Το Mangaworld24 δημιουργήθηκε με στόχο να παρουσιάσει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για τα άνιμε και τα μάνγκα, δίνοντας λίγο μεγαλύτερη έμφαση στον δεύτερο τομέα. Στη στήλη Retro παρουσιάζονται παλιές σειρές και ταινίες άνιμε που μεταγλωττίστηκαν στα Ελληνικά. Στη στήλη Manga δημοσιεύονται άρθρα με πληροφορίες και παρουσιάσεις μάνγκα. Στις Ανακοινώσεις, ανακοινώσεις που σχετίζονται με τη λειτουργία του ιστολογίου και το περιεχόμενό του. Στις Ταινίες δημοσιεύονται παρουσιάσεις ταινιών είτε άνιμε είτε live action, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην παρουσίαση της πλοκής και των χαρακτήρων. Στη στήλη Gaming αναρτώνται πληροφορίες σχετικά με βιντεοπαιχνίδια που είναι επηρεασμένα από μάνγκα-άνιμε και τέλος στη στήλη Anime γίνεται μια προσπάθεια να μαζευτούν σειρές άνιμε που έχουν κυκλοφορήσει στα Ελληνικά, ώστε να δημιουργηθεί ένα portofolio και ταυτόχρονα δημοσιεύονται και κείμενα σχετικά μ’ αυτές όπως εδώ.

Ετικέτες

Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου 2013

Απολύεται το μισό προσωπικό της Capcom Europe


Λόγω της εμπορικής αποτυχίας διαφόρων τίτλων της.
Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του MCV η Capcom Europe ετοιμάζεται να μπει σε καθεστώς αναδιάρθρωσης ύστερα από το αποτυχημένο οικονομικό έτος της. Με βάση τα παραπάνω τουλάχιστον το μισό προσωπικό της εταιρείας κινδυνεύει να χάσει την δουλειά του, ενώ είναι πολύ πιθανόν να υπάρξουν συγχωνεύσεις στις αρμοδιότητες των διαφόρων υπαλλήλων.
Ένα στέλεχος της Capcom ανέφερε επίσης στο MCV τα εξής: "Ύστερα από την αναδιάρθρωση του Αμερικανικού παραρτήματός μας, η διοίκηση της Capcom Europe αξιολογεί την δομή της εταιρείας  με στόχο να εξασφαλίσει ότι θα είναι σε θέση να εκμεταλλευτεί τις συνεχείς αλλαγές των απαιτήσεων της αγοράς στην βιομηχανία των video games."
H Capcom γενικότερα είχε ένα δύσκολο οικονομικό έτος, όπως αποτυπώθηκε πρόσφατα και στις οικονομικές εκθέσεις της προς τους επενδυτές της. Πιο συγκεκριμένα το παράρτημα της εταιρείας που ασχολείται με την έκδοση διαφόρων τίτλων είδε τα έσοδά του να συρρικνώνονται σε ένα ποσοστό της τάξεως του 50% σε σχέση με πέρυσι. Το γεγονός αυτό οφείλεται κυρίως σε τρεις κυκλοφορίες, το Resident Evil 6, το DmC: Devil May Cry και το Lost Planet 3. H μεγαλύτερη ζημιά προκλήθηκε από την αποτυχία του Resident Evil 6, το οποίο παρά το υψηλό budget παραγωγής και τους 600 developers που εργάστηκαν σε αυτό, δεν κατάφερε να πουλήσει τα αναμενόμενα, κοινώς τα 7 εκατομμύρια που είχε ως στόχο η Capcom.
Τα μόνα ευχάριστα νέα για την Capcom προέρχονται από τα Resident Evil: Revelations, Dragon's Dogma και Monster Hunter 4. Ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει στο Dragon's Dogma, το οποίο πλέον έχει πουλήσει περισσότερα από 2 εκατομμύρια αντίτυπα και είναι πολύ πιθανόν να αποτελέσει μία από τις σειρές, στις οποίες θα στηριχθεί η Ιαπωνική εταιρεία στο μέλλον στην προσπάθεια της να ανακάμψει.