Το Mangaworld24 δημιουργήθηκε με στόχο να παρουσιάσει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για τα άνιμε και τα μάνγκα, δίνοντας λίγο μεγαλύτερη έμφαση στον δεύτερο τομέα. Στη στήλη Retro παρουσιάζονται παλιές σειρές και ταινίες άνιμε που μεταγλωττίστηκαν στα Ελληνικά. Στη στήλη Manga δημοσιεύονται άρθρα με πληροφορίες και παρουσιάσεις μάνγκα. Στις Ανακοινώσεις, ανακοινώσεις που σχετίζονται με τη λειτουργία του ιστολογίου και το περιεχόμενό του. Στις Ταινίες δημοσιεύονται παρουσιάσεις ταινιών είτε άνιμε είτε live action, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην παρουσίαση της πλοκής και των χαρακτήρων. Στη στήλη Gaming αναρτώνται πληροφορίες σχετικά με βιντεοπαιχνίδια που είναι επηρεασμένα από μάνγκα-άνιμε και τέλος στη στήλη Anime γίνεται μια προσπάθεια να μαζευτούν σειρές άνιμε που έχουν κυκλοφορήσει στα Ελληνικά, ώστε να δημιουργηθεί ένα portofolio και ταυτόχρονα δημοσιεύονται και κείμενα σχετικά μ’ αυτές όπως εδώ.

Ετικέτες

Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου 2013

DragonBall: Ο Θρύλος του δράκου ΣένρονΠλοκή

Ο βασιλιάς Γκουρούμες είναι ένας άπληστος άνθρωπος, ο οποίος έχει μεταμορφωθεί σ’ένα πλάσμα που δεν θυμίζει καθόλου ανθρώπινο ον. Ο ίδιος καταστρέφει συστηματικά τη χώρα του, καθώς υπάρχουν στο υπέδαφος αμέτρητοι πολύτιμοι λίθοι. Ωστόσο, η μεγαλύτερή του επιθυμία είναι να μπορέσει να απολαύσει ένα φαγητό, το οποίο θα είναι πολύ καλύτερο απ’όσα του μαγειρεύουν καθημερινά οι μάγειρές του. Έτσι, θα αναζητήσει τις θρυλικές dragon balls, για να υλοποιήσει την επιθυμία του. Οι δύο καλύτεροί του πολεμιστές, η Πάστα και ο Μπόνγκο, θα αναλάβουν να βρουν όλες τις πολύτιμες μπάλες. Αυτό θα τους φέρει αντιμέτωπους με τον μικρό Σονγκόκου και την παρέα του. Θα καταφέρουν άραγε να βοηθήσουν τον βασιλιά Γκουρούμες;

Χαρακτήρες

Γκουρούμες: Ποθεί να αποκτήσει τις dragon balls για να καταφέρει να υλοποιήσει την επιθυμία του να γευτεί ένα εξαιρετικό φαγητό. Είναι άπληστος και εξαιρετικά επικίνδυνος.

Πάστα και Μπόνγκο: Είναι οι καλύτεροι πολεμιστές του βασιλιά Γκουρούμες. Ο στόχος τους είναι να καταφέρουν να μαζέψουν όλες τις dragon balls ώστε να ικανοποιήσουν τον αφέντη τους. Η Πάστα είναι μία όμορφη και ατρόμητη γυναίκα, ενώ ο Μπόνγκο είναι πανύψηλος και ογκώδης.

Πάνκι: Είναι ένα κοριτσάκι που θα συναντήσει ο Σονγκόκου με την Μπούλμα καθώς αναζητούν τη χαμένη dragon ball του πρώτου. Ψάχνει να βρει τον γνωστό δάσκαλο Χελωνοτζίνι με σκοπό να την βοηθήσει να αντιμετωπίσει τον πανίσχυρο βασιλιά Γκουρούμες, ο οποίος έχει καταστρέψει τη χώρα με τις ανασκαφές για την εξόρυξη πολύτιμων λίθων.

Οι άλλοι χαρακτήρες που εμφανίζονται είναι: η Μπούλμα, ο Σονγκόκου, ο Όσκαρ, το Χελωνοτζίνι, ο Γιάμκα και ο Πουάρ.

Επισκόπηση


Η ταινία κυκλοφόρησε το 1986. Έχει διάρκεια 48 λεπτά και παρουσιάζει μια ιστορία που εμφανίζει πολλά κοινά σημεία με την ταινία «Η γενιά των ηρώων». Συγκεκριμένα, όλοι οι γνωστοί φίλοι του Σονγκόκου έρχονται για πρώτη επαφή μαζί του σχεδόν με τον ίδιο τρόπο όπως και στην προαναφερθείσα ταινία. Είναι εντυπωσιακό ότι η εταιρεία παραγωγής δεν φρόντισε να αλλάξει ριζικά το σενάριο στην «Η γενιά των ηρώων», καθώς γυρίστηκε ακριβώς δέκα χρόνια μετά. Ωστόσο, αξίζει τον κόπο να παρακολουθήσετε και τα δύο έργα, γιατί πέρα απ’αυτά τα σημεία που είναι σε γενικές γραμμές βαρετά, οι συγκινήσεις που προσφέρει το κάθε έργο είναι μοναδικές. Καλή σας προβολή!