Το Mangaworld24 δημιουργήθηκε με στόχο να παρουσιάσει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για τα άνιμε και τα μάνγκα, δίνοντας λίγο μεγαλύτερη έμφαση στον δεύτερο τομέα. Στη στήλη Retro παρουσιάζονται παλιές σειρές και ταινίες άνιμε που μεταγλωττίστηκαν στα Ελληνικά. Στη στήλη Manga δημοσιεύονται άρθρα με πληροφορίες και παρουσιάσεις μάνγκα. Στις Ανακοινώσεις, ανακοινώσεις που σχετίζονται με τη λειτουργία του ιστολογίου και το περιεχόμενό του. Στις Ταινίες δημοσιεύονται παρουσιάσεις ταινιών είτε άνιμε είτε live action, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην παρουσίαση της πλοκής και των χαρακτήρων. Στη στήλη Gaming αναρτώνται πληροφορίες σχετικά με βιντεοπαιχνίδια που είναι επηρεασμένα από μάνγκα-άνιμε και τέλος στη στήλη Anime γίνεται μια προσπάθεια να μαζευτούν σειρές άνιμε που έχουν κυκλοφορήσει στα Ελληνικά, ώστε να δημιουργηθεί ένα portofolio και ταυτόχρονα δημοσιεύονται και κείμενα σχετικά μ’ αυτές όπως εδώ.

Ετικέτες

Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014

Η ιστορία πίσω από τους χαρακτήρες

Καμίγια Καόρου


Για τον χαρακτήρα της Καόρου δεν υπάρχει συγκεκριμένο μοτίβο. Αν ήμουν αναγκασμένος να πω κάτι, θα έλεγα ότι ο χαρακτήρας της μάλλον σε αυτόν της Τσίμπα Σάνακο από το «Ριόμα νο Κοϊμπίτο» - του αποκαλούμενου «Κοριτσιού του Ριόμα». Υπάρχει επίσης αυτή η «επιβλητική» αρετή της Σασάκι Μιφούγιου στο «Κενκιάκου Σιόμπαϊ» από τον Ικενάμι Σιόταρο που προσπάθησα να ενσωματώσω στον χαρακτήρα της… αλλά η Καόρου μου βγήκε τελικά ένα συνηθισμένο κορίτσι.

Το «συνηθισμένη κοπέλα» όμως φαίνεται πως πηγαίνει καλά για την ώρα, οπότε δεν μπορώ να παραπονεθώ. Επίσης, φαίνεται πως έχει κερδίσει πολλές από τις αναγνώστριες. Συχνά γράφουν ότι δεν μπορούν να καταλάβουν αν είναι «δυνατή» ή «αδύναμη», αλλά η αλήθεια είναι ότι είναι δυνατή.

Η Καόρου είναι αρκετά ανεξάρτητη για την ηλικία της και μπορεί να συγκριθεί με τους δασκάλους κέντο των πολυάριθμων ντότζο της πόλης. Αυτό την κάνει τουλάχιστον πρωταθλήτρια εθνικής εμβέλειας. Η Καόρου φαίνεται αδύναμη, μόνο επειδή ο Κένσιν κι ο Σανόσουκε είναι κατά πολύ δυνατότεροι. Όσο για το αν η Καόρου θα γίνει κοπέλα του Κένσιν στο μέλλον, δεν το έχω αποφασίσει ακόμα.

Όσον αφορά το σκίτσο, κι εδώ δεν υπάρχει πραγματικά μοτίβο. Μπορούμε να πούμε ότι η εμφάνισή της ήταν αναπόφευκτο να είναι έτσι. Για ένα κορίτσι που ασχολείται με το κέντο, η αλογοουρά είναι εθιμοτυπική. Σπαθί, κιμονό, αλογοουρά… σε ποιον δεν αρέσουν αυτά, σωστά; Ο σχεδιασμός της είναι αρκετά διασκεδαστικός, αν και το γέμισμα των μαλλιών της πολλές φορές μου προκαλεί πρόβλημα.

Ως προς αυτό, ανήκω στους σχεδιαστές εκείνους που θέλουν «τους άντρες εντυπωσιακούς και τις γυναίκες χαριτωμένες». Η αλήθεια είναι πως η Καόρου θα ήταν τέλεια, αν την είχα σχεδιάσει λίγο πιο χαριτωμένη, αλλά κάθε φορά που επιχειρώ να το κάνω μου βγαίνει ή κάπως φτωχική ή κάπως «χωριάτα». Σκοπεύω όμως, αν μη τι άλλο, να της δώσω τουλάχιστον περισσότερα κιμονό και να την κάνω κάπως πιο εμφανίσιμη.

Το παραπάνω κείμενο προέρχεται από τον πρώτο τόμο του Rurouni Kenshin που κυκλοφορεί στα Ελληνικά από τις εκδόσεις Anubis. Οι απόψεις που εκφράζονται είναι του δημιουργού του μάνγκα, Nobuhiro Watsuki.