Το Mangaworld24 δημιουργήθηκε με στόχο να παρουσιάσει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για τα άνιμε και τα μάνγκα, δίνοντας λίγο μεγαλύτερη έμφαση στον δεύτερο τομέα. Στη στήλη Retro παρουσιάζονται παλιές σειρές και ταινίες άνιμε που μεταγλωττίστηκαν στα Ελληνικά. Στη στήλη Manga δημοσιεύονται άρθρα με πληροφορίες και παρουσιάσεις μάνγκα. Στις Ανακοινώσεις, ανακοινώσεις που σχετίζονται με τη λειτουργία του ιστολογίου και το περιεχόμενό του. Στις Ταινίες δημοσιεύονται παρουσιάσεις ταινιών είτε άνιμε είτε live action, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην παρουσίαση της πλοκής και των χαρακτήρων. Στη στήλη Gaming αναρτώνται πληροφορίες σχετικά με βιντεοπαιχνίδια που είναι επηρεασμένα από μάνγκα-άνιμε και τέλος στη στήλη Anime γίνεται μια προσπάθεια να μαζευτούν σειρές άνιμε που έχουν κυκλοφορήσει στα Ελληνικά, ώστε να δημιουργηθεί ένα portofolio και ταυτόχρονα δημοσιεύονται και κείμενα σχετικά μ’ αυτές όπως εδώ.

Ετικέτες

Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου 2013

DragonBallZ: Ο ακλόνητος Βιο-πολεμιστής


Πλοκή

Ο Ηρακλής δέχεται μια πρόσκληση σε μονομαχία από τον Τζάγκουαρ Μπάτλερ, ο οποίος ήταν παλιός συμμαθητής του και τον απειλεί ότι θα τον ξεφτιλίσει δημοσίως. Έτσι, θα αναγκαστεί να πάει στο νησί του βαρόνου Τζάγκουαρ και να αντιμετωπίσει τους Βιο-πολεμιστές του. Μαζί με τον Ηρακλή θα φτάσουν στο νησί τόσο η Γ-18 όσο και ο Γκότεν με τον Τράνκς. Στο κάστρο του εχθρού θα έρθουν αντιμέτωποι εν τέλει με τον θρυλικό Σούπερ Σάγιαν Μπρόλι, ο οποίος έχει αναγεννηθεί με  τη βοήθεια της βιοτεχνολογίας. Θα καταφέρουν άραγε οι φίλοι μας να νικήσουν ξανά τον Μπρόλι;

Χαρακτήρες


Τζάγκουαρ Μπάτλερ: Πήγαινε στο ίδιο σχολείο με τον Ηρακλή. Ονειρευόταν να γίνει ένας τρανός πολεμιστής, αλλά πάντα έχανε από τον Ηρακλή. Κληρονόμησε μια τεράστια περιουσία από τους γονείς και έβαλε ως στόχο να δημιουργήσει απίστευτους πολεμιστές ώστε να ισοπεδώσει τον παλιό του συμμαθητή.


Βιο-Μπρόλι: Ο θρυλικός Σούπερ Σάγιαν επανέρχεται στη ζωή χάρις τη βιοτεχνολογία μέσω κάποιων εναπομεινάντων κυττάρων. Ο Βιο-Μπρόλι είναι εξίσου δυνατός με τον κανονικό του εαυτό.


Γ-18: Η γυναίκα του Κρίλιν δέχτηκε να χάσει στον τελικό του πρόσφατου τουρνουά πολεμικών τεχνών από τον Ηρακλή με αντάλλαγμα ένα μεγάλο χρηματικό ποσό. Βρίσκεται σε συζητήσεις για να πάρει το ποσό, όταν μπαίνει στο σπίτι του Ηρακλή ο ακόλουθος του Μπάτλερ. Η Γ-18 θα συνοδέψει στο νησί τους δύο άντρες με στόχο να εξασφαλίσει την πληρωμή της.


Μάγος του Νατάντε: Ο συγκεκριμένος μάγος είναι υπεύθυνος για την αναγέννηση του Μπρόλι. Θα βρει ξεραμένο αίμα του θρυλικού πολεμιστή και θα το πουλήσει στον Μπάτλερ. Προσπαθεί να εκδικηθεί τον Γκότεν και τον Τράνκς για τον εξευτελισμό που υπέστη όταν ήταν ένας αξιοσέβαστος μάγος στο απομακρυσμένο χωριό όπου διέμενε.


Γκότεν και Τρανκς: Θα βρεθούν από καθαρή περιέργεια στο νησί με τους Βιο-πολεμιστές. Όταν συνειδητοποιήσουν την ύπαρξη του Μπρόλι, θα προσπαθήσουν να τον αφανίσουν πολεμώντας με όλη τους τη δύναμη.

Επισκόπηση


Η ταινία κυκλοφόρησε το 1994. Το σενάριό της είναι αρκετά πρωτότυπο, ενώ είναι διασκεδαστικό το γεγονός ότι βλέπουμε σε πολλά σημεία της τον  Ηρακλή να παρακαλά τη Γ-18, τον Γκότεν και τον Τρανς να τον σώσουν. Παράλληλα, είναι ευρηματική θα έλεγα και η επαναφορά του Μπρόλι. Μια καλοφτιαγμένη ταινία που διαρκεί 46 λεπτά και σίγουρα δεν είναι χάσιμο χρόνου.