Το Mangaworld24 δημιουργήθηκε με στόχο να παρουσιάσει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για τα άνιμε και τα μάνγκα, δίνοντας λίγο μεγαλύτερη έμφαση στον δεύτερο τομέα. Στη στήλη Retro παρουσιάζονται παλιές σειρές και ταινίες άνιμε που μεταγλωττίστηκαν στα Ελληνικά. Στη στήλη Manga δημοσιεύονται άρθρα με πληροφορίες και παρουσιάσεις μάνγκα. Στις Ανακοινώσεις, ανακοινώσεις που σχετίζονται με τη λειτουργία του ιστολογίου και το περιεχόμενό του. Στις Ταινίες δημοσιεύονται παρουσιάσεις ταινιών είτε άνιμε είτε live action, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην παρουσίαση της πλοκής και των χαρακτήρων. Στη στήλη Gaming αναρτώνται πληροφορίες σχετικά με βιντεοπαιχνίδια που είναι επηρεασμένα από μάνγκα-άνιμε και τέλος στη στήλη Anime γίνεται μια προσπάθεια να μαζευτούν σειρές άνιμε που έχουν κυκλοφορήσει στα Ελληνικά, ώστε να δημιουργηθεί ένα portofolio και ταυτόχρονα δημοσιεύονται και κείμενα σχετικά μ’ αυτές όπως εδώ.

Ετικέτες

Πέμπτη, 22 Μαΐου 2014

Χριστόφορος Κολόμβος (Bōkensha)


Το «Bōkensha» είναι ένα άνιμε που καταπιάνεται με την ιστορία του γνωστού  Ισπανού θαλασσοπόρου Χριστόφορου Κολόμβου, που ανακάλυψε την Αμερική. Οι Ιάπωνες μετά τον Ρομπέν των δασών, τους τρεις σωματοφύλακες και το Βιβλίο της Ζούγκλας αποφάσισαν ότι θα πρέπει με κάποιο αποτελεσματικό τρόπο να εισαγάγουν στη χώρα τους την ιστορία του αξιομνημόνευτου θαλασσοπόρου. Το εγχείρημα ανέλαβαν οι ίδιες εταιρίες που παρήγαγαν και την ιστορία του Μόγλη,  Doro TV Merchandising, S.r.i. και Nippon Animation με την πολύτιμη βοήθεια του σκηνοθέτη Φούμιο Κουροκάβα

Ο Κολόμβος είναι ένας άνθρωπος που μεγαλώνει κάτω από δύσκολες συνθήκες μέσα στην ανέχεια και τη βιοπάλη. Εμείς τον γνωρίζουμε από μικρή ηλικία και με το πέρασμα των επεισοδίων βλέπουμε να σκιαγραφείται το προφίλ του εξερευνητή που έμελλε να σημαδέψει την παγκόσμια ιστορία. Έχει γεννηθεί στην ιταλική Γένοβα και έχει σιδερένια θέληση. Κάποια στιγμή ενώ δουλεύει στα καράβια θα του μπει στο μυαλό η ιδέα να ανακαλύψει μία νέα ήπειρο και τελικά, μετά το πέρας πολλών περιπετειών, τα καταφέρνει.


Το Ιταλοιαπωνικό προϊόν σημείωσε σημαντική επιτυχία σε διάφορες χώρες, όπου προβλήθηκε. Στη χώρα μας όμως, υπάρχουν πολλοί που κατηγορούν την κρατική τηλεόραση για κακή μεταγλώττιση, η οποία συνέβαλλε τα μέγιστα ώστε να μην παρακολουθήσουν οι θεατές με θέρμη το άνιμε (προβλήθηκε στην Ελλάδα λίγο μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων της). Πέρα από την κρατική τηλεόραση, το τοπικό κανάλι «Best» στην Καλαμάτα συνέχιζε να την προβάλει μέχρι και πριν από μερικά χρόνια.

Τα γυρίσματα ξεκίνησαν στις 28 Νοεμβρίου του 1992 και ολοκληρώθηκαν στις 30 Μαΐου του 1993 και το εντυπωσιακό είναι ότι κυκλοφόρησε αρχικά στα Ιταλικά, ενώ μετά από δέκα χρόνια έλαβε χώρα η ιαπωνική μεταγλώττιση και το λανσάρισμά της στη μικρή οθόνη. Πέρα από την  Ιταλία και την Ιαπωνία που προαναφέρθηκαν, οι ιστορίες του Κολόμβου κυκλοφόρησαν και στην Πολωνία, Ισπανία και σε κάποιες Αραβικές, Αγγλοσαξονικές χώρες.

Το πρώτο επεισόδιο της σειράς στα Ελληνικά: