Το Mangaworld24 δημιουργήθηκε με στόχο να παρουσιάσει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για τα άνιμε και τα μάνγκα, δίνοντας λίγο μεγαλύτερη έμφαση στον δεύτερο τομέα. Στη στήλη Retro παρουσιάζονται παλιές σειρές και ταινίες άνιμε που μεταγλωττίστηκαν στα Ελληνικά. Στη στήλη Manga δημοσιεύονται άρθρα με πληροφορίες και παρουσιάσεις μάνγκα. Στις Ανακοινώσεις, ανακοινώσεις που σχετίζονται με τη λειτουργία του ιστολογίου και το περιεχόμενό του. Στις Ταινίες δημοσιεύονται παρουσιάσεις ταινιών είτε άνιμε είτε live action, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην παρουσίαση της πλοκής και των χαρακτήρων. Στη στήλη Gaming αναρτώνται πληροφορίες σχετικά με βιντεοπαιχνίδια που είναι επηρεασμένα από μάνγκα-άνιμε και τέλος στη στήλη Anime γίνεται μια προσπάθεια να μαζευτούν σειρές άνιμε που έχουν κυκλοφορήσει στα Ελληνικά, ώστε να δημιουργηθεί ένα portofolio και ταυτόχρονα δημοσιεύονται και κείμενα σχετικά μ’ αυτές όπως εδώ.

Ετικέτες

Σάββατο, 12 Απριλίου 2014

Πάντα, το χαρούμενο αρκουδάκιΗ ταινία με το όνομα «Πάντα, το χαρούμενο αρκουδάκι» μπορεί να μην είναι μια ταινία που τη θυμούνται πολλοί, αλλά σίγουρα όσοι την έχουν παρακολουθήσει μιλούν για μια δημιουργία που έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει τον θεατή και να τον προβληματίσει. Η άνιμε ταινία που πραγματοποίησε το ντεμπούτο της στις 17 Μαρτίου του 1973 κι έφτασε και στη χώρα μας, αφηγείται τον προσωπικό αγώνα ενός μικρού Πάντα που εξορίζεται από τον τόπο του.

Ο Λονλόν (Πάντα, Yoshiko Ohta) είναι ο Πρίγκιπας του Βασιλείου και πρέπει να διαδεχθεί τη Βασίλισσα των Αρκούδων (Keiko Yamamoto). Ωστόσο, ο Δαιμόνιος (η μεγάλη καφετιά αρκούδα, Kousei Tomita) διακηρύττει ότι σύμφωνα με τον νόμο ο διάδοχος μπορεί να είναι είτε λευκή είτε καφέ αρκούδα, με αποτέλεσμα να θέτει ζήτημα διαδοχής. Η Βασίλισσα των Αρκούδων προσπαθεί να υπερασπιστεί τον Λολόν ισχυριζόμενη ότι είναι ο γιός της και σύμφωνα με τους νόμους μπορεί να γίνει Βασιλιάς. Ο Δαιμόνιος όμως, θα ζητήσει από τον Πρίγκιπα να πάρει μέρος σε μια δοκιμασία ώστε να αποδείξει ότι είναι άξιος για τη θέση του Βασιλιά των Αρκούδων. Δυστυχώς, το Πάντα θα αποτύχει κι έτσι θα εξοριστεί από το Βασίλειο. Ύστερα, θα αιχμαλωτιστεί απ’ένα τσίρκο, θα δημιουργήσει δυνατές φιλίες και κάποια στιγμή θα αποφασίσει να επιστρέψει για να διεκδικήσει ό,τι δικαιωματικά του ανήκει. Θα τα καταφέρει άραγε να ξεπεράσει τον Δαιμόνιο και τις δολοπλοκίες του και να γίνει Βασιλιάς των Αρκούδων;


Το απλοϊκό σενάριο της ταινίας υπογράφεται από τον  Χιρογιάσου Γιαμάουρα και σκηνοθετείται από τον Γιούγκο Σερικάβα. Η διάρκειά της είναι 53 λεπτά και η εταιρεία παραγωγής δεν είναι άλλη από την Toei Animation (τότε Tōei Dōga). Το «Panda No Daibōken», όπως ονομάζεται στα Ιαπωνικά, μεταγλωττίστηκε και παρουσιάστηκε πέρα από την Ελλάδα, στην Ιταλία (Orsetto Panda e gli amici della foresta), στην Ισπανία (La gran aventura de Panda), στη Γαλλία (Les Aventures de Panda) και στις Αγγλοσαξονικές χώρες (The Panda's Great Adventure). 

Εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε όλη την ταινία στα Ελληνικά: