Το Mangaworld24 δημιουργήθηκε με στόχο να παρουσιάσει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για τα άνιμε και τα μάνγκα, δίνοντας λίγο μεγαλύτερη έμφαση στον δεύτερο τομέα. Στη στήλη Retro παρουσιάζονται παλιές σειρές και ταινίες άνιμε που μεταγλωττίστηκαν στα Ελληνικά. Στη στήλη Manga δημοσιεύονται άρθρα με πληροφορίες και παρουσιάσεις μάνγκα. Στις Ανακοινώσεις, ανακοινώσεις που σχετίζονται με τη λειτουργία του ιστολογίου και το περιεχόμενό του. Στις Ταινίες δημοσιεύονται παρουσιάσεις ταινιών είτε άνιμε είτε live action, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην παρουσίαση της πλοκής και των χαρακτήρων. Στη στήλη Gaming αναρτώνται πληροφορίες σχετικά με βιντεοπαιχνίδια που είναι επηρεασμένα από μάνγκα-άνιμε και τέλος στη στήλη Anime γίνεται μια προσπάθεια να μαζευτούν σειρές άνιμε που έχουν κυκλοφορήσει στα Ελληνικά, ώστε να δημιουργηθεί ένα portofolio και ταυτόχρονα δημοσιεύονται και κείμενα σχετικά μ’ αυτές όπως εδώ.

Ετικέτες

Δευτέρα, 30 Ιουνίου 2014

Μάνγκα στα κινητά: το επόμενο βήμα έχει ήδη γίνει


Σε μια σπάνια κίνηση διεθνοποίησης, δύο ιαπωνικές εταιρείες από το χώρο της ψυχαγωγίας, η DeNA η οποία δραστηριοποιείται στα παιχνίδια μέσω κινητών και η εκδοτική Kadokawa, ένας από τους γνωστότερους παίκτες του χώρου των μάνγκα, αποφάσισαν να διευρύνουν τις δραστηριότητές τους και στην ψηφιακή πλατφόρμα με τις υπηρεσίες «Manga Box» και «Comic Walker» αντίστοιχα.
Οι υπηρεσίες λειτουργούν μέσω εφαρμογών για έξυπνα τηλέφωνα και ταμπλέτες και προσφέρουν δυνατότητα ανάγνωσης περιορισμένων τίτλων μάνγκα μέσω των συσκευών αυτών στοχεύοντας στο να οδηγήσουν τους χρήστες να αγοράσουν τις συνέχειες των ηλεκτρονικών εκδόσεων των συγκεκριμένων τίτλων –οι εφαρμογές και τα μάνγκα κυκλοφορούν εκτός από τα ιαπωνικά και στα αγγλικά και τα κινεζικά και οι αριθμοί των συνδρομητών/επισκεπτών τους είναι άκρως ενθαρρυντικοί καθώς έχουν ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο.
Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των δύο εταιρειών, η στροφή προς τα ψηφιακά μέσα και προς το εκτός Ιαπωνίας κοινό ήταν αναπόφευκτη καθώς η βιομηχανία των μάνγκα έχει αρχίσει και παρουσιάζει σημάδια κόπωσης εντός της χώρας. Αν και ο αριθμός των τίτλων που εκδίδονται σε ετήσια βάση παραμένει ακόμα υψηλός (267 τίτλοι για το 2013 και αυτό χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα επί μέρους μηνιαία βιβλία τα οποία αποτελούν και τη βασική πηγή εσόδων για τις εταιρείες του χώρου), συγκρίνοντας τους αριθμούς της τελευταίας 15ετίας το μέγεθος της συγκεκριμένης αγοράς έχει μειωθεί κατά 50% –κατά τους ειδικούς, το φαινόμενο οφείλεται τόσο στο εύρος των επιλογών και την υπερπαραγωγή καθώς και στη σχεδόν καθολική κυριαρχία των έξυπνων κινητών τηλεφώνων.
Η κίνηση των DeNA και Kadokawa θεωρείται ότι είναι το πρώτο δείγμα μιας τάσης που θα γενικευτεί και που, τελικά, θα κυριαρχήσει στην ιαπωνική αγορά, ιδιαίτερα στο μέτρο που θα ανατροφοδοτηθεί από την ενδεχόμενη επιτυχία της στο εξωτερικό.