Το Mangaworld24 δημιουργήθηκε με στόχο να παρουσιάσει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για τα άνιμε και τα μάνγκα, δίνοντας λίγο μεγαλύτερη έμφαση στον δεύτερο τομέα. Στη στήλη Retro παρουσιάζονται παλιές σειρές και ταινίες άνιμε που μεταγλωττίστηκαν στα Ελληνικά. Στη στήλη Manga δημοσιεύονται άρθρα με πληροφορίες και παρουσιάσεις μάνγκα. Στις Ανακοινώσεις, ανακοινώσεις που σχετίζονται με τη λειτουργία του ιστολογίου και το περιεχόμενό του. Στις Ταινίες δημοσιεύονται παρουσιάσεις ταινιών είτε άνιμε είτε live action, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην παρουσίαση της πλοκής και των χαρακτήρων. Στη στήλη Gaming αναρτώνται πληροφορίες σχετικά με βιντεοπαιχνίδια που είναι επηρεασμένα από μάνγκα-άνιμε και τέλος στη στήλη Anime γίνεται μια προσπάθεια να μαζευτούν σειρές άνιμε που έχουν κυκλοφορήσει στα Ελληνικά, ώστε να δημιουργηθεί ένα portofolio και ταυτόχρονα δημοσιεύονται και κείμενα σχετικά μ’ αυτές όπως εδώ.

Ετικέτες

Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2014

Η ιστορία πίσω από τους χαρακτήρες

Χιμούρα Κένσιν


Αν και είναι βασισμένος σε έναν πραγματικό χιτόκιρι, τον Καουακάμι Γκένσαϊ, είναι εντελώς διαφορετικός. Ο Καουακάμι Γκένσαϊ ήταν ένας από τους τέσσερις μεγάλους  χιτόκιρι της περιόδου του Μπακουμάτσου. Ήταν κοντός με κάπως θηλυπρεπή χαρακτηριστικά, με αποτέλεσμα να τον περνάνε με την πρώτη ματιά για γυναίκα. Αντίθετα με την εμφάνισή του, όμως ήταν έξυπνος και νηφάλιος, παρ’ότι ήταν ο πιο τρομερός μεταξύ των χιτόκιρι.

Δημιουργός της σχολής «Σιρανούι-Ριού», ο Καουακάμι έγινε διάσημος δολοφονώντας μέρα μεσημέρι το μεγάλο διανοητή Σάκουμα Σιόζαν με ένα και μόνο χτύπημα. Ο Καουακάμι είναι παρ’όλα αυτά μια μυστηριώδης φιγούρα, καθώς δεν υπάρχουν συγκεκριμένες αναφορές για τις άλλες, υποτιθέμενες δολοφονίες του.

Μετά την επανάσταση, ο Καουακάμι, διαφωνώντας με την πολιτική της κυβέρνησης, ήρθε συχνά με το καθεστώς Μέτζι. Τελικά κατηγορήθηκε για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε και εκτελέστηκε το 4ο έτος της εποχής Μέτζι.

Καθώς ερευνούσα, σκέφτηκα ότι η ιστορία δεν ήταν και τόσο δεμένη. Αυτό που δεν μπορούσε να ξεπεράσει ο χιτόκιρι ήταν οι τύψεις του-τόσο απέναντι στους πεσόντες συντρόφους του όσο και στους ανθρώπους που είχε σκοτώσει. Αυτό είναι που μου έδωσε την αρχική ιδέα για τον χαρακτήρα «Κένσιν». Όσο για τους άλλους Σινσενγκούμι, υπάρχει η ανιδιοτέλεια του Όκιτα Σόσι και η μυστηριώδες προσωπικότητα του Σάιτο Χατζίμε…, αλλά, πάλι, ποιος ξέρει;

Όσον αφορά τον σχεδιασμό του, δεν είχα κανένα πραγματικό μοντέλο. Ο κύριος χαρακτήρας της πρώτης μου δουλειάς ήταν ένας ψηλός άντρας με μαύρα μαλλιά, που φορούσε μια φανταχτερή πανοπλία, οπότε, όταν ξεκίνησα να σχεδιάζω κάποιον εντελώς αντίθετο μ’αυτόν, κατέληξε να μοιάζει με κορίτσι. Μην ξέροντας τι άλλο να κάνω, έβαλα μια ουλή σε σχήμα σταυρού στο αριστερό του μάγουλο. Τώρα  ο ίδιος αυτός σταυρός σημαδεύει το σημείο στο οποίο ο Μπαττόσαϊ έγινε Κένσιν…   

Το παραπάνω κείμενο προέρχεται από τον πρώτο τόμο του Rurouni Kenshin που κυκλοφορεί στα Ελληνικά από τις εκδόσεις Anubis. Οι απόψεις που εκφράζονται είναι του δημιουργού του μάνγκα, Nobuhiro Watsuki.