Το Mangaworld24 δημιουργήθηκε με στόχο να παρουσιάσει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για τα άνιμε και τα μάνγκα, δίνοντας λίγο μεγαλύτερη έμφαση στον δεύτερο τομέα. Στη στήλη Retro παρουσιάζονται παλιές σειρές και ταινίες άνιμε που μεταγλωττίστηκαν στα Ελληνικά. Στη στήλη Manga δημοσιεύονται άρθρα με πληροφορίες και παρουσιάσεις μάνγκα. Στις Ανακοινώσεις, ανακοινώσεις που σχετίζονται με τη λειτουργία του ιστολογίου και το περιεχόμενό του. Στις Ταινίες δημοσιεύονται παρουσιάσεις ταινιών είτε άνιμε είτε live action, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην παρουσίαση της πλοκής και των χαρακτήρων. Στη στήλη Gaming αναρτώνται πληροφορίες σχετικά με βιντεοπαιχνίδια που είναι επηρεασμένα από μάνγκα-άνιμε και τέλος στη στήλη Anime γίνεται μια προσπάθεια να μαζευτούν σειρές άνιμε που έχουν κυκλοφορήσει στα Ελληνικά, ώστε να δημιουργηθεί ένα portofolio και ταυτόχρονα δημοσιεύονται και κείμενα σχετικά μ’ αυτές όπως εδώ.

Ετικέτες

Δευτέρα, 6 Ιανουαρίου 2014

DragonballZ: Η θεία εκδίκηση


Πλοκή

Ο Γκάρλικ Τζούνιορ ψάχνει να βρει τις dragonball. Έτσι, θα απαγάγει κατά λάθος τον νεαρό Γκόχαν και θα τον φέρει στο κάστρο όπου ζει. Αντί να τον σκοτώσει, θα τον κρατήσει για προσωπικό του υπηρέτη, καθώς θεωρεί ότι ο γιος του Σονγκόκου έχει εκπληκτική δύναμη. Ο Σονγκόκου θα ανακαλύψει ότι ο Γκόχαν βρίσκεται στο κάστρο κι έτσι θα έρθει αντιμέτωπος με την οργή του Γκάρλικ. Παράλληλα, στο πλευρό του θα βρεθεί τόσο ο δάσκαλος της Γης όσο και ο Πίκολο. Ο στόχος του Τζούνιορ είναι να πάρει εκδίκηση για τον εξευτελισμό του πατέρα του από τον δάσκαλο. Ποιος θα βγει τελικά αλώβητος απ’αυτή τη σύγκρουση;

Χαρακτήρες


Γκόχαν: Ο γιος του Σονγκόκου πιάνεται αιχμάλωτος από τους πολεμιστές του Γκάρλικ και οδηγείται στο κάστρο. Είναι πολύ μικρός και δεν δείχνει να καταλαβαίνει τι γίνεται γύρω του. Ωστόσο, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της ιστορίας.Γκάρλικ Τζούνιορ: Μαζεύει όλες τις dragonball για να καταφέρει να γίνει αθάνατος και να κυριαρχήσει στον κόσμο. Είναι εξαιρετικά δυνατός και αποδεικνύεται δύσκολος αντίπαλος για τον Σονγκόκου και τους φίλους του.Δάσκαλος της Γης: Είναι κατά κάποιον τρόπο ο σημαντικότερος κάτοικος της Γης. Χάρις την ύπαρξή του υπάρχει ο Πίκολο, ο δράκος Σένρον και οι dragoballs. Ο ίδιος είναι τώρα πια καλός, αγαθός και προσπαθεί να βοηθήσει τον Σονγκόκου. Είχε καταφέρει να πάρει τη συγκεκριμένη θέση λόγω του εξαιρετικού του χαρακτήρα από τον πατέρα του Γκάρλικ. Γι’αυτό κι ο Τζούνιορ τώρα θέλει να τον εκδικηθεί.

Επισκόπηση

Η ταινία κυκλοφόρησε το 1989. Διαρκεί δυστυχώς μόλις 39 λεπτά. Ωστόσο, σ’αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα βλέπουμε να εκτυλίσσεται μια ιστορία με πολύ καλό σενάριο και πλοκή. Έτσι, πιστεύω  πως «Η θεία εκδίκηση» δεν έχει κάποια ατέλεια, αλλά σίγουρα θα θέλαμε τα 39 λεπτά να ήταν πολλά περισσότερα!