Το Mangaworld24 δημιουργήθηκε με στόχο να παρουσιάσει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για τα άνιμε και τα μάνγκα, δίνοντας λίγο μεγαλύτερη έμφαση στον δεύτερο τομέα. Στη στήλη Retro παρουσιάζονται παλιές σειρές και ταινίες άνιμε που μεταγλωττίστηκαν στα Ελληνικά. Στη στήλη Manga δημοσιεύονται άρθρα με πληροφορίες και παρουσιάσεις μάνγκα. Στις Ανακοινώσεις, ανακοινώσεις που σχετίζονται με τη λειτουργία του ιστολογίου και το περιεχόμενό του. Στις Ταινίες δημοσιεύονται παρουσιάσεις ταινιών είτε άνιμε είτε live action, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην παρουσίαση της πλοκής και των χαρακτήρων. Στη στήλη Gaming αναρτώνται πληροφορίες σχετικά με βιντεοπαιχνίδια που είναι επηρεασμένα από μάνγκα-άνιμε και τέλος στη στήλη Anime γίνεται μια προσπάθεια να μαζευτούν σειρές άνιμε που έχουν κυκλοφορήσει στα Ελληνικά, ώστε να δημιουργηθεί ένα portofolio και ταυτόχρονα δημοσιεύονται και κείμενα σχετικά μ’ αυτές όπως εδώ.

Ετικέτες

Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2013

Ο Σερίφης του Διαστήματος και οι Ασρομαχητές


Η συγκεκριμένη τηλεοπτική σειρά ξεκίνησε να προβάλλεται κι αυτή κατά τη χρυσή δεκαετία του 80’. Συγκεκριμένα, ξεκίνησε στην Αμερική με τον τίτλο Saber Rider and the Star Sheriffs το 1987 και ακυρώθηκε μόλις ένα χρόνο μετά από την εταιρεία παραγωγής. Η αίτια της ακύρωσής του ήταν τα χαμηλά νούμερα τηλεθέασης που έκανε. Η σειρά βασιζόταν στο manga του Sei Jūshi Bismarck που είχε κυκλοφορήσει το 1984.
Στη χώρα μας η σειρά προβλήθηκε από πολλά τηλεοπτικά κανάλια κυρίως τοπικού χαρακτήρα. Η σειρά εν τέλει πήρε τον τίτλο Ο Σερίφης του Διαστήματος και είχε απήχηση στο ελληνικό κοινό καταφέρνοντας μάλιστα να χαραχθεί στις μνήμες πολλών θεατών. Εδώ, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η σε μερικά σημεία της μεταγλώττισης οι κεντρικοί ήρωες αναφέρονταν και ως Αστρομαχητές.

Πλοκή: Η υπόθεση του anime αφορά το μακρινό μέλλον. Η ανθρωπότητα ποθεί να επεκτείνει τα σύνορά της και έτσι αποφασίζει να κατακτήσει διάφορους πλανήτες του σύμπαντος. Για να τηρηθεί η τάξη και ο νόμος όμως στα Νέα Σύνορα, αποφασίζουν να δημιουργήσουν το  Αρχηγείο του Ιππικού. Η ειδική ομάδα από το Αρχηγείο του Ιππικού  με το χαρακτηριστικό όνομα Αστρομαχητές, καλείται να αντιμετωπίσει τους Εισβολείς που επιδιώκουν να διαταραχθεί η ειρηνική συμβίωση των λαών. Οι  Εισβολείς είναι εξωγήινοι και διαθέτουν υπερσύγχρονη τεχνολογία με αποτέλεσμα να υπερτερούν έναντι των Αστρομαχητών. Οι τελευταίοι, για να τους αντιμετωπίσουν θα αναζητήσουν το Ramrod, ένα πανίσχυρο διαστημόπλοιο που μπορεί να μετατραπεί σε ρομπότ. Αυτή είναι και η μοναδική τους ελπίδα για να καταφέρουν να διασφαλίσουν την ειρήνη.

Οι βασικοί χαρακτήρες της σειράς είναι οι: Σερίφης του Διαστήματος, Απρίλια, Κεραυνός, Κολτ, Ράμπορντ, Εισβολείς, Τζέσυ Μπλου, Νέμεσις, Γκάτλερ και Βάνκχο.

Τέλος, θα ήθελα να αναφέρω ότι η μουσική της σειράς γράφτηκε από τον Dale Schacker και θυμίζουν κατά κάποιον τρόπο καουμπόικη ταινία. Ίσως, αυτό να είναι και ένα από τα πιο καλτ στοιχεία του συγκεκριμένου anime!

Δείτε εδώ τα 4 πρώτα επεισόδια στα Ελληνικά: