Το Mangaworld24 δημιουργήθηκε με στόχο να παρουσιάσει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για τα άνιμε και τα μάνγκα, δίνοντας λίγο μεγαλύτερη έμφαση στον δεύτερο τομέα. Στη στήλη Retro παρουσιάζονται παλιές σειρές και ταινίες άνιμε που μεταγλωττίστηκαν στα Ελληνικά. Στη στήλη Manga δημοσιεύονται άρθρα με πληροφορίες και παρουσιάσεις μάνγκα. Στις Ανακοινώσεις, ανακοινώσεις που σχετίζονται με τη λειτουργία του ιστολογίου και το περιεχόμενό του. Στις Ταινίες δημοσιεύονται παρουσιάσεις ταινιών είτε άνιμε είτε live action, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην παρουσίαση της πλοκής και των χαρακτήρων. Στη στήλη Gaming αναρτώνται πληροφορίες σχετικά με βιντεοπαιχνίδια που είναι επηρεασμένα από μάνγκα-άνιμε και τέλος στη στήλη Anime γίνεται μια προσπάθεια να μαζευτούν σειρές άνιμε που έχουν κυκλοφορήσει στα Ελληνικά, ώστε να δημιουργηθεί ένα portofolio και ταυτόχρονα δημοσιεύονται και κείμενα σχετικά μ’ αυτές όπως εδώ.

Ετικέτες

Πέμπτη, 17 Απριλίου 2014

Η ιστορία πίσω από τους χαρακτήρες

Ράικοτζι Τσίζουρου


Αυτός ο χαρακτήρας βασίζεται στην «Τσίζουρου», στο μυθιστόρημα του Τομίτα Τσουνέο, «Σούγκατα Σάνσιρο». Συνειδητοποιώντας ότι μπορεί να υπάρξει ρομαντισμός όχι μόνο σώζοντας κάποιον που έχει πληγωθεί, αλλά και πριν αυτός πληγωθεί, αδημονούσα να γράψω αυτήν συγκεκριμένα την ιστορία. Εξάλλου, η Καόρου και η Τσίζουρου είναι τόσο όμοιες… από καιρό χαμένες δίδυμες αδερφές ίσως; (Ωχ. Τότε μάλλον θα μεταμορφωνόταν πραγματικά στον κόσμο του Σούγκατα Σάνσιρο). Η Τσίζουρου είναι ένας από τους αγαπημένους μου χαρακτήρες και θα ήθελα πολύ να την επαναφέρω, αν μου δινόταν η ευκαιρία.

Δεν είχα κάποιο μοτίβο για το σχέδιό της. Απλώς, ήθελα να ζωγραφίσω ένα κορίτσι σε χακάμα. Έχω σχεδιάσει μία σαν φοιτήτρια, μία που κάνει κέντο… μήπως η επόμενη που θα κάνω να είναι ιέρεια; Ε, Ουατσούκι;

Το παραπάνω κείμενο προέρχεται από τον πρώτο τόμο του Rurouni Kenshin που κυκλοφορεί στα Ελληνικά από τις εκδόσεις Anubis (η Τσίζουρου συμπεριλαμβάνεται σε μια πρόσθετη ιστορία του τόμου). Οι απόψεις που εκφράζονται είναι του δημιουργού του μάνγκα, Nobuhiro Watsuki.