Το Mangaworld24 δημιουργήθηκε με στόχο να παρουσιάσει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για τα άνιμε και τα μάνγκα, δίνοντας λίγο μεγαλύτερη έμφαση στον δεύτερο τομέα. Στη στήλη Retro παρουσιάζονται παλιές σειρές και ταινίες άνιμε που μεταγλωττίστηκαν στα Ελληνικά. Στη στήλη Manga δημοσιεύονται άρθρα με πληροφορίες και παρουσιάσεις μάνγκα. Στις Ανακοινώσεις, ανακοινώσεις που σχετίζονται με τη λειτουργία του ιστολογίου και το περιεχόμενό του. Στις Ταινίες δημοσιεύονται παρουσιάσεις ταινιών είτε άνιμε είτε live action, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην παρουσίαση της πλοκής και των χαρακτήρων. Στη στήλη Gaming αναρτώνται πληροφορίες σχετικά με βιντεοπαιχνίδια που είναι επηρεασμένα από μάνγκα-άνιμε και τέλος στη στήλη Anime γίνεται μια προσπάθεια να μαζευτούν σειρές άνιμε που έχουν κυκλοφορήσει στα Ελληνικά, ώστε να δημιουργηθεί ένα portofolio και ταυτόχρονα δημοσιεύονται και κείμενα σχετικά μ’ αυτές όπως εδώ.

Ετικέτες

Παρασκευή, 25 Απριλίου 2014

Το μάνγκα του Σούπερ Μάριο


Το μάνγκα με το Ιαπωνικό όνομα «マリオの大冒険» ( = Mario no Daibōken) εξιστορεί την προσπάθεια του Μάριο και του Λουίτζι να σώσουν την πριγκίπισσα, η οποία έχει απαχθεί από τον Μπόουζερ και θέλει να την νυμφευτεί με οποιοδήποτε κόστος. Τα δύο αδέρφια ακολουθούν τη δίοδο του μεγάλου πράσινου σωλήνα που εμφανίστηκε από το πουθενά και βρίσκονται ξαφνικά σ’ έναν αλλιώτικο κόσμο. Εκεί, θα γνωρίσουν τον Γιόσι, ο οποίος θα συμβάλλει τα μέγιστα ώστε οι δύο υδραυλικοί να βρουν την πριγκίπισσα και να την σώσουν από την αδίστακτη τερατόμορφη χελώνα.

Πέρα από τη συγκεκριμένη ιστορία μπορείτε να διαβάσετε και δύο άλλες ακόμα που αφορούν αποκλειστικά τον Μάριο, τον Λουίτζι και τον Γυοάριο. Στην πρώτη ο Γουάριο θέλει να πάρει εκδίκηση από τον πρώτο λόγω των εξευτελισμών και του bullying που δεχόταν από τον κόκκινο υδραυλικό όσο ήταν παιδιά, ενώ στο επόμενο οι τρεις ήρωές μας μονομαχούν για να πάρουν το καλύτερο δώρο στην εορτάζουσα πριγκίπισσα και να την εντυπωσιάσουν.


Και οι τρεις ιστορίες κυκλοφόρησαν το 1992 στο μηνιαίο περιοδικό της Nintendo «Nintendo Power». Οι δύο καλλιτέχνες που συνεργάστηκαν για την υλοποίηση αυτού του μεγαλεπήβολου εγχειρήματος ήταν ο Ταμακίτσι Σάκουρα κι ο Κεντάρο Τακέκουμα, δίπλα στον οποίο εργάστηκε ως βοηθός του ο Χιρογιούκι Τακέι. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, ότι επειδή το μάνγκα δημιούργημα της ιαπωνικής εταιρείας αγαπήθηκε τόσο από το κοινό, κυκλοφόρησε έπειτα σ’ έναν τόμο με τον τίτλο «Super Mario Adventures». Τέλος, είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι στην καινούρια έκδοση υπήρχαν κάποιες διαφορές σε ορισμένες φράσεις:

·         Part 2, page 8, panel 6: Luigi: «Tell my stomach that!» --> "Tell your stomach that!"
·         Part 3, page 4, panel 8: Luigi: «Yahoo!» --> «Yikes! What a fight!»
·         Part 6, page 8, panel 2: Toad: «Onto plan B!» --> «We have a delivery to make!»
·         Part 8, page 8, panel 7: Mario: «Quit clowning around, Luigi! Look!» --> «Look! I wonder if anybody's home...»
·         Part 9, page 1, panel 1: Mario: «Quit clowning around, Luigi! Look!» --> «I don't see any lights on...»
·         Part 9, page 5, panel 8: Koopa Kids: «He's off the royal rocker!» --> «I hate it when he's right!»
·         Part 11, page 4, panel 5: Mario: «Ow ow ow!» --> «Look out!»
·         Mario Vs. Wario, page 5, panel 3: Wario: «Phew! That was close!» --> Wario: «Blast! He got away!»
·         Mario Vs. Wario, page 8, panel 4: Mario: «Hello there... Wario! Are you home?» --> Mario: «Wario! Long time no see!»

Μετά από αρκετό ψάξιμο κατάφερα να βρω στο διαδίκτυο δωρεάν όλο το μάνγκα κι έτσι μπορείτε να το διαβάσετε εδώ, ενώ μπορείτε να ρίξετε και ορισμένες ματιές στο  σπάνιο «Super Mario Kun» και στο επίσης σπάνιο «Yoshi's Island».