Το Mangaworld24 δημιουργήθηκε με στόχο να παρουσιάσει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για τα άνιμε και τα μάνγκα, δίνοντας λίγο μεγαλύτερη έμφαση στον δεύτερο τομέα. Στη στήλη Retro παρουσιάζονται παλιές σειρές και ταινίες άνιμε που μεταγλωττίστηκαν στα Ελληνικά. Στη στήλη Manga δημοσιεύονται άρθρα με πληροφορίες και παρουσιάσεις μάνγκα. Στις Ανακοινώσεις, ανακοινώσεις που σχετίζονται με τη λειτουργία του ιστολογίου και το περιεχόμενό του. Στις Ταινίες δημοσιεύονται παρουσιάσεις ταινιών είτε άνιμε είτε live action, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην παρουσίαση της πλοκής και των χαρακτήρων. Στη στήλη Gaming αναρτώνται πληροφορίες σχετικά με βιντεοπαιχνίδια που είναι επηρεασμένα από μάνγκα-άνιμε και τέλος στη στήλη Anime γίνεται μια προσπάθεια να μαζευτούν σειρές άνιμε που έχουν κυκλοφορήσει στα Ελληνικά, ώστε να δημιουργηθεί ένα portofolio και ταυτόχρονα δημοσιεύονται και κείμενα σχετικά μ’ αυτές όπως εδώ.

Ετικέτες

Σάββατο, 17 Μαΐου 2014

Ρομπέν των δασών (Robin Hood no Daibōken)


Το «ロビンフッドの大冒険» (=Robin Hood no Daibōken) είναι μία ακόμα επιτυχημένη σειρά άνιμε που πέρασε από την Ελλάδα και κατάφερε να μείνει χαραγμένη στη μνήμη τόσο των παλαιοτέρων όσο και των ηλικιακά νεότερων, καθώς προβλήθηκε επί σειρά ετών από διάφορα κανάλια. Το κεντρικό θέμα του είναι η πασίγνωστη ιστορία της αγγλικής μυθολογίας που καταπιάνεται με τον παράνομο τοξοβόλο, Ρομπέν, ο οποίος ζούσε στο δάσος του Σέργουντ στην ευρύτερη περιοχή του Νότιγχαμ και σύμφωνα με τον θρύλο έκλεβε χρήματα από τους πλούσιους και τα μοίραζε στους φτωχούς. Στις 29 Ιουλίου του 1990 οι εταιρείες Tatsunoko και Mondo TV μαζί με τον  υπεύθυνο σκηνοθέτη της σειράς, Koichi Mashimo, ένωσαν τις δυνάμεις τους και αποφάσισαν να κυκλοφορήσουν αρχικά στην Ιαπωνία τα πρώτα επεισόδια. Ο «Ρομπέν των δασών», όπως ονομάστηκε η σειρά στα Ελληνικά, ολοκληρώθηκε επισήμως μετά από το πέρας περίπου δύο χρόνων και συγκεκριμένα στις 28 Οκτωβρίου του 1992.

Η βασική διαφορά της Ιταλο-Ιαπωνικής σύμπραξης είναι ότι ο Ρομπέν και οι φίλοι του βρίσκονται σε εφηβική ηλικία, με αποτέλεσμα να γίνεται κατανοητό ότι δεν ακολουθείται πιστά ο θρύλος, όπως άλλωστε γίνεται και στην παιδική ταινία του Γουώλτ Ντίσνεϊ όπου όλοι οι χαρακτήρες είναι ζώα. Ο κεντρικός ήρωας μάλιστα έχει κληρονομήσει από τον πατέρα του ένα τόξο, το οποίο είναι μαγικό. Αφήνει να το οπλίσει μόνο όποιος έχει αγνή καρδιά. Κανείς άλλος δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει.


Το έργο σε γενικές γραμμές δομείται γύρω από τη λαίδη Μάριον του οίκου του Λάνκαστερ, η οποία αν παραδοθεί στα χέρια του κακού βαρόνου Άλγουιν, τότε θα αποκτήσει όλη την οικονομική ευρωστία της οικογενείας της. Οι παράνομοι του δάσους του Σέργουντ, οι οποίοι διαμένουν εκεί κυρίως λόγω των διώξεων του βαρόνου, αναζητούν εκδίκηση.

Η σειρά αποτελείται από 52 επεισόδια. Προβλήθηκαν όλα στην Ελλάδα από την Ερτ2 (προάγγελος της ΝΕΤ), Ερτ3, Βεργίνα, Junior's TV και STAR. Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον γεγονός που σχετίζεται άμεσα με το συγκεκριμένο άνιμε, είναι ότι υπήρχαν και αρκετές διαφορετικές μεταγλωττίσεις κατά τη διάρκεια προβολή της από τα κανάλια. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων υπήρχε μεγάλη κινητικότητα όσον αφορά το προσωπικό. Άλλαζαν σχετικά γρήγορα οι σεναριογράφοι και οι σκηνοθέτες των επεισοδίων. Παρά τις παραπάνω ιδιομορφίες όμως, το «Robin Hood no Daibōken» κατάφερε να χωρέσει στο πρόγραμμα καναλιών παγκοσμίως, καθώς κυκλοφόρησε πέρα από την Ιταλία και την Ιαπωνία, στην: Αμερική, Αγγλία, Αραβικές χώρες, Ισπανία, Πολωνία, Γαλλία, Γερμανία, Πορτογαλία και στο Μεξικό.

Το πρώτο επεισόδιο της σειράς στα Ελληνικά: