Το Mangaworld24 δημιουργήθηκε με στόχο να παρουσιάσει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για τα άνιμε και τα μάνγκα, δίνοντας λίγο μεγαλύτερη έμφαση στον δεύτερο τομέα. Στη στήλη Retro παρουσιάζονται παλιές σειρές και ταινίες άνιμε που μεταγλωττίστηκαν στα Ελληνικά. Στη στήλη Manga δημοσιεύονται άρθρα με πληροφορίες και παρουσιάσεις μάνγκα. Στις Ανακοινώσεις, ανακοινώσεις που σχετίζονται με τη λειτουργία του ιστολογίου και το περιεχόμενό του. Στις Ταινίες δημοσιεύονται παρουσιάσεις ταινιών είτε άνιμε είτε live action, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην παρουσίαση της πλοκής και των χαρακτήρων. Στη στήλη Gaming αναρτώνται πληροφορίες σχετικά με βιντεοπαιχνίδια που είναι επηρεασμένα από μάνγκα-άνιμε και τέλος στη στήλη Anime γίνεται μια προσπάθεια να μαζευτούν σειρές άνιμε που έχουν κυκλοφορήσει στα Ελληνικά, ώστε να δημιουργηθεί ένα portofolio και ταυτόχρονα δημοσιεύονται και κείμενα σχετικά μ’ αυτές όπως εδώ.

Ετικέτες

Σάββατο, 5 Απριλίου 2014

Οι τρεις σωματοφύλακες


Μία ακόμα σειρά άνιμε που έκανε ντεμπούτο στην Ελλάδα και έμελε να χαραχθεί στις μνήμες πολλών που παρακολουθούσαν τη χρονιά 1995-1996 την ΕΤ2 (προάγγελος της ΝΕΤ) και το 2002-2003 την ΕΤ3, ήταν η «Anime Sanjūshi», η μεταφορά του κλασσικού μυθιστορήματος του Αλέξανδρου Δούμα, «Οι τρεις σωματοφύλακες» . Η γνωστή ιστορία του νεαρού Νταρτανιάν, που εγκαταλείπει το σπίτι του για να γίνει σωματοφύλακας, έδωσε το απαραίτητο υπόβαθρο στον Κουνιχίκο Γιουγιάμα για τη δημιουργία μίας ιστορίας, η οποία μπορεί να μην ήταν πρωτότυπη και καινοτόμα για τα τότε δεδομένα, αλλά κέρδισε μία θέση στο Πάνθεον των ρετρό αναμνήσεών μας.

Στο δημιούργημα του Ιάπωνα σκηνοθέτη δεν βλέπουμε την ιστορία όπως αποτυπώνεται στα βιβλία του Δούμα, αλλά μία διαφορετική εκδοχή η οποία στρέφει το ενδιαφέρον του θεατή στον Νταρντανιάν και την αγάπη του για τη νεαρή Κοστάνς, που είναι στην υπηρεσία των τιμών της βασίλισσας Άννας, αλλά και στις περιπέτειές του με τον Άθω, τον Άραμη και τον Πόρθο, που προσπαθούν να αποκαλύψουν τις δολοπλοκίες του αδυσώπητου Ρισελιέ και του ληστή με τη σιδερένια μάσκα.

Η εκδοχή του Δουμά καλύπτει χρονικά την περίοδο από το 1625 έως το 1628. Οι τέσσερεις ήρωες αναμιγνύονται σε ίντριγκες, που περιλαμβάνουν τον αδύναμο βασιλιά Λουδοβίκο ΙΓ΄, τον πανίσχυρο και πανούργο καρδινάλιο Ρισελιέ, την όμορφη βασίλισσα Άννα την Αυστριακή, τον Άγγλο εραστή της, Ζωρζ Βιλλιέ, πρώτο δούκα του Μπάκιγχαμ και την πολιορκία της Λα Ροσέλ. Στην πλοκή προστίθενται και η μυστηριώδης λαίδη ντε Γουίντερ και ο κόμης ντε Ροσφόρ, δεξί χέρι του Ρισελιέ. Η ιστορία του Νταρντανιάν εκτυλίσσεται σταδιακά μέσω των συνολικά τριών μυθιστορημάτων του Γάλλου συγγραφέα, «Οι Τρεις Σωματοφύλακες», «Είκοσι Έτη Μετά» και «Υποκόμη της Βραζελόνης».


Η σειρά κυκλοφόρησε στην ιαπωνική αγορά στις 9 Οκτωβρίου του 1987 και δύο χρόνια αργότερα βγήκε και μία πρόσθετη ταινία με το όνομα «Anime Sanjūshi:Aramis no Bōken». Η ταινία διαρκεί σαράντα έξι λεπτά και πραγματοποίησε το ντεμπούτο της στην Ιαπωνία το 1989. Η υπόθεσή της είναι η ακόλουθη: «Οι σωματοφύλακες βοηθούν μία δεσποσύνη να ξεφύγει από τη θλίψη στην οποία έχει περιέλθει. Η γυναίκα όμως, την επόμενη μέρα βρίσκεται νεκρή στο δωμάτιό της. Ο  Νταρντανιάν κατηγορείται ότι τη σκότωσε και καλείται να ζήσει σαν καταζητούμενος. Έτσι, ξεκινάει η προσπάθεια των τεσσάρων να αποκαλύψουν τον ένοχο του εγκλήματος».   

Το συγκεκριμένο άνιμε μέτρησε μόλις 52 επεισόδια και προφανώς δεν απέδωσε όλη την ιστορία των τεσσάρων σωματοφυλάκων που έγιναν γνωστοί στο ευρύ κοινό με το σύνθημα «Ένας για όλους, όλοι για έναν». Ο μέσος όρος των επεισοδίων είναι τα είκοσι τρία λεπτά. Πέρα από την Ελλάδα και την Ιαπωνία, το «Anime Sanjūshi» προβλήθηκε και στην Ιταλία (10 Ιανουαρίου 1989), το Μεξικό, τη Δυτική Γερμανία, τη Φιλανδία, τη Γαλλία (12 Σεπτεμβρίου 1989)  και την Ισπανία.

Εδώ μπορείτε να δείτε το πρώτο επεισόδιο της σειράς στα Ελληνικά: