Το Mangaworld24 δημιουργήθηκε με στόχο να παρουσιάσει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για τα άνιμε και τα μάνγκα, δίνοντας λίγο μεγαλύτερη έμφαση στον δεύτερο τομέα. Στη στήλη Retro παρουσιάζονται παλιές σειρές και ταινίες άνιμε που μεταγλωττίστηκαν στα Ελληνικά. Στη στήλη Manga δημοσιεύονται άρθρα με πληροφορίες και παρουσιάσεις μάνγκα. Στις Ανακοινώσεις, ανακοινώσεις που σχετίζονται με τη λειτουργία του ιστολογίου και το περιεχόμενό του. Στις Ταινίες δημοσιεύονται παρουσιάσεις ταινιών είτε άνιμε είτε live action, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην παρουσίαση της πλοκής και των χαρακτήρων. Στη στήλη Gaming αναρτώνται πληροφορίες σχετικά με βιντεοπαιχνίδια που είναι επηρεασμένα από μάνγκα-άνιμε και τέλος στη στήλη Anime γίνεται μια προσπάθεια να μαζευτούν σειρές άνιμε που έχουν κυκλοφορήσει στα Ελληνικά, ώστε να δημιουργηθεί ένα portofolio και ταυτόχρονα δημοσιεύονται και κείμενα σχετικά μ’ αυτές όπως εδώ.

Ετικέτες

Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου 2013

Τάρο, ο γιος της δράκαινας


Η συγκεκριμένη ταινία δημιουργήθηκε το 1979 και αποτελεί μεταφορά ενός γνωστού ιαπωνικού μύθου, αλλά και της νουβέλας της Miyoko Matsutani «Taro, the Dragon Boy». Το παράξενο μ’αυτή την ταινία anime είναι ότι κυκλοφόρησε στα τέλη της δεκαετίας του εβδομήντα και στην Ινδία. Για τους Ινδούς παραμένει διαχρονική, γιατί είναι η πρώτη ταινία anime που προβλήθηκε στη χώρα τους. Στην Ελλάδα, ο «Τάρο» εμφανίστηκε  στις αρχές της χρυσής δεκαετίας του ογδόντα. Η μεταγλώττιση είναι σχετικά καλή, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ακούμε στον ρόλο του πρωταγωνιστή τη φωνή γνωστού ηθοποιού Σπύρου Μπιμπίλα.

Υπόθεση: Ο Τάρο είναι ένα νεαρό αγόρι που είναι τεμπέλης και του αρέσει να περνάει πολλές ώρες παίζοντας με τα ζώα. Ο μικρός δεν έχει κάποιο σκοπό ύπαρξης και γι’αυτό κιόλας δεν ασχολείται με τίποτα ουσιώδες ώσπου να εμφανιστεί ο μάγος που του αλλάζει τη ζωή. Ο μάγος θα του δώσει ένα σκοπό ύπαρξης και κυρίως μια ξεχωριστή ικανότητα. Ο Ταρό θα μπορεί πια να έχει δύναμη που να ισούται με εκείνη εκατό ανδρών. Ωστόσο, μπορεί να την χρησιμοποιήσει μονάχα όταν βοηθάει κάποιον που τον έχει ανάγκη. Με την πάροδο του χρόνου ο εγωιστής ήρωάς μας μαθαίνει τη σημασία του να βοηθάς και μια μέρα η γιαγιά του θα τον παρακινήσει να αναζητήσει τη μητέρα του η οποία εξαιτίας μιας κατάρας έχει μεταμορφωθεί σε δράκο. Έτσι, ο μικρός θα εμπλακεί σε μια αλλόκοτη περιπέτεια ελπίζοντας να καταφέρει να σπάσει την κατάρα και να σώσει τη μητέρα του.

Δείτε εδώ ολόκληρη την ταινία στα Ελληνικά: