Το Mangaworld24 δημιουργήθηκε με στόχο να παρουσιάσει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για τα άνιμε και τα μάνγκα, δίνοντας λίγο μεγαλύτερη έμφαση στον δεύτερο τομέα. Στη στήλη Retro παρουσιάζονται παλιές σειρές και ταινίες άνιμε που μεταγλωττίστηκαν στα Ελληνικά. Στη στήλη Manga δημοσιεύονται άρθρα με πληροφορίες και παρουσιάσεις μάνγκα. Στις Ανακοινώσεις, ανακοινώσεις που σχετίζονται με τη λειτουργία του ιστολογίου και το περιεχόμενό του. Στις Ταινίες δημοσιεύονται παρουσιάσεις ταινιών είτε άνιμε είτε live action, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην παρουσίαση της πλοκής και των χαρακτήρων. Στη στήλη Gaming αναρτώνται πληροφορίες σχετικά με βιντεοπαιχνίδια που είναι επηρεασμένα από μάνγκα-άνιμε και τέλος στη στήλη Anime γίνεται μια προσπάθεια να μαζευτούν σειρές άνιμε που έχουν κυκλοφορήσει στα Ελληνικά, ώστε να δημιουργηθεί ένα portofolio και ταυτόχρονα δημοσιεύονται και κείμενα σχετικά μ’ αυτές όπως εδώ.

Ετικέτες

Κυριακή, 29 Ιουνίου 2014

Πρόσκληση στον Μιγιαζάκι από την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου


Ο πολυβραβευμένος δημιουργός ταινιών άνιμε Χαγιάο Μιγιαζάκι είναι ανάμεσα στις 271 προσωπικότητες της 7ης τέχνης στις οποίες απηύθυνε πρόσκληση να γίνουν μέλη της,  η Aμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών. 
Η Ακαδημία η οποία απονέμει τα ετήσια βραβεία Όσκαρ, αριθμεί περίπου 6000 μέλη και αν ο Μιγιαζάκι δεχθεί να γίνει μέλος της θα έχει δικαίωμα ψήφου στην επιλογή των νικητών των σημαντικότερων βραβείων της κινηματογραφικής βιομηχανίας.
Η τελευταία ταινία του Ιάπωνα δημιουργού, “Kaze Tachinu” (ελληνικός τίτλος: O Άνεμος Δυναμώνει, αγγλικός τίτλος: The Wind Rises) ήταν υποψήφια για το φετινό Όσκαρ καλύτερης ταινίας Κινουμένων Σχεδίων, το οποίο κέρδισε τελικά η ταινία «Frozen». Το 2003 είχε κερδίσει το Όσκαρ για το «Ταξίδι στην χώρα των θαυμάτων»και το 2005 η ταινία του «Το Κινούμενο Κάστρο» ήταν υποψήφια για το ίδιο βραβείο.