Το Mangaworld24 δημιουργήθηκε με στόχο να παρουσιάσει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για τα άνιμε και τα μάνγκα, δίνοντας λίγο μεγαλύτερη έμφαση στον δεύτερο τομέα. Στη στήλη Retro παρουσιάζονται παλιές σειρές και ταινίες άνιμε που μεταγλωττίστηκαν στα Ελληνικά. Στη στήλη Manga δημοσιεύονται άρθρα με πληροφορίες και παρουσιάσεις μάνγκα. Στις Ανακοινώσεις, ανακοινώσεις που σχετίζονται με τη λειτουργία του ιστολογίου και το περιεχόμενό του. Στις Ταινίες δημοσιεύονται παρουσιάσεις ταινιών είτε άνιμε είτε live action, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην παρουσίαση της πλοκής και των χαρακτήρων. Στη στήλη Gaming αναρτώνται πληροφορίες σχετικά με βιντεοπαιχνίδια που είναι επηρεασμένα από μάνγκα-άνιμε και τέλος στη στήλη Anime γίνεται μια προσπάθεια να μαζευτούν σειρές άνιμε που έχουν κυκλοφορήσει στα Ελληνικά, ώστε να δημιουργηθεί ένα portofolio και ταυτόχρονα δημοσιεύονται και κείμενα σχετικά μ’ αυτές όπως εδώ.

Ετικέτες

Δευτέρα, 26 Μαΐου 2014

Πρεμιέρα στις 11 Ιουλίου για το άνιμε «Tokyo ESP»


Το μηνιαίο περιοδικό Kadokawa  Shōnen Ace ανακοίνωσε την περασμένη Δευτέρα ότι στις 11 Ιουλίου αναμένεται να πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του το άνιμε «Tokyo ESP».

Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι το 10ο τεύχος του μάνγκα της σειράς θα κυκλοφορήσει στις 26 Ιουνίου κι ύστερα θα ακολουθήσει στις 26 Ιουλίου το 11ο, ενώ το πρώτο Blu-ray Disc/DVD της σειράς, σύμφωνα πάντοτε με τους υπεύθυνους του άνιμε, θα κυκλοφορήσει στις 26 Σεπτεμβρίου.

Το «Tokyo ESP» ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2010 και ανήκει στην κατηγορία των μάνγκα που καταπιάνονται με τον τομέα της επιστημονικής φαντασίας, παρουσιάζοντας ταυτοχρόνως έντονα στοιχεία δράσης και κωμωδίας. Ο δημιουργός του, Χάτζιμε Σεγκάβα, έπλασε μια μαθήτρια Λυκείου που ακούει στο όνομα Ρίνκα Ουρούσιμπα και ζει κάτω από τον ζυγό της οικονομικής ανέχειας μαζί με τον πατέρα της και αναγκάζεται να δουλεύει για να βγάλει τα προς το ζην. Η ζωή της παίρνει αλλόκοτη τροπή όταν θα αποκτήσει την ικανότητα να έχει υπεραισθητική αντίληψη, να αντιλαμβάνεται δηλαδή πράγματα χωρίς να χρησιμοποιεί τις φυσικές τις αισθήσεις, αλλά το μυαλό της (ESP).  

Το συγκεκριμένο μάνγκα έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία στην Ιαπωνία και το ζήτημα που τίθεται πλέον, είναι αν θα μπορέσει η μεταφορά του στη μικρή οθόνη να είναι αντάξια των προσδοκιών.