Το Mangaworld24 δημιουργήθηκε με στόχο να παρουσιάσει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για τα άνιμε και τα μάνγκα, δίνοντας λίγο μεγαλύτερη έμφαση στον δεύτερο τομέα. Στη στήλη Retro παρουσιάζονται παλιές σειρές και ταινίες άνιμε που μεταγλωττίστηκαν στα Ελληνικά. Στη στήλη Manga δημοσιεύονται άρθρα με πληροφορίες και παρουσιάσεις μάνγκα. Στις Ανακοινώσεις, ανακοινώσεις που σχετίζονται με τη λειτουργία του ιστολογίου και το περιεχόμενό του. Στις Ταινίες δημοσιεύονται παρουσιάσεις ταινιών είτε άνιμε είτε live action, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην παρουσίαση της πλοκής και των χαρακτήρων. Στη στήλη Gaming αναρτώνται πληροφορίες σχετικά με βιντεοπαιχνίδια που είναι επηρεασμένα από μάνγκα-άνιμε και τέλος στη στήλη Anime γίνεται μια προσπάθεια να μαζευτούν σειρές άνιμε που έχουν κυκλοφορήσει στα Ελληνικά, ώστε να δημιουργηθεί ένα portofolio και ταυτόχρονα δημοσιεύονται και κείμενα σχετικά μ’ αυτές όπως εδώ.

Ετικέτες

Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2013

Dragon Ball Z: Η Μάχη των Θεών


Πλοκή

Η Μάχη των Θεών είναι η τελευταία ταινία της σειράς Dragon Ball Ζ που κυκλοφόρησε στις 30 Μαρτίου του 2013. Σ’αυτήν γνωρίζουμε τον θεό της καταστροφής που ακούει στο όνομα Μπιλ. Η ιστορία ξεκίναει όταν θα ξυπνήσει μετά από 39 χρόνια και θα προσπαθήσει να ανακαλύψει αν το όνειρό του είναι πραγματικότητα. Έτσι, θα ψάξει να βρει αν υπάρχει ο θεός των Σούπερ Σάγιαν, που σύμφωνα πάντοτε με το όνειρό του, είναι ο μοναδικός που μπορεί να φέρει αντίσταση στην απαράμιλλη δύναμή του. Η αναζήτησή του θα τον φέρει στην Γη, όπου θα συναντήσει τον Σονγκόγκου και τους υπόλοιπους γνωστούς ήρωες της σειράς. Θα καταφέρουν οι ήρωές μας να ικανοποιήσουν την επιθυμία του ή θα δουν τον πλανήτη τους να καταστρέφεται;

Χαρακτήρες

Μπιλ: Είναι ο θεός της καταστροφής. Αναζητεί διακαώς το αντίπαλο δέος του που θεωρεί ότι είναι ο θεός των Σούπερ Σάγιαν. Μοιάζει με αιγυπτιακή γάτα και η δύναμή του είναι απίστευτη. Όταν τον εκνευρίσει κάποιος καταστρέφει ως αντίποινα τον πλανήτη-άστρο στον οποίο διαμένει.

Γουίς: Είναι ο ακόλουθος και προστάτης του Μπιλ. Λατρεύει το καλό φαγητό και γενικότερα προσπαθεί να ικανοποιεί τις επιθυμίες του αφέντη του.

Σονγκόκου: Αρχικά θα συναντήσει τον Μπιλ στο άστρο του Κάιο. Ύστερα, θα εμφανιστεί στην Γη ώστε να μπορέσει να αποτρέψει την επικείμενη καταστροφή της.

Βετζέτα: Ο Βετζέτα θα προσπαθήσει καθ’όλη τη διάρκεια του πάρτι των γενεθλίων της Μπούλμα να αποτρέψει τον εκνευρισμό του θεού. Θα τα καταφέρει;

Επισκόπηση

Η συγκεκριμένη ταινία διαφέρει αρκετά από τις προηγούμενες λόγω της μικρής διάρκειας των μαχών. Ωστόσο, το animation είναι πολύ καλό, αλλά και το σενάριό της σε κρατά καθηλομένο για τη μία και μισή ώρα που διαρκεί. Τέλος, η μουσική του  Yoav Goren είναι εξαιρετική.

Δείτε εδώ το trailer της ταινίας: