Το Mangaworld24 δημιουργήθηκε με στόχο να παρουσιάσει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για τα άνιμε και τα μάνγκα, δίνοντας λίγο μεγαλύτερη έμφαση στον δεύτερο τομέα. Στη στήλη Retro παρουσιάζονται παλιές σειρές και ταινίες άνιμε που μεταγλωττίστηκαν στα Ελληνικά. Στη στήλη Manga δημοσιεύονται άρθρα με πληροφορίες και παρουσιάσεις μάνγκα. Στις Ανακοινώσεις, ανακοινώσεις που σχετίζονται με τη λειτουργία του ιστολογίου και το περιεχόμενό του. Στις Ταινίες δημοσιεύονται παρουσιάσεις ταινιών είτε άνιμε είτε live action, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην παρουσίαση της πλοκής και των χαρακτήρων. Στη στήλη Gaming αναρτώνται πληροφορίες σχετικά με βιντεοπαιχνίδια που είναι επηρεασμένα από μάνγκα-άνιμε και τέλος στη στήλη Anime γίνεται μια προσπάθεια να μαζευτούν σειρές άνιμε που έχουν κυκλοφορήσει στα Ελληνικά, ώστε να δημιουργηθεί ένα portofolio και ταυτόχρονα δημοσιεύονται και κείμενα σχετικά μ’ αυτές όπως εδώ.

Ετικέτες

Παρασκευή, 2 Μαΐου 2014

Ο γενναίος βάτραχοςΤο «Kerokko Demetan» όπως διαβάζετε στα Ρομάτζι το άνιμε «けろっこデメタン» έφτασε και στη χώρα μας με το όνομα «Ο γενναίος βάτραχος». Η συγκεκριμένη σειρά είναι ένα από τα τρανταχτά εκείνα παραδείγματα των άνιμε που δεν παίχτηκαν ποτέ ολόκληρα στην ελληνική τηλεόραση, αλλά έγινε ένα κόψε-ράψε με στόχο να γεμίσει κάπως το παιδικό πρόγραμμα. Αυτός ήταν και ο σκοπός ύπαρξης του μικρού βατραχάκου, του οποίου οι περιπέτειες κυκλοφόρησαν στη χώρα μας και σε vhs με τον τίτλο «Ο Γενναίος Βάτραχος, Η Λίμνη του Ουράνιου Τόξου, με χρονική διάρκεια 92 λεπτών.

Ο Τζόναθαν (στη χώρα μας προβλήθηκε η αγγλική έκδοση του παιδικού κι γι’αυτό γνωρίσαμε τον κεντρικό ήρωα μ’αυτό το όνομα. Κανονικά ονομάζεται Ντεμέταν) είναι ένας φτωχός βάτραχος που ζει στα δέντρα μαζί με την οικογένειά του. Η μικρή κοινωνία της Λίμνης του Ουράνιου Τόξου θεωρεί τους βάτραχους των δέντρων κατώτερους κι έτσι τους έχει παραγκωνίσει. Η Χίλαρι όμως, η κόρη του Λεοπόλδου (αρχηγός της κοινωνίας της λίμνης), θα γίνει φίλη με τον Τζόναθαν και θα εμπλακούν μαζί σε πάμπολλες περιπέτειες.


 Το «Kerokko Demetan» έχει συνολικά 39 επεισόδια και πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στις 2 Ιανουαρίου του 1973 στο Fuji TV και ολοκληρώθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου του ίδιου χρόνου. Το εντυπωσιακό είναι ότι η σειρά προβλήθηκε ξανά το 1982 αυτή τη φορά από το TV Tokyo. Η εταιρεία παραγωγής ήταν η Tatsunoko Productions. Στην Ελλάδα πραγματοποίησε το ντεμπούτο της το 1989, ενώ προβλήθηκε κι από το Junior's TV μια περίοδο. Οι τίτλοι αρχής «Kerokko Demetan» και τέλους «Makeru na Demetan» απαγγέλλονται από τον Mitsuko Horie, ενώ ένα ακόμα εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι οι περιπέτειες του Τζόναθαν μεταγλωττίστηκαν στα Αραβικά, Ισπανικά, Ολλανδικά, Γαλλικά, Κορεάτικα, Γερμανικά  και στα Ρωσικά.

Δυστυχώς, το vhs του άνιμε είχε ανέβει ολόκληρο στα Ελληνικά στο youtube, αλλά κατέβηκε λόγω πνευματικών δικαιωμάτων. Όσο κι αν το έψαξα δεν μπόρεσα να το βρω σε κάποια άλλη πλατφόρμα.

Κατάφερα να βρω μόνο τους τίτλους αρχής στα Ιαπωνικά: