Το Mangaworld24 δημιουργήθηκε με στόχο να παρουσιάσει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για τα άνιμε και τα μάνγκα, δίνοντας λίγο μεγαλύτερη έμφαση στον δεύτερο τομέα. Στη στήλη Retro παρουσιάζονται παλιές σειρές και ταινίες άνιμε που μεταγλωττίστηκαν στα Ελληνικά. Στη στήλη Manga δημοσιεύονται άρθρα με πληροφορίες και παρουσιάσεις μάνγκα. Στις Ανακοινώσεις, ανακοινώσεις που σχετίζονται με τη λειτουργία του ιστολογίου και το περιεχόμενό του. Στις Ταινίες δημοσιεύονται παρουσιάσεις ταινιών είτε άνιμε είτε live action, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην παρουσίαση της πλοκής και των χαρακτήρων. Στη στήλη Gaming αναρτώνται πληροφορίες σχετικά με βιντεοπαιχνίδια που είναι επηρεασμένα από μάνγκα-άνιμε και τέλος στη στήλη Anime γίνεται μια προσπάθεια να μαζευτούν σειρές άνιμε που έχουν κυκλοφορήσει στα Ελληνικά, ώστε να δημιουργηθεί ένα portofolio και ταυτόχρονα δημοσιεύονται και κείμενα σχετικά μ’ αυτές όπως εδώ.

Ετικέτες

Παρασκευή, 25 Απριλίου 2014

Σάγκαρα Σανόσουκε


Αν είστε θαυμαστής των Σινσενγκούμι, θα το έχετε καταλάβει ήδη: το μοτίβο του Σανόσουκε  είναι βασισμένο στον αρχηγό των Σινσενγκούμι της 10ης Μεραρχίας, Χαράντα Σανόσουκε.

Ο Χαράντα Σανόσουκε ήταν ένας από τους πέντε πιο όμορφους Σινσενγκούμι… παρότι ο Σίμπα Ριόταρο τον περιέγραψε ως «παχουλό» στο «Μοέγιο Κεν» -- τη βίβλο του Ουατσούκι! Με δυνατή βολή στο δόρυ και πάντοτε μαχητικός συμμετείχε σε κάθε αποφασιστική μάχη που έδωσαν οι Σινσενγκούμι. Ήταν κακότροπος και ευέξαπτος, αλλά είχε μια μαλακή πλευρά – που ίσως οφειλόταν στην ταπεινή καταγωγή του. Ήταν ευγενικός στους συντρόφους του και φρόντιζε ιδιαίτερα τους κατώτερούς του. Απέδιδε αστραπιαία δικαιοσύνη κι έβλεπε τα πράγματα είτε άσπρα, είτε μαύρα – δεν υπήρχαν ενδιάμεσες αποχρώσεις. Ο Χαράντα Σανόσουκε είναι ένας είδος «μεγάλου αδερφού», ενός χαρακτήρα που απαντάται συχνά στα μάνγκα για νέους. Η ιστορία αναφέρει ότι σκοτώθηκε στη μάχη κατά τη διάρκεια του Πολέμου Ουένο, αλλά σύμφωνα με τους θρύλους, διέσχισε τη θάλασσα (προς τις ακτές της Κίνας) κι έγινε αρχηγός δικής του ομάδας παρανόμων. Για τους συγχρόνους του θα πρέπει, χωρίς αμφιβολία, να ήταν μια σημαντική προσωπικότητα. Προφανώς, άρεσε στον Ουατσούκι και τον ήθελε για το ΡουροΚεν. Έτσι γεννήθηκε ο  Σάγκαρα Σανόσουκε.

Το παραπάνω κείμενο προέρχεται από τον δεύτερο τόμο του Rurouni Kenshin που κυκλοφορεί στα Ελληνικά από τις εκδόσεις Anubis.