Το Mangaworld24 δημιουργήθηκε με στόχο να παρουσιάσει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για τα άνιμε και τα μάνγκα, δίνοντας λίγο μεγαλύτερη έμφαση στον δεύτερο τομέα. Στη στήλη Retro παρουσιάζονται παλιές σειρές και ταινίες άνιμε που μεταγλωττίστηκαν στα Ελληνικά. Στη στήλη Manga δημοσιεύονται άρθρα με πληροφορίες και παρουσιάσεις μάνγκα. Στις Ανακοινώσεις, ανακοινώσεις που σχετίζονται με τη λειτουργία του ιστολογίου και το περιεχόμενό του. Στις Ταινίες δημοσιεύονται παρουσιάσεις ταινιών είτε άνιμε είτε live action, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην παρουσίαση της πλοκής και των χαρακτήρων. Στη στήλη Gaming αναρτώνται πληροφορίες σχετικά με βιντεοπαιχνίδια που είναι επηρεασμένα από μάνγκα-άνιμε και τέλος στη στήλη Anime γίνεται μια προσπάθεια να μαζευτούν σειρές άνιμε που έχουν κυκλοφορήσει στα Ελληνικά, ώστε να δημιουργηθεί ένα portofolio και ταυτόχρονα δημοσιεύονται και κείμενα σχετικά μ’ αυτές όπως εδώ.

Ετικέτες

Κυριακή, 4 Μαΐου 2014

DragonballZ: Ο ήρωας του πλανήτη Κόνατς


Πλοκή

Ο Χόι παρουσιάζεται σαν ένας δύσμοιρος παππούλης στον Γκόχαν και στη Βιντέλ και τους πείθει ότι στη Γη υπάρχει ένας τρομερός δαίμονας, ο οποίος θα μπορέσει πανεύκολα να τη καταστρέψει. Συνεχίζοντας υποστηρίζει ότι ο μοναδικός που θα μπορέσει να φέρει αντίσταση στον τρομερό δαίμονα δεν είναι άλλος από τον θρυλικό πολεμιστή Τάπιον, ο οποίος βρίσκεται παγιδευμένος σ’ένα μουσικό κουτί. Οι δύο ήρωες θα ξεγελαστούν από την ιστορία του Χόι και με τη βοήθεια του Σονγκόκου, της Μπούλμα και του δράκου Σένρον θα ανοίξουν το κουτί με αποτέλεσμα να ελευθερώσουν τον Τάπιον και τον δαίμονα Χίλντεγκαρ. Το πανίσχυρο αυτό δαιμόνιο θα ξεκινήσει να ισοπεδώνει τα πάντα στο πέρασμά του. Θα τα καταφέρουν άραγε να τον σταματήσουν;

Χαρακτήρες


Χόι: Είναι ένας μυστηριώδης γεράκος που έχει βάλει σκοπό να αφυπνίσει τον Χίλντεγκαρ. Στην πραγματικότητα είναι ο τελευταίος επιζών των κακών μάγων που είχαν δημιουργήσει πριν από χίλια χρόνια τον δαίμονα. Ο στόχος του είναι να σπείρει τον τρόμο σε όλο το σύμπαν.


Τάπιον: Ο Τάπιον ήταν εκείνος ο άνδρας που ζούσε στον φιλήσυχο πλανήτη Κόνατς και κατάφερε να αιχμαλωτίσει τον Χίλντεγκαρντ μέσω του μουσικού οργάνου που παίζει. Από τότε το πνεύμα του δαίμονα κατοικεί μέσα του και ο ίδιος έχει βάλει σαν στόχο να μην το αφήσει να ελευθερωθεί ποτέ ξανά.


Τρανκς: Ο Τρανκς είναι εκείνος που θα προσπαθήσει να πλησιάσει τον απόμακρο Τάπιον και να καταλάβει τι ακριβώς έχει συμβεί με τον δαίμονα. Τελικά καταφέρνει να γίνει φίλος με τον πολεμιστή του πλανήτη Κόνατς και κερδίζει την εμπιστοσύνη του.


Χίλντεγκαρντ: Μια ομήγυρη κακών μάγων του πλανήτη Κόνατς είχαν αποφασίσει να πάρουν την εξουσία στα χέρια τους κι έτσι δημιούργησαν το πανίσχυρο αυτό δαιμόνιο. Έχει δημιουργηθεί από όλη την μοχθηρία και την κακία που εδράζεται στον συγκεκριμένο πλανήτη. Ευτυχώς, ο Τάπιον μαζί με τον αδερφό του τον σταμάτησαν προτού  τον ρημάξει οριστικά.

Επισκόπηση

Η ταινία κυκλοφόρησε περίπου είκοσι χρόνια πριν, το 1995, και έχει διάρκεια 46 λεπτά. Σ’αυτό το χρονικό διάστημα εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας μία ιστορία με πολύ καλή πλοκή και γνωρίζουμε για πρώτη φορά τον Τάπιον και βεβαίως τον παντοδύναμο Χίλντεγκαρντ. Είναι μια ταινία που σίγουρα κεντρίζει τον ενδιαφέρον και δεν χωλαίνει σε κάποιο σημείο. Το αποκορύφωμά της είναι η μάχη με τον δαίμονα στο τέλος.