Το Mangaworld24 δημιουργήθηκε με στόχο να παρουσιάσει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για τα άνιμε και τα μάνγκα, δίνοντας λίγο μεγαλύτερη έμφαση στον δεύτερο τομέα. Στη στήλη Retro παρουσιάζονται παλιές σειρές και ταινίες άνιμε που μεταγλωττίστηκαν στα Ελληνικά. Στη στήλη Manga δημοσιεύονται άρθρα με πληροφορίες και παρουσιάσεις μάνγκα. Στις Ανακοινώσεις, ανακοινώσεις που σχετίζονται με τη λειτουργία του ιστολογίου και το περιεχόμενό του. Στις Ταινίες δημοσιεύονται παρουσιάσεις ταινιών είτε άνιμε είτε live action, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην παρουσίαση της πλοκής και των χαρακτήρων. Στη στήλη Gaming αναρτώνται πληροφορίες σχετικά με βιντεοπαιχνίδια που είναι επηρεασμένα από μάνγκα-άνιμε και τέλος στη στήλη Anime γίνεται μια προσπάθεια να μαζευτούν σειρές άνιμε που έχουν κυκλοφορήσει στα Ελληνικά, ώστε να δημιουργηθεί ένα portofolio και ταυτόχρονα δημοσιεύονται και κείμενα σχετικά μ’ αυτές όπως εδώ.

Ετικέτες

Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2013

Rurouni Kenshin(Samurai X)

Rurouni Kenshin(Samurai X)

Είμαι λάτρης τόσο του manga όσο και του anime του Nobuhiro Watsuki και όταν πρωτοείδα το teaser trailer της ταινίας οφείλω να παραδεχτώ ότι ενθουσιάστηκα. Το γεγονός όμως ότι η μεταφορά του θα σκηνοθετούταν από τον Keishi Ohtomo που δεν έχει δείξει κάτι αξιόλογο σε μεγάλους μήκους ταινίες με προβλημάτισε.
Πλοκή

Ο θρυλικός Ίσιν Σίσι Himura Kenshin , ένας από τους μεγαλύτερους ξιφομάχους της εποχής Μέιτζι που πολέμησε για την αποκατάσταση της αυτοκρατορικής εξουσίας, μετανιωμένος για τις δολοφονίες του παρελθόντος αποφασίζει να κρύψει την πραγματική του ταυτότητα και να γίνει ένας περιπλανώμενος σαμουράι χωρίς άρχοντα. Παράλληλα, έχει πάρει την απόφαση να μην σκοτώσει ποτέ ξανά. Στην πορεία του προς το Έντο θα βρεθεί αντιμέτωπος  μ’έναν ψεύτικο σωσία του και έτσι θα έρθει σε σύγκρουση με το αμαρτωλό παρελθόν του συνειδητοποιώντας τελικά ότι δεν είναι εύκολο να τηρήσει την υπόσχεσή του.

Χαρακτήρες

Himura Kenshin ή Himura Battosai : Ο κεντρικός χαρακτήρας της ταινίας. Ενσαρκώνεται από τον ηθοποιό Takeru Satoh.

Kamiya Kaoru: Έχει αποκτήσει ένα ντότζο που ασχολείται με την τεχνική Κέντο από τον πατέρα της. Η σχολή της βρίσκεται σε δεινή θέση λόγω της εμφάνισης ενός κάλπικου Himura Battosai που σκοτώνει χρησιμοποιώντας το όνομα της σχολή της. Στην ταινία ενσαρκώνεται από την Emi Takei.

Sagara Sanosuke: Προσλαμβάνεται για να σκοτώσει τον Kenshin, αλλά τελικά γίνεται φίλος του. Ο ηθοποιός Munetaka Aoki έχει αναλάβει να τον υποδυθεί.

Takeda Kanryū: Ένας μεγαλοεπιχειρηματίας της περιοχής που πουλάει όπιο. Ο Teruyuki Kagawa μπορεί να μην μοιάζει πολύ με τον χαρακτήρα του Watsuki στο manga, αλλά οι υποκριτικές του ικανότητες είναι εξαιρετικές.

Takani Megumi: Είναι η μοναδική γιατρός που γνωρίζει τα μυστικά της παρασκευής του οπίου. Είναι δέσμια του Takeda και την υποδύεται η Yu Aoi.

Yahiko Myojin: Ο μοναδικός μαθητής της Kaoru στο ντότζο της. Ενσαρκώνεται από τον Taketo Tanaka.

Saitō Hajime: Ένας εξαιρετικός ξιφομάχος που δουλεύει τώρα για την κυβέρνηση. Ενσαρκώνεται από τον Yosuke Eguchi.

Udō Jin-e: Ο κάλπικος Himura Battosai που έχει βάλει σαν σκοπό της ζωής του να σκοτώσει τον πραγματικό. Ικανότατος ξιφομάχος και πολύ επικίνδυνος. Ο Koji Kikkawa τον υποδύεται περίφημα.

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ

Πέρα του γεγονότος ότι η ταινία δεν ακολουθεί πιστά τη σειρά των επεισοδίων του manga και του anime και φτάνει μόλις μέχρι το επεισόδιο νούμερο 29 της σειράς, αποτελεί μια πολύ καλή μεταφορά στη μεγάλη οθόνη. Χαρακτηριστικό είναι ότι κάποιος που δεν έχει ασχοληθεί με τη σειρά δύναται να κατανοήσει το έργο του Nobuhiro. Το soundtrack της ταινίας είναι το κομμάτι «The beginning» των One Ok Rock. Οι στίχοι του τραγουδιού είναι ένα συνονθύλευμα Αγγλικών και Ιαπωνικών. Τέλος, η ταινία κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία στις 25 Αυγούστου του 2012 και υπόσχεται έντονες συγκινήσεις. 

Δείτε εδώ το trailer: