Το Mangaworld24 δημιουργήθηκε με στόχο να παρουσιάσει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για τα άνιμε και τα μάνγκα, δίνοντας λίγο μεγαλύτερη έμφαση στον δεύτερο τομέα. Στη στήλη Retro παρουσιάζονται παλιές σειρές και ταινίες άνιμε που μεταγλωττίστηκαν στα Ελληνικά. Στη στήλη Manga δημοσιεύονται άρθρα με πληροφορίες και παρουσιάσεις μάνγκα. Στις Ανακοινώσεις, ανακοινώσεις που σχετίζονται με τη λειτουργία του ιστολογίου και το περιεχόμενό του. Στις Ταινίες δημοσιεύονται παρουσιάσεις ταινιών είτε άνιμε είτε live action, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην παρουσίαση της πλοκής και των χαρακτήρων. Στη στήλη Gaming αναρτώνται πληροφορίες σχετικά με βιντεοπαιχνίδια που είναι επηρεασμένα από μάνγκα-άνιμε και τέλος στη στήλη Anime γίνεται μια προσπάθεια να μαζευτούν σειρές άνιμε που έχουν κυκλοφορήσει στα Ελληνικά, ώστε να δημιουργηθεί ένα portofolio και ταυτόχρονα δημοσιεύονται και κείμενα σχετικά μ’ αυτές όπως εδώ.

Ετικέτες

Δευτέρα, 6 Ιανουαρίου 2014

DragonBallGT:Η τελευταία μάχηΠλοκή

Έχει περάσει καιρός από τότε που ο Σονγκόκου  και οι φίλοι του έσωσαν τη Γη. Στον πλανήτη βασιλεύει η ειρήνη και η γαλήνη. Αυτή η γαλήνη θα ταραχθεί από την αρρώστια της γιαγιάς Παν που φροντίζει τον Σονγκόκου Τζούνιορ. Ο μικρός ήρωας για να μπορέσει να την σώσει θα αναζητήσει την θρυλική dragonball του παππού του Σονγκόκου πιστεύοντας ότι έτσι θα μπορέσει να καλέσει τον δράκο Σένρον και να πραγματοποιήσει την επιθυμία του. Ωστόσο, με το πέρασμα του χρόνου στο βουνό Πάοζ έχουν εγκατασταθεί πολλά αιμοβόρα τέρατα που θα δυσκολέψουν το έργο του Τζούνιορ. Θα καταφέρει άραγε να βρει εγκαίρως την dragonball και να σώσει τη γιαγιά του;

Χαρακτήρες


Παν: Η κόρη του Γκόχαν και της Βιντέλ έχει μεγαλώσει και έχει αναλάβει εξολοκλήρου την ανατροφή του Σονγκόκου Τζούνιορ. Η ίδια θεωρεί ότι ο μικρός έχει πολλά κοινά στοιχεία με τον Σονγκόκου και προσπαθεί να τον εκπαιδεύσει σωστά, ώστε να μπορέσει κάποια στιγμή να γίνει ένας μεγάλος πολεμιστής.


Σονγκόκου Τζούνιορ: Ζει στη Σάταν Σίτι μαζί με τη γιαγιά του. Είναι πολύ δειλός και πιστεύει ότι η γιαγιά του έχει άδικο που προσπαθεί να τον εκπαιδεύσει για να τον μεταμορφώσει σε τρανό πολεμιστή. Όταν όμως εκείνη θα οδηγηθεί στο νοσοκομείο, τότε ο Τζούνιορ θα πάει στο όρος Πάοζ για να τη σώσει.


Πακ: Είναι ο νταής του σχολείου. Του αρέσει να πειράζει τον Σονγκόκου Τζούνιορ. Όταν όμως μαθαίνει ότι εκείνος θα θελήσει να πάει στο όρος Πάοζ, τότε θα τον ακολουθήσει για να τον βοηθήσει και να τον προστατέψει. Έτσι, θα γεννηθεί μια δυνατή φιλία.Μάμπα: Στο βουνό ζουν πολλά ανθρωποφάγα τέρατα. Ένα εξ αυτών είναι και η Μάμπα, η οποία θα εμφανιστεί σαν μια όμορφη γυναίκα και θα σώσει τον Πακ και τον Σονγκόκου Τζούνιορ από την επίθεση της αγέλης των λύκων. Ύστερα, θα τους φιλοξενήσει στο σπίτι της με απώτερο σκοπό να τους φάει. Υπακούει τυφλά στις εντολές του Βασιλιά του Βουνού.

Επισκόπηση


Η ταινία κυκλοφόρησε το 1997. Η διάρκειά της είναι 46 λεπτά. Το σενάριό της δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο και σίγουρα δεν είναι από τις καλές ταινίες της σειράς. Ωστόσο, η ψυχοσύνθεση του κεντρικού πρωταγωνιστή παρουσιάζεται με ενάργεια και καταφέρνει με τα καμώματά του να κεντρίσει το ενδιαφέρον του θεατή. Το σίγουρο πάντως είναι ότι και να μην την δείτε δεν χάνεται κάτι.