Το Mangaworld24 δημιουργήθηκε με στόχο να παρουσιάσει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για τα άνιμε και τα μάνγκα, δίνοντας λίγο μεγαλύτερη έμφαση στον δεύτερο τομέα. Στη στήλη Retro παρουσιάζονται παλιές σειρές και ταινίες άνιμε που μεταγλωττίστηκαν στα Ελληνικά. Στη στήλη Manga δημοσιεύονται άρθρα με πληροφορίες και παρουσιάσεις μάνγκα. Στις Ανακοινώσεις, ανακοινώσεις που σχετίζονται με τη λειτουργία του ιστολογίου και το περιεχόμενό του. Στις Ταινίες δημοσιεύονται παρουσιάσεις ταινιών είτε άνιμε είτε live action, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην παρουσίαση της πλοκής και των χαρακτήρων. Στη στήλη Gaming αναρτώνται πληροφορίες σχετικά με βιντεοπαιχνίδια που είναι επηρεασμένα από μάνγκα-άνιμε και τέλος στη στήλη Anime γίνεται μια προσπάθεια να μαζευτούν σειρές άνιμε που έχουν κυκλοφορήσει στα Ελληνικά, ώστε να δημιουργηθεί ένα portofolio και ταυτόχρονα δημοσιεύονται και κείμενα σχετικά μ’ αυτές όπως εδώ.

Ετικέτες

Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2013

Dragonball: Το τουρνουά των Μιιφάν


Πλοκή

Ο Σονγκόκου με τον Κρίλιν έχουν ολοκληρώσει την προπόνησή τους με το Χελωτζίνι, τον πασίγνωστο δάσκαλο πολεμικών τεχνών. Έτσι, ο δάσκαλος προτείνει στους μαθητές του να ταξιδέψουν στην αυτοκρατορία των Μιιφάν και να πάρουν μέρος στο τοπικό τουρνουά πολεμικών τεχνών που διεξάγεται κάθε χρόνο για να βελτιωθούν περαιτέρω. Οι δύο φίλοι δέχονται με χαρά να ακολουθήσουν την οδηγία του Χελωνοτζίνι και έτσι βρίσκονται μπλεγμένοι σε μια αλλόκοτη υπόθεση που σχετίζεται άμεσα με τον θρυλικό δράκο Σένρον και τις dragonballs. Συγκεκριμένα, ο Ερημίτης του Γερανού, ο οποίος είναι πρωθυπουργός της χώρας, σχεδιάζει να αποκτήσει τις dragonballs όχι για να υλοποιήσει την επιθυμία του αυτοκράτορα, αλλά για να γίνει ο ίδιος κυρίαρχος του κόσμου. Στο πλευρό του βρίσκεται ο καταχθόνιος Τάι Πάι, με τις εξαιρετικές πολεμικές ικανότητες. Θα τα καταφέρει άραγε ο Σονγκόκου και η παρέα του να προστατέψει τον αυτοκράτορα και ολόκληρο τον πλανήτη από την κυριαρχία του σατανικού Ερημίτη;

Χαρακτήρες


Ερημίτης του Γερανού: Ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι παλιός γνωστός του Χελωνοτζίνι. Ο ίδιος ήθελε να γίνει ο άρχοντας του κόσμου και γι’αυτό ήρθε σε σύγκρουση με τον γνωστό δάσκαλο του Σονγκόκου. Τώρα, βρίσκεται στο παλάτι του αυτοκράτορα του Μιιφάν και σχεδιάζει να αποκτήσει όλες τις dragonballs για να υλοποιήσει τα καταχθόνια σχέδιά του.


Τεν Σιν Χαν: Είναι η πρώτη φορά που γνωρίζουμε τον μετέπειτα γνωστό φίλο του Σονγκόκου. Έχει διδαχτεί τις πολεμικές τέχνες από τον Ερημίτη του Γερανού και αποτελεί επιστήθιο φίλο του νεαρού αυτοκράτορα.


Τάι Πάι: Είναι ο δυνατότερος μαθητής του Ερημίτη του Γερανού. Κανένας δεν μπορεί να τον κερδίσει και είναι εκείνος ο οποίος καλείται να αποκτήσει την τελευταία dragonball κερδίζοντας το τουρνουά των Μιιφάν.

Οι άλλοι χαρακτήρες που έχουν κεντρικό ρόλο στην ταινία είναι οι: Σονγκόκου, Χελωνοτζίνι και ο Κρίλιν, οι οποίοι φτάνουν στην αυτοκρατορία του Μιιφάν για να συμμετάσχουν στο τουρνουά των πολεμικών τεχνών. Εκεί θα έρθουν αντιμέτωποι με τις δολοπλοκίες που έχει σχεδιάσει ο Ερημίτης του Γερανού.

Επισκόπηση


Η ταινία κυκλοφόρησε το 1987 και παρουσιάζει μια αρκετά ενδιαφέρουσα πλοκή. Δεν εντόπισα τίποτα αρνητικό στην ταινία και την προτείνω ανεπιφύλακτα. Νομίζω πως είναι πολύ διασκεδαστική.