Το Mangaworld24 δημιουργήθηκε με στόχο να παρουσιάσει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για τα άνιμε και τα μάνγκα, δίνοντας λίγο μεγαλύτερη έμφαση στον δεύτερο τομέα. Στη στήλη Retro παρουσιάζονται παλιές σειρές και ταινίες άνιμε που μεταγλωττίστηκαν στα Ελληνικά. Στη στήλη Manga δημοσιεύονται άρθρα με πληροφορίες και παρουσιάσεις μάνγκα. Στις Ανακοινώσεις, ανακοινώσεις που σχετίζονται με τη λειτουργία του ιστολογίου και το περιεχόμενό του. Στις Ταινίες δημοσιεύονται παρουσιάσεις ταινιών είτε άνιμε είτε live action, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην παρουσίαση της πλοκής και των χαρακτήρων. Στη στήλη Gaming αναρτώνται πληροφορίες σχετικά με βιντεοπαιχνίδια που είναι επηρεασμένα από μάνγκα-άνιμε και τέλος στη στήλη Anime γίνεται μια προσπάθεια να μαζευτούν σειρές άνιμε που έχουν κυκλοφορήσει στα Ελληνικά, ώστε να δημιουργηθεί ένα portofolio και ταυτόχρονα δημοσιεύονται και κείμενα σχετικά μ’ αυτές όπως εδώ.

Ετικέτες

Σάββατο, 5 Οκτωβρίου 2013

Another


Το Another είναι ένα anime, το οποίο βασίζεται στη νουβέλα του Ιάπωνα συγγραφέα Yukito Ayatsuji. Το βιβλίο κυκλοφόρησε στις 29 Οκτωβρίου του 2009 από τον εκδοτικό οίκο Kadokawa Shoten. Η επιτυχία της νουβέλας οδήγησε και στη δημιουργία manga από τον Hiro Kiyohara τον Μάιο του 2010. Εκτός αυτού, από τις 10 Ιανουαρίου του 2012 ξεκίνησε να προβάλλεται στην τηλεόραση και το anime του βιβλίου. Τέλος, στις 4 Αυγούστου του ίδιου χρόνου κυκλοφόρησε στους Ιαπωνικούς κινηματογράφους και η ταινία που δημιουργήθηκε

Πλοκή

Το 1972, μία γνωστή μαθήτρια, η Μισάκι, που φοιτεί στο Γυμνάσιο της Γιομιγιάμα πεθαίνει ξαφνικά. Οι συμμαθητές της μαζί με τους καθηγητές της θα συνεχίσουν να συμπεριφέρονται σαν να υπάρχει ανάμεσά τους. Έτσι, θα  δημιουργήσουν μια αλλόκοτη κατάρα, η οποία επηρεάζει όλους τους μαθητές που τυχαίνει να φοιτούν στην τάξη εκείνη που βρισκόταν και η Μισάκι. Την άνοιξη του 1998 ο Κόιτσι Σακακίμπαρα θα μεταφερθεί στο συγκεκριμένο σχολείο και σ’αυτή την καταραμένη τάξη. Τα φαινόμενα και οι θάνατοι θα κατακλύσουν το τμήμα, με αποτέλεσμα όλοι οι μαθητές να ενωθούν για να μπορέσουν να λύσουν την κατάρα.

Χαρακτήρες


Κόιτσι Σακακίμπαρα: Ο νέος μαθητής που εμφανίζεται στο σχολείο της Γιομιγιάμα. Η εμφάνισή του θα συμπέσει με την πυροδότηση των αλλόκοτων φαινομένων. Ο ίδιος θα προσπαθήσει να βρει τη λύση της κατάρας. Του αρέσει η λογοτεχνία και συγκεκριμένα ο Stephen King και ο H.P.Lovecraft.


Μισάκι Μέι: Είναι η μοναχική κοπέλα στην τάξη, η οποία αγνοείται επιδεικτικά από τους υπόλοιπους συμμαθητές της. Ο Σακακίμπαρα θα την προσεγγίσει και θα γίνουν φίλοι. Φοράει πάντα έναν επίδεσμο στο αριστερό της μάτι.

Να σημειωθεί ότι αναφέρονται μονάχα αυτοί οι δύο χαρακτήρες γιατί έχουν τον πιο ενεργό ρόλο στο anime.

Επισκόπηση

Το Another είναι ένα anime που κυριαρχεί ο τρόμος και το μυστήριο. Σε καθηλώνει από την αρχή μέχρι το τέλος καταφέρνοντάς να τρομάξει και να προβληματίσει τον θεατή. Τα επεισόδια είναι δώδεκα, ενώ και η μουσική επένδυση είναι εξαιρετική. Το μοναδικό αρνητικό που εντόπισα, είναι κάποια τραβηγμένα σημεία στο σενάριο. Σε κάθε περίπτωση, το Another είναι ένα πολύ καλό anime και το συστήνω σε όσους λατρεύουν το μυστήριο και τα θρίλερ.

Δείτε εδώ το trailer της σειράς: