Το Mangaworld24 δημιουργήθηκε με στόχο να παρουσιάσει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για τα άνιμε και τα μάνγκα, δίνοντας λίγο μεγαλύτερη έμφαση στον δεύτερο τομέα. Στη στήλη Retro παρουσιάζονται παλιές σειρές και ταινίες άνιμε που μεταγλωττίστηκαν στα Ελληνικά. Στη στήλη Manga δημοσιεύονται άρθρα με πληροφορίες και παρουσιάσεις μάνγκα. Στις Ανακοινώσεις, ανακοινώσεις που σχετίζονται με τη λειτουργία του ιστολογίου και το περιεχόμενό του. Στις Ταινίες δημοσιεύονται παρουσιάσεις ταινιών είτε άνιμε είτε live action, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην παρουσίαση της πλοκής και των χαρακτήρων. Στη στήλη Gaming αναρτώνται πληροφορίες σχετικά με βιντεοπαιχνίδια που είναι επηρεασμένα από μάνγκα-άνιμε και τέλος στη στήλη Anime γίνεται μια προσπάθεια να μαζευτούν σειρές άνιμε που έχουν κυκλοφορήσει στα Ελληνικά, ώστε να δημιουργηθεί ένα portofolio και ταυτόχρονα δημοσιεύονται και κείμενα σχετικά μ’ αυτές όπως εδώ.

Ετικέτες

Σάββατο, 9 Νοεμβρίου 2013

Bravely Default: Flying Fairy


To νέο JRPG της Square Enix έρχεται τον Δεκέμβριο. Η διάθεση της συλλεκτικής έκδοσης θα γίνει αποκλειστικά μέσω της Nortec. Δείτε το νέο τρέιλερ. [UPDATE 4]
[Αρχική δημοσίευση 28/9/2013] Το Bravely Default: Flying Fairy για την ώρα δεν είναι ευρύτερα γνωστό στο Δυτικό κοινό, παρά το γεγονός ότι έχει κυκλοφορήσει από τον περασμένο Οκτώβριο στην χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου. Πρόκειται για μια δημιουργία της Square Enix, η οποία αν μη τι άλλο θεωρείται πολύπειρη στον χώρο των JRPG και της Silicon Studio. To Bravely Default: Flying Fairy έχει ήδη αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές από τον τοπικό Τύπο και από αρκετούς έχει χαρακτηριστεί ως o "Μεσσίας" των JRPG.
Βέβαια όλα αυτά θα πρέπει να αποδειχθούν και στην πράξη όταν το παιχνίδι κυκλοφορήσει σε Ευρώπη και Αμερική, καθώς αρκετές φορές οι Ιάπωνες reviewers είναι υπερβολικά "ελαστικοί". Εντούτοις η νέα πρόταση της Square Enix έχει ήδη κερδίσει δύο βραβεία ένα στα Japanese Game Awards 2012 και ένα στα Dengeki Online Awards 2012, αφήνοντας στην δεύτερη θέση το Persona 4: Golden, οπότε κατά κάποιο τρόπο δικαιολογεί το hype που έχει δημιουργηθεί. Να σημειωθεί επίσης ότι Bravely Default: Flying Fairy αποτελεί πνευματικό διάδοχο του Final Fantasy: The 4 Heroes of Light και παράλληλα έχει πάρα πολλές ομοιότητες όσον αφορά το job και combat system σε σχέση με το Final Fantasy V.
Όπως αποκάλυψε ο Satoru Shibata στη Nintendo Direct του περασμένου Απριλίου, το Bravely Default: Flying Fairy θα κυκλοφορούσε μέσα στο 2013 στην Ευρώπη. Έκτοτε όμως ελάχιστες πληροφορίες διέρρευσαν σχετικά με την πολυπόθητη ημερομηνία κυκλοφορίας του. Σε πρόσφατη ανακοίνωσή της η Square Enix επιβεβαίωσε ότι μέσα στο επόμενο τρίμηνο το παιχνίδι θα φτάσει στα ράφια των καταστημάτων. Μάλιστα στην Ευρώπη θα κυκλοφορήσει η enhanced edition του Bravely Default: Flying Fairy που στην Ιαπωνία ονομάζεται Bravely Default: For the Sequel. Η έκδοση αυτή περιλαμβάνει animated χαρακτήρες κατά την διάρκεια των cutscenes, βελτιωμένο user interface, τρία επιπλέον επίπεδα δυσκολίας και την δυνατότητα επιλογής της συχνότητας των random encounters.
[UPDATE 22/10/2013] Σύμφωνα με μία πρόσφατη συνέντευξη του Tomosa Ayano (παραγωγός του Bravely Default: Flying Fairy) στο Siliconera, η Square Enix αναμένεται να εισάγει ένα σύστημα μικροπληρωμών στο επερχόμενο JPRG. Στην ουσία πρόκειται για έναν καινούργιο μηχανισμό, ο οποίος θα ονομάζεται Bravely Second. O τελευταίος θα σας επιτρέπει να "παγώσετε" τον χρόνο μέσα στην μάχη, επιτρέποντάς σας να επιτεθείτε στα mobs, ενώ αυτά δεν θα μπορούν να αντιδράσουν!
Για να ενεργοποιήσετε αυτό τον μηχανισμό θα πρέπει να καταναλώσετε SP, τα οποία αποκτώνται είτε με χρήματα, είτε θέτοντας το 3DS σας σε sleep mode. Στην πρώτη περίπτωση θα πρέπει να αγοράσετε το σχετικό potion μέσω του Nintendo eShop, το οποίο προσθέτει τρία SP στα αποθέματά σας, ενώ στην δεύτερη για κάθε οχτώ ώρες "ύπνου" της κονσόλας κερδίζετε ένα SP.
O Ιάπωνας developer δήλωσε ότι η Square Enix σκέφτηκε πολύ καλά τις ενδεχόμενες αντιδράσεις από την εισαγωγή των microtransactions, αλλά τελικά όπως όλα δείχνουν ο μηχανισμός Bravely Second θα εισαχθεί κανονικά στο παιχνίδι. Ο Tomosa Ayano τόνισε πως με αυτό τον τρόπο όλοι οι παίκτες θα έχουν την ευκαιρία να ολοκληρώσουν το Bravely Default, χωρίς να τα παρατήσουν σε κάποιο δύσκολο boss fight λόγου χάρη. Για την ώρα πάντως δεν έχει ανακοινωθεί η τιμή διάθεσης των potions, καθώς η τελευταία θα πρέπει να είναι η απαιτούμενη έτσι ώστε να διατηρηθεί κάποια ισορροπία.
Αξίζει να σημειωθεί πως η Square Enix τους τελευταίους μήνες έχει μπει γερά στο παιχνίδι των μικροπληρωμών, όπως είδαμε και στο πρόσφατο Bloodmasque που κυκλοφόρησε το καλοκαίρι για iOS. Στο ομώνυμο Action RPG καλείστε να αγοράσετε heath potions εάν θέλετε να νικήσετε τα δυσκολότερα bosses. Για να είμαστε ακριβείς θα λέγαμε ότι είναι αδύνατο να δείτε τα credits, χωρίς να καταφύγετε στα microtransactions. Με βάση τα παραπάνω ειλικρινά ελπίζουμε να μην δούμε κάτι αντίστοιχο και στο επερχόμενο JRPG της ιαπωνικής εταιρείας.
[UPDATE 25/10/2013] H Nintendo of Europe ανακοίνωσε χθες την κυκλοφορία μιας συλλεκτικής έκδοσης για το Bravely Default, η οποία θα ονομάζεται Deluxe Collector's Edition. H τελευταία θα κυκλοφορήσει στις 6 Δεκεμβρίου και θα περιλαμβάνει μια φιγούρα της ηρωίδας Agnes, ένα artbook, 32 AR κάρτες και το soundtack του παιχνιδιού όπως μπορείτε να δείτε και στην galleryτου άρθρου.
[UPDATE 29/10/2013] H Deluxe Collector's Edition θα διατεθεί στην χώρα μας αποκλειστικά μέσω της Nortec της επίσημης αντιπροσωπείας της Nintendo. Να σημειωθεί ότι όσοι προπαραγγείλουν είτε την συλλεκτική, είτε την κανονική έκδοση του Bravery Default μέσω του online καταστήματος της Nortec θα παραλάβουν εντελώς δωρεάν ένα επιπλέον artbook. Το κόστος της συλλεκτικής έκδοσης είναι 100 ευρώ και μπορείτε να την προπαραγγείλετε κάνοντας κλικ εδώ.
[UPDATE 8/11/2013] Η Nintendo έδωσε στην δημοσιότητα ένα ακόμη τρέιλερ για το επερχόμενο Bravely Default, στο οποίο αν μη τι άλλο παίρνουμε μια πρώτη γεύση από το ονειρικό soundtrack του τίτλου και το gameplay του. Απολαύστε το:
Το Bravely Default: Flying Fairy θα κυκλοφορήσει στις 6 Δεκεμβρίου για το 3DS.