Το Mangaworld24 δημιουργήθηκε με στόχο να παρουσιάσει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για τα άνιμε και τα μάνγκα, δίνοντας λίγο μεγαλύτερη έμφαση στον δεύτερο τομέα. Στη στήλη Retro παρουσιάζονται παλιές σειρές και ταινίες άνιμε που μεταγλωττίστηκαν στα Ελληνικά. Στη στήλη Manga δημοσιεύονται άρθρα με πληροφορίες και παρουσιάσεις μάνγκα. Στις Ανακοινώσεις, ανακοινώσεις που σχετίζονται με τη λειτουργία του ιστολογίου και το περιεχόμενό του. Στις Ταινίες δημοσιεύονται παρουσιάσεις ταινιών είτε άνιμε είτε live action, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην παρουσίαση της πλοκής και των χαρακτήρων. Στη στήλη Gaming αναρτώνται πληροφορίες σχετικά με βιντεοπαιχνίδια που είναι επηρεασμένα από μάνγκα-άνιμε και τέλος στη στήλη Anime γίνεται μια προσπάθεια να μαζευτούν σειρές άνιμε που έχουν κυκλοφορήσει στα Ελληνικά, ώστε να δημιουργηθεί ένα portofolio και ταυτόχρονα δημοσιεύονται και κείμενα σχετικά μ’ αυτές όπως εδώ.

Ετικέτες

Δευτέρα, 26 Μαΐου 2014

Ξεκινούν τα γυρίσματα για την ταινία του Attack on Titan


Οι απανταχού φίλοι των άνιμε περιμένουν με ανυπομονησία την επιβεβαίωση των φημών που θέλουν να συνεχίζεται η παρουσία του «Attack on Titan» στη μικρή οθόνη. Ωστόσο, θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι ενδέχεται να έχουν ξεκινήσει ήδη τα γυρίσματα για τη live-action movie, η οποία έχει ως στόχο να αποδώσει όσο καλύτερα γίνεται τον κόσμο του Χάτζιμε Ισαγιάμα.

Για τον ρόλο του Eren Yeager ακούγεται ότι έχει γίνει συμφωνία με τον 24χρονο ηθοποιό Χαρούμα Μιούρα. Έχει συμμετάσχει ξανά σε live-action movies, όπως το Crows Zero II, το Kimi ni Todoke κ.τ.λ. Παράλληλα, αφήνεται να εννοηθεί ότι ο Ισαγιάμα θα βρίσκεται μαζί στα γυρίσματα και θα επιβλέπει την κατάσταση.

Η πρώτη περιοχή στην οποία θα πραγματοποιηθούν γυρίσματα, είναι το νησί «Nagasaki Prefecture», το οποίο είναι γνωστό κυρίως με την ονομασία «Gunkanjima» και αποτελούσε ορυχείο άνθρακα μέχρι τη δεκαετία του 1970, όπου και έκλεισε αναπάντεχα αναγκάζοντας πληθώρα οικογενειών να το εγκαταλείψουν. Από εκεί κι ύστερα το νησί παραμένει ακατοίκητο και τα κτίρια σχηματίζουν μία πόλη φάντασμα που την καθιστά ιδανική για τα γυρίσματα.Αξίζει να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο νησί έλαβαν χώρα και γυρίσματα για την ταινία James Bond film Skyfall, ενώ από το 2009 αποτελεί προορισμό πολλών εξερευνητών και ανθρώπων που προσελκύονται από τους αστικούς μύθους που το στοιχειώνουν. Επιπλέον, αξίζει να αναφερθεί ότι και η γνωστή εταιρεία Google βρέθηκε στο «Gunkanjima» για χάρη του πρότζεκτ της με τον τίτλο «Google Street View».


Σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα των παραγωγών η ταινία θα ολοκληρωθεί το 2015 και θα κυκλοφορήσει αμέσως στους κινηματογράφους στην Ιαπωνία. Μένει πλέον μονάχα να περιμένουμε υπομονετικά και να δούμε αν το επιτελείο που έχει αναλάβει αυτό το δύσκολο εγχείρημα θα καταφέρει να ανταποκριθεί στις υψηλές προσδοκίες του κοινού.