Το Mangaworld24 δημιουργήθηκε με στόχο να παρουσιάσει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για τα άνιμε και τα μάνγκα, δίνοντας λίγο μεγαλύτερη έμφαση στον δεύτερο τομέα. Στη στήλη Retro παρουσιάζονται παλιές σειρές και ταινίες άνιμε που μεταγλωττίστηκαν στα Ελληνικά. Στη στήλη Manga δημοσιεύονται άρθρα με πληροφορίες και παρουσιάσεις μάνγκα. Στις Ανακοινώσεις, ανακοινώσεις που σχετίζονται με τη λειτουργία του ιστολογίου και το περιεχόμενό του. Στις Ταινίες δημοσιεύονται παρουσιάσεις ταινιών είτε άνιμε είτε live action, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην παρουσίαση της πλοκής και των χαρακτήρων. Στη στήλη Gaming αναρτώνται πληροφορίες σχετικά με βιντεοπαιχνίδια που είναι επηρεασμένα από μάνγκα-άνιμε και τέλος στη στήλη Anime γίνεται μια προσπάθεια να μαζευτούν σειρές άνιμε που έχουν κυκλοφορήσει στα Ελληνικά, ώστε να δημιουργηθεί ένα portofolio και ταυτόχρονα δημοσιεύονται και κείμενα σχετικά μ’ αυτές όπως εδώ.

Ετικέτες

Τρίτη, 1 Απριλίου 2014

The Girl Who Leapt Through TimeΗ 17χρονη Μακότο Κόννο (Riisa Naka/ Emily Hirst) ζει μαζί με την οικογένειά της στο Τόκυο και συγκεκριμένα στην περιοχή που ακούει στο όνομα Σιταμάτσι. Η Μακότο είναι μία μαθήτρια η οποία δεν έχει ιδιαίτερη όρεξη για διάβασμα. Κάνει παρέα μόνο με τον Τσιάκι Μαμίγια (Takuya Ishida/ Andrew Francis) και με τον Κοσούκε Τσούντα (Mitsutaka Itakura/ Alex Zahara) και γενικότερα έχει μία ιδιαίτερη έφεση στις ονειροπολήσεις. Μια μέρα όμως, θα πέσει πάνω σε μια μηχανή που έχει το σχήμα καρυδιού κι έτσι θα αποκτήσει την ικανότητα να επιστρέφει πίσω στον χρόνο. Τη νέα της αυτή ικανότητα θα την αντιληφθεί όταν θα επιστρέφει από το σχολείο σπίτι της με το ποδήλατό της και θα προσκρούσει πάνω σ’ένα διερχόμενο τραίνο. Αντί να πεθάνει όμως θα επιστρέψει μερικά λεπτά πίσω, με αποτέλεσμα να συνειδητοποιήσει ότι κάθε φορά που παίρνει φόρα και πηδάει προς το άπειρο έχει τη δυνατότητα να γυρίζει πίσω τον χρόνο.

Αυτή η ανακάλυψη θα τη βοηθήσει να βελτιώσει τους βαθμούς στο σχολείο, αλλά και να αποφεύγει δύσκολες καταστάσεις όπως τις προσπάθειες για ερωτική εξομολόγηση που κάνει ο Μαμίγια. Τι θα γίνει όμως όταν ανακαλύψει ότι ο Τσιάκι προέρχεται από το μέλλον και έχει ακριβώς την ίδια ικανότητα;

Ο σκηνοθέτης της ταινίας, Μαμόρου Χοσόντα, πετυχαίνει να δημιουργήσει μια ρομαντική ιστορία, η οποία δομείται πάνω στην επιστημονική φαντασία. Η περίεργη μηχανή που μοιάζει με καρύδι γίνεται το επίκεντρο της ιστορίας. Μέσω αυτής η Μακότο καταφέρνει να δημιουργήσει μια ονειρεμένη ζωή, αλλά και να ξεκινήσει να σπάει τους συνεκτικούς δεσμούς φιλίας που έχει δημιουργήσει με τα δύο αγόρια. Προσπαθεί να πιέσει καταστάσεις και να υλοποιήσει στόχους που πιστεύει η ίδια ότι θα είναι ωφέλιμοι για τους αγαπημένους, αλλά τελικά δημιουργεί μεγαλύτερα προβλήματα και κατακλύζεται από το συναίσθημα της μοναξιάς. Ο Χοστόντα μέσω της κεντρικής πρωταγωνίστριας φανερώνει επιτυχημένα τα συναισθήματα των νέων, τους φόβους, τις σκέψεις τους και τα πρώτα ερωτικά τους σκιρτήματα. Παράλληλα, αναπαριστάται η ιαπωνική κοινωνία κι εν μέρει το εκπαιδευτικό σύστημα.Η αποκάλυψη του Τσιάκι δίνει μία αναπάντεχη τροπή στην υπόθεση του έργου. Πετυχαίνει να κεντρίσει ξανά το ενδιαφέρον του θεατή, να τον προβληματίσει και να παρουσιάσει ότι στη ζωή τα πράγματα πολλές φορές δεν είναι όπως φαίνονται. Ανάμεσά μας τείνουν να κυκλοφορούν άνθρωποι με διαφορετικές καταβολές, απόψεις, συνήθεις και γιατί όχι, ακόμα κι από έναν διαφορετικό κόσμο. Είναι άλλωστε αυτή η διαφορετικότητα που δίνει στις ανθρώπινες σχέσεις και στη ζωή τη δική της ξεχωριστή μαγεία.

Το «The Girl Who Leapt Through Time» πατάει πάνω στη νουβέλα που τιτλοφορείται με το ίδιο όνομα από τον συγγραφέα Γιασουτάκα Τσουτσούι. Το βιβλίο κυκλοφόρησε το μακρινό 1967, αλλά έχει αλλιώτικη πλοκή και διαφορετικούς χαρακτήρες από την ταινία. Το άνιμε φιλμ θα μπορούσε εύκολα να χαρακτηριστεί μεγαλύτερη επιτυχία από τη νουβέλα, καθώς κέρδισε πάμπολλα βραβεία όπως «Japan Academy Prize for Animation of the Year».Το φιλμ πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στις 15 Ιουλίου του 2006, ενώ η αγγλική έκδοση κυκλοφόρησε στην αγορά το 2008.

Το δημιούργημα του Χοσόντα και του Σατόκο Οκουντέρα που υπογράφει το σενάριο, είναι μία πολύ καλή ταινία άνιμε που απευθύνεται κατά την άποψή μου περισσότερο στο νεανικό κοινό και πετυχαίνει να αφηγηθεί μία ρομαντική ιστορία στοιχεία που βρίθει από στοιχεία επιστημονικής φαντασίας.

Εδώ μπορείτε να δείτε την ταινία στα Αγγλικά: