Το Mangaworld24 δημιουργήθηκε με στόχο να παρουσιάσει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για τα άνιμε και τα μάνγκα, δίνοντας λίγο μεγαλύτερη έμφαση στον δεύτερο τομέα. Στη στήλη Retro παρουσιάζονται παλιές σειρές και ταινίες άνιμε που μεταγλωττίστηκαν στα Ελληνικά. Στη στήλη Manga δημοσιεύονται άρθρα με πληροφορίες και παρουσιάσεις μάνγκα. Στις Ανακοινώσεις, ανακοινώσεις που σχετίζονται με τη λειτουργία του ιστολογίου και το περιεχόμενό του. Στις Ταινίες δημοσιεύονται παρουσιάσεις ταινιών είτε άνιμε είτε live action, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην παρουσίαση της πλοκής και των χαρακτήρων. Στη στήλη Gaming αναρτώνται πληροφορίες σχετικά με βιντεοπαιχνίδια που είναι επηρεασμένα από μάνγκα-άνιμε και τέλος στη στήλη Anime γίνεται μια προσπάθεια να μαζευτούν σειρές άνιμε που έχουν κυκλοφορήσει στα Ελληνικά, ώστε να δημιουργηθεί ένα portofolio και ταυτόχρονα δημοσιεύονται και κείμενα σχετικά μ’ αυτές όπως εδώ.

Ετικέτες

Δευτέρα, 5 Μαΐου 2014

Η ιστορία πίσω από τους χαρακτήρες

Τάκανι Μεγκούμι


Δεν είχα κάποιο ξεκάθαρο μοτίβο για αυτό τον χαρακτήρα, πέρα από ότι θα την έπεφτε συνέχεια στους άντρες. Υπάρχουν πολλοί αναγνώστες που λένε ότι αυτή η Μεγκούμι δεν έχει σχέση με εκείνη της αυτοτελούς έξτρα ιστορίας του τρίτου τόμου. Όμως πιστεύω πως κατά βάθος δεν έχουν και τόσο πολλές διαφορές. Βέβαια, στην αυτοτελή ιστορία γενικά περνούσε κάπως απαρατήρητη, αλλά ήταν ανάμεσα σε άλλα δύο αδέρφια και δεν πείραζε που δεν τραβούσε τόσο την προσοχή. Όταν όμως αποφάσισα να την χρησιμοποιήσω και στην κυρίως ιστορία, έπρεπε να είχε έναν άλλον αντίκτυπο και ήθελα να την κάνω να φλερτάρει συνεχώς και, να… είναι η πρώτη φορά που φτιάχνω τέτοιο χαρακτήρα και ήταν για μένα μια εμπειρία  από την οποία έμαθα αρκετά. Τώρα όμως που ξαναδιαβάζω, μάλλον δεν την έκανα να φλερτάρει αρκετά και είναι κρίμα. Το βάρος έπεσε στο δράμα της διαμάχης μέσα στην καρδιά της, οπότε μάλλον δεν είχα και πολλές επιλογές, αλλά και πάλι… Μου αρέσει πολύ να σχεδιάζω τη Μεγκούμι και επιπλέον είναι ο μοναδικός χαρακτήρας που μπορεί να μιλάει στην Καόρου σαν γυναίκα προς γυναίκα, γι’αυτό σκέφτομαι να τη βάλω να εμφανίζεται συχνά πυκνά ως δευτερεύων χαρακτήρας. Έχει και την πολύ σημαντική ιδιότητα του γιατρού…

Τώρα τελευταία έλαβα αρκετά γράμματα που έλεγαν: «Η Μεγκούμι ταιριάζει με τον Άοσι» ή «Η Μεγκούμι ταιριάζει με τον Σάνο». Για τον πρώτο θα πω πως τα σχέδιά τους ταιριάζουν, ενώ για τον δεύτερο πως ταιριάζουν οι προσωπικότητές τους. Το τι θα γίνει από εδώ και πέρα όμως δεν το ξέρω. Εδώ δεν έχω καλά αποφασίσει τι θα κάνω με τον Κένσιν και την Καόρου… Σε αυτόν τον τόμο για τη Μεγκούμι, η ιστορία της περιστρεφόταν γύρω από το θέμα της εξιλέωσης και έσπασα το κεφάλι μου για να τη συνδέσω κάπως με την εξιλέωση του Κένσιν. Όσο σκέφτομαι πως κάποια στιγμή θα πρέπει να γράψω αυτή καθεαυτή την εξιλέωση του Κένσιν με πιάνει πονοκέφαλος…

Την έμπνευση για το σχέδιο της Μεγκούμι την άντλησα από τον χαρακτήρα Young-Bachan από το «Cyborg-Jichan G» του Όμπατα. Προσπάθησα να τη σχεδιάσω δηλαδή, αλλά δεν σχεδιάζω τόσο καλά όσο ο Όμπατα, με αποτέλεσμα να μου βγει μια «κακοσχεδιασμένη Μεγκούμι».

    Το παραπάνω κείμενο προέρχεται από τον τέταρτο τόμο του Rurouni Kenshin που κυκλοφορεί στα Ελληνικά από τις εκδόσεις Anubis. Οι απόψεις που εκφράζονται είναι του δημιουργού του μάνγκα, Nobuhiro Watsuki.