Το Mangaworld24 δημιουργήθηκε με στόχο να παρουσιάσει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για τα άνιμε και τα μάνγκα, δίνοντας λίγο μεγαλύτερη έμφαση στον δεύτερο τομέα. Στη στήλη Retro παρουσιάζονται παλιές σειρές και ταινίες άνιμε που μεταγλωττίστηκαν στα Ελληνικά. Στη στήλη Manga δημοσιεύονται άρθρα με πληροφορίες και παρουσιάσεις μάνγκα. Στις Ανακοινώσεις, ανακοινώσεις που σχετίζονται με τη λειτουργία του ιστολογίου και το περιεχόμενό του. Στις Ταινίες δημοσιεύονται παρουσιάσεις ταινιών είτε άνιμε είτε live action, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην παρουσίαση της πλοκής και των χαρακτήρων. Στη στήλη Gaming αναρτώνται πληροφορίες σχετικά με βιντεοπαιχνίδια που είναι επηρεασμένα από μάνγκα-άνιμε και τέλος στη στήλη Anime γίνεται μια προσπάθεια να μαζευτούν σειρές άνιμε που έχουν κυκλοφορήσει στα Ελληνικά, ώστε να δημιουργηθεί ένα portofolio και ταυτόχρονα δημοσιεύονται και κείμενα σχετικά μ’ αυτές όπως εδώ.

Ετικέτες

Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου 2013

Dragon Ball: Η Ωραία Κοιμωμένη στο Κάστρο των Μυστηρίων


Πλοκή

Ο μικρός Σονγκόγκου καταφθάνει στο σπίτι του Χελωνοτζίνι, ελπίζοντας αυτή τη φορά ο δάσκαλος να τον αφήσει να γίνει μαθητής του και να του διδάξει όλα όσα ξέρει σχετικά με τις πολεμικές τέχνες. Μαζί με τον Σονγκόκου, θα εμφανιστεί και ο νεαρός Κρίλιν, ο οποίος θα θελήσει και αυτός να γίνει μαθητής του δασκάλου. Ο Χελωνοτζίνι όμως για να δοκιμάσει τους δύο μικρούς πολεμιστές, θα τους στείλει σε μια επικίνδυνη αποστολή. Η αποστολή τους θα είναι να βρουν την Ωραία Κοιμωμένη που βρίσκεται εδώ και πάμπολλα χρόνια στο Κάστρο των Μυστηρίων. Έτσι, οι δυο τους ξεκινάν για την επικίνδυνη αναζήτηση.

Χαρακτήρες


Κρίλιν: Ο γνωστός φίλος του Σονγκόκου, ο οποίος δεν τον ξέρει ακόμα και προσπαθεί κατά τη διάρκεια της αναζήτησης της Ωραίας Κοιμωμένης να εμποδίζει τον αντίπαλο Σονγκόκου, ώστε να μην φτάσει στο κάστρο όπου βρίσκεται η δεσποσύνη. Στο τέλος βέβαια εκτιμά τον Γκόγκου και γίνονται φίλοι.


Λάουρα: Η γυναίκα αυτή έχει δύο προσωπικότητες. Κάθε φορά που φτερνίζεται αλλάζει και ο χαρακτήρας της. Έτσι, από αδίστακτη κλέφτρα μπορεί να μεταλλαχτεί σε μια γλυκιά κοπελίτσα και το αντίστροφο. Φτάνει στο Κάστρο των Μυστηρίων για να κλέψει την Ωραία Κοιμωμένη.


Μπούλμα: Η Μπούλμα βρίσκεται σε διακοπές. Επισκέπτεται τον Χελωνοτζίνι και μαθαίνει ότι ο φίλο της, ο Σονγκόκου, έχει πάει δυτικά προς τον κάστρο. Η ίδια θα βρεθεί μπλεγμένη σ’αυτή την περιπέτεια χωρίς να ξέρει πραγματικά τι ακριβώς συμβαίνει. Ευτυχώς, οι φίλοι της θα φροντίσουν να την προστατέψουν.


Σονγκόκου: Βρίσκεται μπλεγμένος σ’αυτή την περιπέτεια εξαιτίας της απόφασής του να γίνει μαθητής του Χελωνοτζίνι. Θα έρθει αντιμέτωπος με πολλά τέρατα και τελικά θα καταφέρει να βοηθήσει τους φίλους του να ξεφύγουν από το κακό που τους καταδιώκει.


Λούσιφερ: Είναι ο ιδιοκτήτης του Κάστρου των Μυστηρίων. Θέλει να χρησιμοποιήσει τη δύναμη της Ωραίας Κοιμωμένης για να πραγματοποιήσει τα σατανικά του σχέδια, που δεν είναι άλλα από την κυριαρχία του στον κόσμο. Έχει την ικανότητα να πετά κόκκινες μπάλες από τα χέρια του. Θα έρθει αντιμέτωπος τόσο με τον Κρίλιν όσο και με τον Σονγκόκου.

Επισκόπηση


Η ταινία κυκλοφόρησε το 1987 και έχει μια ενδιαφέρουσα πλοκή. Αυτό που προσωπικά με ενόχλησε ήταν η μεταγλώττιση, την οποία δεν μπορώ να την χαρακτηρίσω και τέλεια καθώς υπάρχουν κάποια μικρολαθάκια. Σε κάθε περίπτωση, είναι μια ταινία που πρέπει να την παρακολουθήσετε ακόμη κι αν δεν είστε φαν του Dragon Ball.