Το Mangaworld24 δημιουργήθηκε με στόχο να παρουσιάσει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για τα άνιμε και τα μάνγκα, δίνοντας λίγο μεγαλύτερη έμφαση στον δεύτερο τομέα. Στη στήλη Retro παρουσιάζονται παλιές σειρές και ταινίες άνιμε που μεταγλωττίστηκαν στα Ελληνικά. Στη στήλη Manga δημοσιεύονται άρθρα με πληροφορίες και παρουσιάσεις μάνγκα. Στις Ανακοινώσεις, ανακοινώσεις που σχετίζονται με τη λειτουργία του ιστολογίου και το περιεχόμενό του. Στις Ταινίες δημοσιεύονται παρουσιάσεις ταινιών είτε άνιμε είτε live action, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην παρουσίαση της πλοκής και των χαρακτήρων. Στη στήλη Gaming αναρτώνται πληροφορίες σχετικά με βιντεοπαιχνίδια που είναι επηρεασμένα από μάνγκα-άνιμε και τέλος στη στήλη Anime γίνεται μια προσπάθεια να μαζευτούν σειρές άνιμε που έχουν κυκλοφορήσει στα Ελληνικά, ώστε να δημιουργηθεί ένα portofolio και ταυτόχρονα δημοσιεύονται και κείμενα σχετικά μ’ αυτές όπως εδώ.

Ετικέτες

Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013

Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα(Windaria)


Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα είναι μία ακόμα χαρακτηριστική anime ταινία που αγαπήθηκε από το ευρύτερο κοινό. Σκηνοθετήθηκε από τον  Kunihiko Yuyama και το σενάριο υπογράφει ο Keisuke Fujikawa. Στην Ελλάδα προβλήθηκε από το Juniors Tv. Στην Αμερική η ταινία κυκλοφόρησε με τον τίτλο Once Upon A Time, ενώ το ντεμπούτο της πραγματοποιήθηκε στις 9 Ιουλίου του 1986.

Πλοκή: Υπάρχουν δύο βασίλεια, το Paro (Shadowlands στην Αμερικάνικη έκδοση) και το Itha (Lunaria). Τα δύο βασίλεια βρίσκονται σε πόλεμο, ενώ παράλληλα στον πόλεμο λαμβάνουν μέρος και δύο ζευγάρια. Το πρώτο είναι αυτό του πρίγκιπα Ahanas (Roland) του Paro και της πριγκίπισσας Jill (Veronica) του Itha. Το δεύτερο περιλαμβάνει δύο χωρικούς, τον Isu (Alan) και την Marin (Marie) που κατοικούν στο ουδέτερο χωριό Saki (The Valley). Το Saki βρίσκεται ανάμεσα στα δύο βασίλεια, οπού βρίσκεται και το Tree of Windaria (The Tree of Life).

Ο Isu τελικά εμπλέκεται στον πόλεμο ως αγγελιοφόρος μεταξύ των βασιλείων αφήνοντας πίσω την αγαπημένη του. Ως αγγελιοφόρος ωστόσο, μαθαίνει πως το χωριό του θα αποτελέσει το επερχόμενο πεδίο μάχης και προσπαθεί να σώσει την Marin.

Η ιστορία που ξετυλίγεται έχει ένα ξεκάθαρο αντιπολεμικό μήνυμα. Επιπλέον, αυτή τη φορά δεν υπάρχουν τα εντυπωσιακά λάθη που είχαν λάβει χώρα στη μεταγλώττιση του Καμπαμαρού. Ένα άλλο εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι στην ταινία ακούμε και φωνές ηθοποιών που έχουν αφήσει ιστορία στο χώρο της μεταγλώττισης. Ενδεικτικά αναφέρω τη φωνή του Αργύρη Παυλίδη (Roland) και του Βασίλη Καΐλα(Izu).

Δείτε την ταινία εδώ: