Το Mangaworld24 δημιουργήθηκε με στόχο να παρουσιάσει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για τα άνιμε και τα μάνγκα, δίνοντας λίγο μεγαλύτερη έμφαση στον δεύτερο τομέα. Στη στήλη Retro παρουσιάζονται παλιές σειρές και ταινίες άνιμε που μεταγλωττίστηκαν στα Ελληνικά. Στη στήλη Manga δημοσιεύονται άρθρα με πληροφορίες και παρουσιάσεις μάνγκα. Στις Ανακοινώσεις, ανακοινώσεις που σχετίζονται με τη λειτουργία του ιστολογίου και το περιεχόμενό του. Στις Ταινίες δημοσιεύονται παρουσιάσεις ταινιών είτε άνιμε είτε live action, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην παρουσίαση της πλοκής και των χαρακτήρων. Στη στήλη Gaming αναρτώνται πληροφορίες σχετικά με βιντεοπαιχνίδια που είναι επηρεασμένα από μάνγκα-άνιμε και τέλος στη στήλη Anime γίνεται μια προσπάθεια να μαζευτούν σειρές άνιμε που έχουν κυκλοφορήσει στα Ελληνικά, ώστε να δημιουργηθεί ένα portofolio και ταυτόχρονα δημοσιεύονται και κείμενα σχετικά μ’ αυτές όπως εδώ.

Ετικέτες

Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2013

Dragonball: Η γενιά των ηρώωνΠλοκή

Η Μπούλμα με το γνωστό ραντάρ της αναζητά τις dragon balls ώστε να μπορέσει να ικανοποιήσει την επιθυμία της. Καθώς ψάχνει τις μπάλες, θα βρει και τον Σονγκόκου, ο οποίος έχει στα χέρια του την μπάλα με τα τέσσερα αστέρια και δεν μπορεί να την αποχωριστή, γιατί την θεωρεί κειμήλιο από τον παππού του. Έτσι, η Μπούλμα θα αναγκαστεί να τον πάρει μαζί της. Εδώ, θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι δυο τους συναντιούνται για πρώτη φορά. Στην πορεία θα γνωρίσουν τον Όσκαρ, τον Οκτάβιο, τον Γιάμκα, αλλά και την κόκκινη κορδέλα. Η κόκκινη κορδέλα είναι μία οργάνωση που αναζητά κι αυτή τις dragon balls με απώτερο σκοπό να υλοποιήσει την ευχή του αρχηγού της, του Ρεντ. Θα τα καταφέρει ο Σονγκόκου και οι φίλοι του να συλλέξουν πρώτοι τις θαυματουργές μπάλες και να καλέσουν τον δράκο Σένρον;

Χαρακτήρες

Ρεντ: Είναι ο αρχηγός της κόκκινης κορδέλας. Θέλει να συλλέξει τις dragon balls για να καταφέρει να πραγματοποιήσει την επιθυμία του. Είναι άγριος και δεν δείχνει οίκτο σε κανέναν.

Οκτάβιος: Έχει κατασκευαστεί από τους επιστήμονες της κόκκινης κορδέλας. Το ανδροειδές νούμερο οκτώ είναι αρκετά φιλικό όμως και δεν μπορεί να επιτελέσει κακές πράξεις. Γίνεται φίλος με τον μικρό Σονγκόκου και ο μικρός σάγιαν θα τον ονομάσει Οκτάβιο.

Γιάμκα: Σ’αυτή την ταινία γνωρίζουμε και τον Γιάμκα μαζί με τον φίλο του τον Πουάρ. Είναι ένας κλέφτης ο οποίος επιτίθεται στους περαστικούς και τους ληστεύει. Το αδύνατο σημείο του είναι ντροπαλοσύνη, καθώς κάθε φορά που βλέπει κορίτσι κοκκινίζει και χάνει την γη κάτω από τα πόδια του!

Μπούλμα και Σονγκόκου: Είναι η πρώτη φορά που συναντιόνται. Η Μπούλμα είναι μια νεαρή και όμορφη κοπέλα και ο Σονγκόκου ένα μικρό παιδάκι που ζει μόνος του απομακρυσμένος σε μια ορεινή περιοχή. Θα αποφασίσουν να βρουν όλες τις dragon balls και να καλέσουν τον δράκο Σένρον.

Όσκαρ: Είναι γνωστός γυναικάς και μοιάζει με γουρούνι. Έχει την ικανότητα να μεταμορφώνεται για πέντε λεπτά σε ό,τι θέλει. Θα βοηθήσει την Μπούλμα και τον Σονγκόκου στην αναζήτησή τους.

Επισκόπηση


«Η γενιά των ηρώων» είναι μια παραγωγή του 1996. Διαρκεί 80 λεπτά και κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον από την αρχή μέχρι το τέλος. Κατά τη διάρκειά της παρελαύνουν σχεδόν όλοι οι σημαντικοί ήρωες της σειράς. Το παράξενο είναι ότι και σ’αυτήν βλέπουμε τον Μπλου να πεθαίνει μετά από εντολή του Ρεντ. Ο Μπλου είχε πεθάνει και στο «Τουρνουά των Μίιφαν» από τον Τάι Πάι.