live action, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην παρουσίαση της πλοκής και των χαρακτήρων. Στη στήλη Gaming αναρτώνται πληροφορίες σχετικά με βιντεοπαιχνίδια που είναι επηρεασμένα από μάνγκα-άνιμε και τέλος στη στήλη Anime γίνεται μια προσπάθεια να μαζευτούν σειρές άνιμε που έχουν κυκλοφορήσει στα Ελληνικά, ώστε να δημιουργηθεί ένα portofolio και ταυτόχρονα δημοσιεύονται και κείμενα σχετικά μ’ αυτές όπως εδώ.

Ετικέτες

Κυριακή, 8 Ιουνίου 2014

Το τέλος του «The Untold Story: How Tezuka Created His Black Jack»


Την Τετάρτη στις 4 Ιουνίου το εβδομαδιαίο περιοδικό Akita Shoten αποκάλυψε μέσω twitter πως θα τελειώσει το non-fiction μάνγκα «The Untold Story: How Tezuka Created His Black Jack».

Ο Μασάρου Μιγιαζάκι και ο Κότζι Γιοσιμότο θα αποκαλύψουν το τέλος του δημιουργήματός τους στις 12 Ιουνίου στο 28ο θέμα του γνωστού περιοδικού. Παράλληλα, στις 8 Αυγούστου θα κυκλοφορήσει και ο τελευταίος τόμος της σειράς.

Στο «Black Jack Sōsaku Hiwa»  γίνεται η προσπάθεια να παρουσιαστεί η ιστορία του πρωτοπόρου των μάνγκα, Οσάμου Τέζουκα (Astro Boy/Mighty Atom, Kimba the White Lion/Jungle Emperor, Phoenix), και συγκεκριμένα για το πώς δημιούργησε το «Black Jack», που αποτελεί κλασσική ιστορία και αφορά τις περιπέτειες ενός έξυπνου και ανορθόδοξου γιατρού. Οι δύο δημιουργοί για να μπορέσουν να φέρουν εις πέρας αυτό το δύσκολο εγχείρημα, επισκέφτηκαν τα στούντιο όπου έλαβε χώρα ο σχεδιασμός του μάνγκα και συνομίλησαν με ανθρώπους που δούλευαν γι’ αυτό το πρότζεκτ.


Πριν από δύο χρόνια οι αναγνώστες του Takarajimasha's Kono Manga ga Sugoi! Είχαν ψηφίσει το συγκεκριμένο μάνγκα ως το νούμερο 1 για άνδρες αναγνώστες, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι κυκλοφορούσε από το 1973 μέχρι το 1978. Τέλος, έδωσε το έναυσμα για τη δημιουργία της live-action ταινίας «Kami-sama no Beret Bō ~Tezuka Osamu no Black Jack Sōsaku Hiwa».