Το Mangaworld24 δημιουργήθηκε με στόχο να παρουσιάσει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για τα άνιμε και τα μάνγκα, δίνοντας λίγο μεγαλύτερη έμφαση στον δεύτερο τομέα. Στη στήλη Retro παρουσιάζονται παλιές σειρές και ταινίες άνιμε που μεταγλωττίστηκαν στα Ελληνικά. Στη στήλη Manga δημοσιεύονται άρθρα με πληροφορίες και παρουσιάσεις μάνγκα. Στις Ανακοινώσεις, ανακοινώσεις που σχετίζονται με τη λειτουργία του ιστολογίου και το περιεχόμενό του. Στις Ταινίες δημοσιεύονται παρουσιάσεις ταινιών είτε άνιμε είτε live action, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην παρουσίαση της πλοκής και των χαρακτήρων. Στη στήλη Gaming αναρτώνται πληροφορίες σχετικά με βιντεοπαιχνίδια που είναι επηρεασμένα από μάνγκα-άνιμε και τέλος στη στήλη Anime γίνεται μια προσπάθεια να μαζευτούν σειρές άνιμε που έχουν κυκλοφορήσει στα Ελληνικά, ώστε να δημιουργηθεί ένα portofolio και ταυτόχρονα δημοσιεύονται και κείμενα σχετικά μ’ αυτές όπως εδώ.

Ετικέτες

Δευτέρα, 28 Απριλίου 2014

Το μάνγκα του Devil May Cry 3Η σειρά βιντεοπαιχνιδιών «Devil May Cry» είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα προϊόντα της ιαπωνικής εταιρείας Capcom. Το πρώτο παιχνίδι της σειράς είχε κυκλοφορήσει στις 23 Αυγούστου του 2001 και αφηγείται το ξεκίνημα των περιπετειών του Ντάντε, το όνομα του οποίου παραπέμπει στον Δάντη Αλιγκέρι. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι τα έργα του Αλιγκέρι είναι αυτά που έδωσαν την έμπνευση στη ομάδα της γνωστής εταιρείας βιντεοπαιχνιδιών για τη δημιουργία του αλλόκοτου κόσμου που περιβάλει τον πρωταγωνιστή του «Διάβολου που μπορεί να κλάψει».

Η επιτυχία της σειράς έδωσε την ευκαιρία στην ιαπωνική εταιρεία να δημιουργήσει πολλά προϊόντα, ένα εκ των οποίων ήταν και το μάνγκα του «Devil May Cry 3: Dante's Awakening». Η υπόθεση του μάνγκα εξελίσσεται ακριβώς έναν χρόνο πριν το ξεκίνημα του τρίτου sequel της σειράς. Συγκεκριμένα, εξηγεί πως άρχισε η διαμάχη μεταξύ του Ντάντε και του αδερφού του, Βέρτζιλ. Ο δημιουργός του, Σούγκουρο Τσαμαγιάτσι, αποφάσισε να παρουσιάσει την ιστορία μέσα από τρία διαφορετικά τεύχη, τα οποία ονόμασε κώδικες. Ο πρώτος κώδικας ονομάζεται Ντάντε, ο δεύτερος Βέρτζιλ και ο τρίτος –που δεν κυκλοφόρησε ποτέ- θα ονομαζόταν Κυρία (Lady). Στον πρώτο κώδικα βλέπουμε τον κεντρικό πρωταγωνιστή της σειράς να δουλεύει ως μισθοφόρος. Αναλαμβάνει οποιαδήποτε αποστολή αρκεί να του εξασφαλίζεται ένα καλό ποσό. Ο Ένζο, ο φίλο του, είναι εκείνος που αυτή τη φορά θα του φέρει μία αποστολή να σώσει ένα κοριτσάκι έναντι τεσσάρων εκατομμυρίων. Η εμπλοκή του σ’αυτή την υπόθεση θα τον φέρει αντιμέτωπο με τον κόσμο των δαιμόνων και τον Άρκχαμ και τον Βέρτζιλ που μόλις έχουν συμμαχήσει.


Στον δεύτερο τόμο, μας παρουσιάζεται για πρώτη φορά ένα γιγάντιο άγαλμα το οποίο σύμφωνα με τους δύο συνωμότες αποτελεί τη σφραγισμένη πύλη  για τον κόσμο των δαιμόνων. Για να ανοίξει θα πρέπει να πείσουν τον Ντάντε να έρθει μπροστά στο άγαλμα μαζί με το κλειδί που έχει στην κατοχή του. Η επαφή του γνωστού ήρωα με την πύλη θα αφυπνίσει τις δαιμονικές του δυνάμεις.

Το πρόβλημα με το συγκεκριμένο μάνγκα είναι ότι ποτέ δεν ολοκληρώθηκε, καθώς από τον τρίτο κώδικα γνωρίζουμε μόνο το όνομα, με αποτέλεσμα να μην μαθαίνουμε την κατάληξη της ιστορίας. Εκδόθηκε το 2005 και σίγουρα η μη ολοκλήρωσή του προσδίδει στο έργο ένα μεγάλο μειονέκτημα. Αξίζει να διαβαστεί γιατί τα σχέδια σε ορισμένες σελίδες είναι τόσο όμορφα που σου κόβουν την ανάσα.

Υ.Γ. Κανένας δεν ξέρει τι έγινε με τον τρίτο κώδικα του μάνγκα. Αφήνεται να εννοηθεί ότι ο Τσαμαγιάτσι είναι ο μόνος υπεύθυνος, καθώς αποφάσισε να μην ολοκληρώσει το εγχείρημα που του είχε ανατεθεί και παραιτήθηκε. 

Σας συνιστώ να τα διαβάσετε από εδώ, γιατί το σκανάρισμα που έχει γίνει στον πρώτο κώδικα είναι καλό και βλέπετε όλες τις φράσεις των χαρακτήρων. Στον δεύτερο κώδικα δυστυχώς δεν μπόρεσα να βρω κάτι αντίστοιχο, με αποτέλεσμα απ’όπου κι αν το διαβάσετε να υπάρχει κείμενο που δεν θα φαίνεται.