Το Mangaworld24 δημιουργήθηκε με στόχο να παρουσιάσει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για τα άνιμε και τα μάνγκα, δίνοντας λίγο μεγαλύτερη έμφαση στον δεύτερο τομέα. Στη στήλη Retro παρουσιάζονται παλιές σειρές και ταινίες άνιμε που μεταγλωττίστηκαν στα Ελληνικά. Στη στήλη Manga δημοσιεύονται άρθρα με πληροφορίες και παρουσιάσεις μάνγκα. Στις Ανακοινώσεις, ανακοινώσεις που σχετίζονται με τη λειτουργία του ιστολογίου και το περιεχόμενό του. Στις Ταινίες δημοσιεύονται παρουσιάσεις ταινιών είτε άνιμε είτε live action, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην παρουσίαση της πλοκής και των χαρακτήρων. Στη στήλη Gaming αναρτώνται πληροφορίες σχετικά με βιντεοπαιχνίδια που είναι επηρεασμένα από μάνγκα-άνιμε και τέλος στη στήλη Anime γίνεται μια προσπάθεια να μαζευτούν σειρές άνιμε που έχουν κυκλοφορήσει στα Ελληνικά, ώστε να δημιουργηθεί ένα portofolio και ταυτόχρονα δημοσιεύονται και κείμενα σχετικά μ’ αυτές όπως εδώ.

Ετικέτες

Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2013

Παραμονή Πρωτοχρονιάς και 20th Century BoysΤο «20th Century Boys» είναι μια σειρά manga που δημιουργήθηκε από τον Naoki Urosawa. Αρχικά συμπεριλαμβανόταν στο περιοδικό Big Comic Spirits (1999-2006), με τα 249 κεφάλαια μάλιστα να κυκλοφορούν σε tankōbon. Τον Ιανουάριο του 2007 κυκλοφόρησε και μία  συνέχεια της σειράς, η οποία αριθμεί πια μόνο 16 κεφάλαια (ολοκληρώθηκε την ίδια χρονιά τον Ιούλιο) και συμπεριλήφθηκε σε 2 τόμους tankōbon.
Το manga καταπιάνεται με την ιστορία του Kenji Endō και των φίλων του, οι οποίοι ανακαλύπτουν έναν άνδρα με το προσωνύμιο «Φίλος» που θέλει να καταστρέψει τον κόσμο. Στο σύμπαν του Naoki υπάρχουν πάμπολλες αναφορές στην κλασσική ροκ μουσική. Ακόμα και το όνομα της σειράς έχει παρθεί από τη ροκ μπάντα T.Rex. Τι σχέση μπορεί να έχουν όμως όλα αυτά με την παραμονή της Πρωτοχρονιάς;
Το 1969 λοιπόν, ο Kenji Endō και οι φίλοι του θα βρουν ένα εγκαταλελειμμένο δωμάτιο και θα το ορίσουν ως τη μυστική τους βάση. Σ’αυτό το χώρο έχουν τη δυνατότητα να μοιράζονται manga, κλεμμένα πορνογραφικά περιοδικά και να ακούνε με την ησυχία τους ραδιόφωνο. Στην ομάδα θα μπουν κάποια στιγμή ο Yukiji και ο Donkey, οι οποίοι θα δημιουργήσουν ένα φανταστικό σενάριο που θα συμπεριλαμβάνει μάχες και μοχθηρούς εχθρούς. Αυτό το σενάριο θα ενσωματωθεί στο λεγόμενο «Βιβλίο της Προφητείας».


Τη δεκαετία του 90’ όπου ο Kenji είναι ιδιοκτήτης ενός καταστήματος, θα ψάξει να βρει ξανά παρηγοριά στις παιδικές εκείνες αναμνήσεις για να ξεφύγει από την καθημερινότητα. Έτσι, ο ίδιος θα έρθει σε επαφή με τον αποκαλούμενο «Φίλο» και θα ξεκινήσει να αναζητεί τους παλιούς του συμμαθητές ελπίζοντας να έχουν κρατήσει ζωντανές τις αναμνήσεις του βιβλίου. Έτσι, θα μάθουν τη μυστική επιχείρηση με το κωδικό όνομα «Αιμάτινη παραμονή Πρωτοχρονιάς του 2000».
Η ιστορία συνεχίζεται και μετά τη συγκεκριμένη επιχείρηση, αλλά η πλοκή κινείται περίπου στο ίδιο μοτίβο. Οι αναμνήσεις βοηθούν στην εμφάνιση νέων απειλών και έτσι δημιουργείται ξανά ένα συνονθύλευμα μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας. Ίσως, γι’αυτό το «20th Century Boys»  να γνώρισε τόσο μεγάλη επιτυχία.
Αξίζει άλλωστε να σημειωθεί ότι έχει γυριστεί και μια τριλογία ταινιών που βασίζεται στο manga. Ο ίδιος ο Urosawa έχει αναλάβει το σενάριο, ενώ η πρώτη ταινία κυκλοφόρησε το 2008 και οι άλλες δύο εντός του 2009.