Το Mangaworld24 δημιουργήθηκε με στόχο να παρουσιάσει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για τα άνιμε και τα μάνγκα, δίνοντας λίγο μεγαλύτερη έμφαση στον δεύτερο τομέα. Στη στήλη Retro παρουσιάζονται παλιές σειρές και ταινίες άνιμε που μεταγλωττίστηκαν στα Ελληνικά. Στη στήλη Manga δημοσιεύονται άρθρα με πληροφορίες και παρουσιάσεις μάνγκα. Στις Ανακοινώσεις, ανακοινώσεις που σχετίζονται με τη λειτουργία του ιστολογίου και το περιεχόμενό του. Στις Ταινίες δημοσιεύονται παρουσιάσεις ταινιών είτε άνιμε είτε live action, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην παρουσίαση της πλοκής και των χαρακτήρων. Στη στήλη Gaming αναρτώνται πληροφορίες σχετικά με βιντεοπαιχνίδια που είναι επηρεασμένα από μάνγκα-άνιμε και τέλος στη στήλη Anime γίνεται μια προσπάθεια να μαζευτούν σειρές άνιμε που έχουν κυκλοφορήσει στα Ελληνικά, ώστε να δημιουργηθεί ένα portofolio και ταυτόχρονα δημοσιεύονται και κείμενα σχετικά μ’ αυτές όπως εδώ.

Ετικέτες

Σάββατο, 3 Μαΐου 2014

The Legend of Zelda: A Link to the Past (manga)


Ένα ακόμα βιντεοπαιχνίδι που έδωσε το απαραίτητο έναυσμα για τη δημιουργία μάνγκα που να βασίζονται στην ιστορία του ήταν το «The Legend of Zelda» της Nintendo. Το εντυπωσιακό με το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι ότι η ιαπωνική εταιρεία δημιούργησε πληθώρα μάνγκα που να βασίζονται στην ιστορία του Λινκ και της πριγκίπισσας Ζέλντα. Αρχικά, θα ασχοληθούμε με το πρώτο έργο του γνωστού σκιτσογράφου Ισινομόρι Σόταρο, ο οποίος ανέλαβε από τον Ιανουάριο του 1992 μέχρι τον Δεκέμβριου του ίδιου έτους να δημοσιεύσει στο Power Magazine της εταιρείας συνέχειες της ιστορίας «A Link to the Past». Η επιτυχημένη προσπάθεια μάλιστα του Σόταρο ώθησε την Nintendo να εκδώσει ένα χρόνο αργότερα κι ένα ξεχωριστό graphic novel, όπου υπήρχε ολοκληρωμένη η ιστορία.

Η Ζέλντα μέσω των τηλεπαθητικών ικανοτήτων της αφυπνίζει τον Λινκ και τον καλεί να την ελευθερώσει από τον πύργο, όπου κρατείται αιχμάλωτη. Στην αρχή ο ήρωάς μας θα τα καταφέρει, αλλά στη συνέχεια ο κακός Άγκαχνιμ θα την αρπάξει μέσα από τα χέρια του και θα εξαφανιστεί. Ο στόχος του δεν είναι άλλος από το να εξορίσει την πριγκίπισσα στον κόσμο του κακού και να σπείρει τους δαίμονες που διαμένουν εκεί στο δικό του βασίλειο. Για να τα καταφέρει θα πρέπει όταν η πανσέληνο φτάσει στο αποκορύφωμά της να πραγματοποιήσει μία τελετή στην οποία θα συμμετάσχει η Ζέλντα. Ο Λινκ όμως θα συλλέξει τα τρία μενταγιόν, που του είναι απαραίτητα για να κρατήσει το θρυλικό σπαθί, και θα επιστρέψει στον πύργο για να σώσει την πριγκίπισσα. Δυστυχώς, θα αποτύχει και θα εξοριστεί μαζί της στον κόσμο του κακού. Εκεί, θα κλιθεί να αντιμετωπίσει τον πραγματικό εχθρό που βρισκόταν πίσω από τον Άγκαχνιμ και βεβαίως να σώσει τη ζωή της πριγκίπισσας. Θα τα καταφέρει άραγε;


Το «A Link to the Past» εμφανίζει αρκετές διαφορές συγκριτικά με το βιντεοπαιχνίδι και γι’αυτό η Nintendo έκρινε σκόπιμο να αναφέρει ότι έχουν προστεθεί σκηνές και χαρακτήρες από τον δημιουργό ώστε να μπορεί να επέλθει ένα καλύτερο αποτέλεσμα με περισσότερη ένταση, δράση και δράμα. Τα σκίτσα και οι χαρακτήρες είναι όντως εξαιρετικά, ενώ το όλο αποτέλεσμα σε τραβάει βίαια να ακολουθήσεις τις περιπέτειες του Λινκ και να γίνεις ο πιστός συνοδοιπόρος του. Ο Ισινομόρι άλλωστε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα την τέχνη των ιαπωνικών περιοδικών, αφού έγινε διάσημος στο ευρύτερο κοινό της Χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου λόγω των έργων του «Cyborg 009» (περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας), «Hotel» (δραματική σειρά) και «Masked Rider» (περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας).

Μπορείτε να διαβάσετε όλο το μάνγκα εδώ.