Το Mangaworld24 δημιουργήθηκε με στόχο να παρουσιάσει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για τα άνιμε και τα μάνγκα, δίνοντας λίγο μεγαλύτερη έμφαση στον δεύτερο τομέα. Στη στήλη Retro παρουσιάζονται παλιές σειρές και ταινίες άνιμε που μεταγλωττίστηκαν στα Ελληνικά. Στη στήλη Manga δημοσιεύονται άρθρα με πληροφορίες και παρουσιάσεις μάνγκα. Στις Ανακοινώσεις, ανακοινώσεις που σχετίζονται με τη λειτουργία του ιστολογίου και το περιεχόμενό του. Στις Ταινίες δημοσιεύονται παρουσιάσεις ταινιών είτε άνιμε είτε live action, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην παρουσίαση της πλοκής και των χαρακτήρων. Στη στήλη Gaming αναρτώνται πληροφορίες σχετικά με βιντεοπαιχνίδια που είναι επηρεασμένα από μάνγκα-άνιμε και τέλος στη στήλη Anime γίνεται μια προσπάθεια να μαζευτούν σειρές άνιμε που έχουν κυκλοφορήσει στα Ελληνικά, ώστε να δημιουργηθεί ένα portofolio και ταυτόχρονα δημοσιεύονται και κείμενα σχετικά μ’ αυτές όπως εδώ.

Ετικέτες

Δευτέρα, 12 Μαΐου 2014

Η ιστορία πίσω από τους χαρακτήρες

Ο Διοικητής Σινομόρι Άοσι


Όταν ακόμη έγγραφα την παράγραφο για τον Μπεσίμι, έβαζα εντελώς αυθαίρετα τους Ονιουαμπάνσου στην ιστορία και παρ’όλο που είχα μια γενική εικόνα για τον χαρακτήρα του Άοσι, δεν είχα την παραμικρή ιδέα για το πώς θα τον σχεδίαζα. Έτσι, ανέτρεξα στους αγαπημένους μου Σινσενγκούμι για έμπνευση. Χρησιμοποίησα τον Χιτζικάτα Τοσιζό ως μοντέλο για τον Άοσι. Όμως υπάρχουν δυο διαφορετικοί τρόποι που είχε απεικονιστεί αυτός ο χαρακτήρας σε νουβέλες και κόμιξ (Εάν είστε φαν των Σινσενγκούμι σίγουρα θα έχετε καταλάβει για τι μιλάω).

Ο ένας τρόπος είναι αυτός του «Moeyo Ken», στο οποίο απεικονίζεται ως ένας πολεμιστής με τρομερό ένστικτο που πολεμάει μέχρι θανάτου (αυτός είναι ο Χιτζικάτα που μου αρέσει). Ο Χιτζικάτα, που για τους Σινσενγκούμι γίνεται άκαρδος σαν δαίμονας, που κλαίει μέσα του, που έχει κρύψει κάθε ανθρώπινη αδυναμία του, ήταν η βάση για τον χαρακτήρα του Άοσι. Για τους  «Σινσενγκούμι που δεν πολέμησαν» δεν δείχνει ούτε λύπηση ούτε στεναχώρια. Μόνο προσπαθεί να τους δώσει τον τίτλο του «δυνατότερου», χωρίς να υπολογίζει καθόλου τον εαυτό του. Αυτός είναι ο Άοσι. Τώρα, πως ο Άοσι θα πολεμήσει μέχρι θανάτου, δεν θα σας το αποκαλύψω εδώ, αλλά μπορώ να σας πω πως δεν θα πάρει πολύ καιρό μέχρι να επανεμφανιστεί.


Όσο για το σχέδιό του, δεν είχα κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μου και χρησιμοποιούσα ένα από τα παλαιότερά μου σχέδια από το μπλοκ μου. Αλλά όσο περνούσε ο καιρός η έμπνευση από τον Χιτζικάτα γινόταν όλο και πιο χαλαρή. Οι αφέλειές του μάκρυναν κι έγιναν πιο μοντέρνες. Σκέφτηκα να τις διορθώσω, αλλά θα τον έκανα χάλια, έτσι, τις άφησα όπως ήταν. Το παλτό του το πήρα από ένα γνωστό αμερικάνικο κόμιξ…     

   Το παραπάνω κείμενο προέρχεται από τον τέταρτο τόμο του Rurouni Kenshin που κυκλοφορεί στα Ελληνικά από τις εκδόσεις Anubis. Οι απόψεις που εκφράζονται είναι του δημιουργού του μάνγκα, Nobuhiro Watsuki.