Το Mangaworld24 δημιουργήθηκε με στόχο να παρουσιάσει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για τα άνιμε και τα μάνγκα, δίνοντας λίγο μεγαλύτερη έμφαση στον δεύτερο τομέα. Στη στήλη Retro παρουσιάζονται παλιές σειρές και ταινίες άνιμε που μεταγλωττίστηκαν στα Ελληνικά. Στη στήλη Manga δημοσιεύονται άρθρα με πληροφορίες και παρουσιάσεις μάνγκα. Στις Ανακοινώσεις, ανακοινώσεις που σχετίζονται με τη λειτουργία του ιστολογίου και το περιεχόμενό του. Στις Ταινίες δημοσιεύονται παρουσιάσεις ταινιών είτε άνιμε είτε live action, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην παρουσίαση της πλοκής και των χαρακτήρων. Στη στήλη Gaming αναρτώνται πληροφορίες σχετικά με βιντεοπαιχνίδια που είναι επηρεασμένα από μάνγκα-άνιμε και τέλος στη στήλη Anime γίνεται μια προσπάθεια να μαζευτούν σειρές άνιμε που έχουν κυκλοφορήσει στα Ελληνικά, ώστε να δημιουργηθεί ένα portofolio και ταυτόχρονα δημοσιεύονται και κείμενα σχετικά μ’ αυτές όπως εδώ.

Ετικέτες

Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου 2013

Συμβουλές για τη δημιουργία manga


1.    Όταν επιλέγεις μία ιστορία πρέπει να σκεφτείς πρώτα όλα τα είδη manga που υπάρχουν. Πρώτα πρέπει να επιλέξεις το κοινό στο οποίο θέλεις να απευθυνθείς. Για παράδειγμα αν γράφεις για νεανικό ανδρικό κοινό, θα πρέπει να δημιουργήσεις αρκετές σκηνές δράσεις, ενώ αν απευθύνεσαι σε νεανικό γυναικείο κοινό, καλό θα ήταν να υπάρχει ρομάντζο στο manga σου. Να μην περιορίζεις τον εαυτό σου, αλλά να είσαι προσεκτικός με την πλοκή της ιστορίας σου.

2.     Να είσαι δημιουργικός και να σκέφτεσαι καλά προτού προσθέσεις κάποιον χαρακτήρα στην ιστορία σου είτε κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο είτε όχι.

3.     Μπορείς να επισκεφτείς την Ιαπωνία και να συλλέξεις επιπλέον πληροφορίες για την τέχνη των manga, αλλά και να εργαστείς σε κάποιον εκδοτικό οίκο για κάποιο μικρό χρονικό διάστημα.

4.     Δεν πρέπει να χρωματίσεις το manga σου. Συνήθως χρειάζεται να χρωματίσεις μονάχα τις πρώτες σελίδες και μετά το υπόλοιπο θα είναι ασπρόμαυρο.

5.     Να ξέρεις ότι υπάρχουν και ορισμένα όρια. Δεν πρέπει η ιστορία σου ούτε να έχει πολλά διαλογικά μέρη ούτε να είναι πολύ μεγάλα τα κεφάλαια, γιατί κουράζουν τον αναγνώστη.

6.     Προσπάθησε να δημοσιεύσεις το manga σου και να δεις αν αρέσει ή όχι. Έτσι, θα βοηθηθείς να το βελτιώσεις, αλλά και να το προωθήσεις.