Το Mangaworld24 δημιουργήθηκε με στόχο να παρουσιάσει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για τα άνιμε και τα μάνγκα, δίνοντας λίγο μεγαλύτερη έμφαση στον δεύτερο τομέα. Στη στήλη Retro παρουσιάζονται παλιές σειρές και ταινίες άνιμε που μεταγλωττίστηκαν στα Ελληνικά. Στη στήλη Manga δημοσιεύονται άρθρα με πληροφορίες και παρουσιάσεις μάνγκα. Στις Ανακοινώσεις, ανακοινώσεις που σχετίζονται με τη λειτουργία του ιστολογίου και το περιεχόμενό του. Στις Ταινίες δημοσιεύονται παρουσιάσεις ταινιών είτε άνιμε είτε live action, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην παρουσίαση της πλοκής και των χαρακτήρων. Στη στήλη Gaming αναρτώνται πληροφορίες σχετικά με βιντεοπαιχνίδια που είναι επηρεασμένα από μάνγκα-άνιμε και τέλος στη στήλη Anime γίνεται μια προσπάθεια να μαζευτούν σειρές άνιμε που έχουν κυκλοφορήσει στα Ελληνικά, ώστε να δημιουργηθεί ένα portofolio και ταυτόχρονα δημοσιεύονται και κείμενα σχετικά μ’ αυτές όπως εδώ.

Ετικέτες

Δευτέρα, 19 Μαΐου 2014

The Legend of Zelda: Triforce of the Gods (A Link to the Past)


Το δεύτερο μάνγκα που θα παρουσιαστεί και σχετίζεται με την ιστορία του βιντεοπαιχνιδιού «The Legend of Zelda» της Nintendo, είναι το «Triforce of the Gods». Όπως και το πρώτο που παρουσιάστηκε, έτσι κι αυτό καταπιάνεται με την πλοκή του «A Link to the Past». Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1991 σε μια ειδική έκδοση του Power Magazine της Nintendo. Το δύσκολο αυτό εγχείρημα ανέλαβε ο Ακίρα Χιμεκάβα, ο οποίος προτίμησε να ξεφύγει από το σενάριο του παιχνιδιού, ώστε να μπορέσει να δημιουργήσει ένα ευανάγνωστο μάνγκα, το οποίο θα ικανοποιούσε και τον πιο απαιτητικό αναγνώστη. Οι ειδήμονες του είδους κάνουν λόγο για ένα τυπικό έργο του δημιουργού, καθώς δεν ξεφεύγει από το μοτίβο του άσπρου μαύρου που τον χαρακτηρίζει. Αντίθετα, έναν χρόνο αργότερα ο Ισινομόρι Σόταρο θα προσπαθήσει να ακολουθήσει περισσότερο τα δυτικά πρότυπα και θα πλάσσει ένα έγχρωμο μάνγκα, το οποίο κατά την άποψή μου είναι καλύτερο απ’ αυτό του Ακίρα.

Η πριγκίπισσα  Ζέλντα ξυπνάει μέσω των τηλεπαθητικών ικανοτήτων της τον Λινκ και τον καλεί να την ελευθερώσει από τον κακό Άγκουνιμ (έτσι ονομάζεται εδώ). Ο στόχος του δεν είναι άλλος από το να εξορίσει την πριγκίπισσα στον κόσμο του κακού και να σπείρει τους δαίμονες που διαμένουν εκεί στο δικό του βασίλειο. Για να τα καταφέρει ο κεντρικός χαρακτήρας της υπόθεσης όμως, θα πρέπει να βρει τα τρία μενταγιόν και στη συνέχεια το θρυλικό σπαθί. Θα τα καταφέρει;


Οι διαφορές μεταξύ του μάνγκα και του παιχνιδιού είναι:

-Ο Άγκαχνιμ ονομάζεται Άγκουνιμ.
-Ο Άγκαχνιμ εμφανίζεται ως φίλος του πατέρα του Λινκ.
-Ο Άγκαχνιμ στέλνει τη γυναίκα του και τους φίλους του στον κόσμο του κακού.
-Η Γκάντι είναι ένας χαρακτήρας που υπάρχει αποκλειστικά στο συγκεκριμένο μάνγκα.

Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω η πλοκή του «Triforce of the Gods» διαφέρει αρκετά από εκείνη του Σόταρο και του βιντεοπαιχνιδιού, με αποτέλεσμα να βλέπουμε από την αρχή τον κεντρικό ήρωα, Λινκ, να πλαισιώνεται από μία κλέφτρα που ακούει στο όνομα Γκάντι. Η προσθήκη της Γκάντι ως κεντρικός χαρακτήρας είναι και ο λόγος για τον οποίο το δημιούργημα του Χιμεκάβα είναι τόσο διαφορετικό από οποιαδήποτε άλλη προσπάθεια. Όταν πραγματοποίησε το ντεμπούτο του μάλιστα το «A Link to the Past» για το Nintendo Game Boy Advance, το μάγκα μετατράπηκε σε graphic novel και επανακυκλοφόρησε.

Κλείνοντας, θα ήθελα να προτείνω σε όποιον δεν το έχει διαβάσει να ρίξει μια ματιά εδώ, ώστε να καταλάβει από μόνος του τη διαφορετικότητα του «Triforce of the Gods».