Το Mangaworld24 δημιουργήθηκε με στόχο να παρουσιάσει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για τα άνιμε και τα μάνγκα, δίνοντας λίγο μεγαλύτερη έμφαση στον δεύτερο τομέα. Στη στήλη Retro παρουσιάζονται παλιές σειρές και ταινίες άνιμε που μεταγλωττίστηκαν στα Ελληνικά. Στη στήλη Manga δημοσιεύονται άρθρα με πληροφορίες και παρουσιάσεις μάνγκα. Στις Ανακοινώσεις, ανακοινώσεις που σχετίζονται με τη λειτουργία του ιστολογίου και το περιεχόμενό του. Στις Ταινίες δημοσιεύονται παρουσιάσεις ταινιών είτε άνιμε είτε live action, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην παρουσίαση της πλοκής και των χαρακτήρων. Στη στήλη Gaming αναρτώνται πληροφορίες σχετικά με βιντεοπαιχνίδια που είναι επηρεασμένα από μάνγκα-άνιμε και τέλος στη στήλη Anime γίνεται μια προσπάθεια να μαζευτούν σειρές άνιμε που έχουν κυκλοφορήσει στα Ελληνικά, ώστε να δημιουργηθεί ένα portofolio και ταυτόχρονα δημοσιεύονται και κείμενα σχετικά μ’ αυτές όπως εδώ.

Ετικέτες

Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2014

Danganronpa 2: Goodbye Despair


Έρχεται στην Ευρώπη το φθινόπωρο.
Μερικές ώρες μετά την Ευρωπαϊκή κυκλοφορία του Danganronpa: Happy Trigger Havoc, η NIS America ανακοίνωσε την διάθεση του διαδόχου του σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική. Το Danganronpa 2: Goodbye Despair κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία, αρχικά στο PSP το 2012, ενώ πέρυσι μεταφέρθηκε στο PS Vita. Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια το ομώνυμο franchise έχει αποκτήσει ένα φανατικό κοινό δίνοντας την ώθηση στην Spike Chunsoft να επεκτείνει τις δραστηριότητές της και σε άλλους τομείς. Συγκεκριμένα μέχρι στιγμής έχουν κυκλοφορήσει δύο σειρές manga, δύο spin-off νουβέλες, καθώς και μία anime τηλεοπτική σειρά.
Το Danganronpa 2: Goodbye Despair διατηρεί το ξεχωριστό Adventure/Visual Nover ύφος της σειράς και το σενάριό του είναι παραπλήσιο με αυτό του προκατόχου του. To setting παρόλα αυτά είναι διαφορετικό, καθώς τα γεγονότα λαμβάνουν χώρα σε ένα τροπικό νησί ονόματι Jabberwock Island. Εσείς αναλαμβάνετε τον έλεγχο ενός μαθητή, ο οποίος απολαμβάνει εκεί τις καλοκαιρινές διακοπές του στα πλαίσια μιας σχολικής εκδρομής. Η κατάσταση όμως ξεφεύγει από κάθε έλεγχο όταν εμφανίζεται ο Monokuma (κεντρικός villain του πρώτου Danganronpa), ένα λούτρινο cyborg αρκουδάκι, o οποίος σας ανακοινώνει ότι εσείς και η παρέα σας θα μείνετε για πάντα παγιδευμένοι στο νησί. Η μόνη λύση για να δραπετεύσει κάποιος από αυτό είναι να σκοτώσει έναν συμμαθητή του και παράλληλα να μην γίνει αντιληπτός από τους υπόλοιπους (!).
Αξίζει να σημειωθεί ότι το gameplay της σειράς αντλεί επιρροές από προηγούμενες δημιουργίες της Spike Chunsoft όπως τα 999: Nine Persons, Nine Hours, Nine Doors και Zero Escape: Virtue's Last Reward και από την δημοφιλή σειρά Ace Attorney της Capcom. Να προσθέσουμε ότι ήδη ετοιμάζουμε review για το πρώτο Danganronpa, το οποίο μας έχει αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις, οπότε μείνετε συντονισμένοι στο GameWorld.
Το Danganronpa 2: Goodbye Despair θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο για PS Vita.
Πηγή: gameworld.gr