Το Mangaworld24 δημιουργήθηκε με στόχο να παρουσιάσει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για τα άνιμε και τα μάνγκα, δίνοντας λίγο μεγαλύτερη έμφαση στον δεύτερο τομέα. Στη στήλη Retro παρουσιάζονται παλιές σειρές και ταινίες άνιμε που μεταγλωττίστηκαν στα Ελληνικά. Στη στήλη Manga δημοσιεύονται άρθρα με πληροφορίες και παρουσιάσεις μάνγκα. Στις Ανακοινώσεις, ανακοινώσεις που σχετίζονται με τη λειτουργία του ιστολογίου και το περιεχόμενό του. Στις Ταινίες δημοσιεύονται παρουσιάσεις ταινιών είτε άνιμε είτε live action, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην παρουσίαση της πλοκής και των χαρακτήρων. Στη στήλη Gaming αναρτώνται πληροφορίες σχετικά με βιντεοπαιχνίδια που είναι επηρεασμένα από μάνγκα-άνιμε και τέλος στη στήλη Anime γίνεται μια προσπάθεια να μαζευτούν σειρές άνιμε που έχουν κυκλοφορήσει στα Ελληνικά, ώστε να δημιουργηθεί ένα portofolio και ταυτόχρονα δημοσιεύονται και κείμενα σχετικά μ’ αυτές όπως εδώ.

Ετικέτες

Τρίτη, 22 Απριλίου 2014

Hiroyuki Takei


«Είναι δύσκολο να βιώσω την αγάπη και μια σειρά μάνγκα για δεύτερη φορά, επειδή το σκέφτομαι πάρα πολύ. Κυρίως μάλλον, γιατί φοβάμαι να πληγωθώ ξανά. Αυτό όμως, πρέπει να ξεπεραστεί, αλλιώς δεν μπορείς να αφοσιωθείς ούτε στα μάνγκα ούτε στον γάμο. Όπως και να’ χει θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ».

Το συγκεκριμένο χωρίο ανήκει στον σχεδιαστή του μάνγκα «Shaman King», το οποίο γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Η άνιμε σειρά προβλήθηκε και στη χώρα μας αρχικά στο Star κι ύστερα ολοκληρώθηκε στο Jetix. Ο Χιρογιούκι Τακέι κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις εμπειρίες που μάζεψε όσο δούλευε ως βοηθός γνωστών σχεδιαστών μάνγκα,όπως του Ταμακίτσι Σάκουρα στο έργο του «The Form of Happiness»  και του Νομπουχίρο Ουατσούκι στο πασίγνωστο πλέον «Rurouni Kenshin».


Έχει κερδίσει τόσο το βραβείο Hop Step, το οποίο απονέμεται στους νέους καλλιτέχνες μάνγκα, όσο και το βραβείο Οσάμου Τεζούκα. Το ντεμπούτο του έγινε το 1997 στο Weekly Shonen Jump με το έργο «Butsou Zone». Η πολυπολιτισμική του περιπέτεια «Shaman King», που εμφανίστηκε πρώτη φορά το 1998, έγινε επιτυχία και μεταφέρθηκε στη μικρή οθόνη σε μια σειρά άνιμε. Ο Τακέι κατατάσσει τον Οσάμου Τεζούκα, τα αμερικανικά κόμιξ και τα άνιμε με ρομπότ μεταξύ των επιρροών του.

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε το πρώτο κεφάλαιο του «Βασιλιά Σαμάνου» από τον τέταρτο τόμο.