Το Mangaworld24 δημιουργήθηκε με στόχο να παρουσιάσει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για τα άνιμε και τα μάνγκα, δίνοντας λίγο μεγαλύτερη έμφαση στον δεύτερο τομέα. Στη στήλη Retro παρουσιάζονται παλιές σειρές και ταινίες άνιμε που μεταγλωττίστηκαν στα Ελληνικά. Στη στήλη Manga δημοσιεύονται άρθρα με πληροφορίες και παρουσιάσεις μάνγκα. Στις Ανακοινώσεις, ανακοινώσεις που σχετίζονται με τη λειτουργία του ιστολογίου και το περιεχόμενό του. Στις Ταινίες δημοσιεύονται παρουσιάσεις ταινιών είτε άνιμε είτε live action, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην παρουσίαση της πλοκής και των χαρακτήρων. Στη στήλη Gaming αναρτώνται πληροφορίες σχετικά με βιντεοπαιχνίδια που είναι επηρεασμένα από μάνγκα-άνιμε και τέλος στη στήλη Anime γίνεται μια προσπάθεια να μαζευτούν σειρές άνιμε που έχουν κυκλοφορήσει στα Ελληνικά, ώστε να δημιουργηθεί ένα portofolio και ταυτόχρονα δημοσιεύονται και κείμενα σχετικά μ’ αυτές όπως εδώ.

Ετικέτες

Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2013

Δέκα βήματα για να δημιουργήσεις manga


1. Παρατήρησε και ψάξε για διάφορα manga. Μάθε τα διαφορετικά στυλ όπως είναι το shonen και το shoujo, αλλά και τις διαφορές μεταξύ τους. Φρόντισε να καταλάβει τις τεχνικές που χρησιμοποιούν.

2. Μάθε να σχεδιάζεις. Τα manga διηγούνται ουσιαστικά ιστορίες μέσω εικόνων και ενδέχεται η ιστορία να μην είναι απόλυτα κατανοητή αν τα σκίτσα δεν είναι καλά. Χρησιμοποίησε τις γνώσεις σου από τα διάφορα στυλ των manga, ώστε να εμπνευστείς και να δημιουργήσεις το δικό σου. Αν δεν μπορείς να σχεδιάσεις, μπορείς να βρεις έναν σκιτσογράφο που να σχετίζεται με το αντικείμενο. Ωστόσο, η ιστορία σου θα πρέπει να είναι πολύ καλή για να τον πείσεις να ασχοληθεί μ’αυτή και ταυτόχρονα να βγει ένα καλό αποτέλεσμα.

3. Γράψε ένα σενάριο. Όπως όλες οι ιστορίες, έτσι κι αυτή θα πρέπει να έχει καλή δομή. Πρέπει να ξέρεις ακριβώς τι θα συμβεί κατά τη διάρκεια της ιστορίας προτού την γράψεις. Αν συνεργάζεσαι μ’έναν σκιτσογράφο, θα πρέπει να του παρουσιάσεις ένα σενάριο ώστε να κατανοήσει τι ακριβώς πρέπει να σχεδιάσει.

4. Δημιούργησε τον βασικό κορμό του manga σου. Όταν δημιουργείς την ιστορία οφείλεις να ξέρεις πως θα είναι και τα σκίτσα, καθώς και η δομή του δημιουργήματός σου. Σχεδίασε τους χαρακτήρες, αλλά και τα «παραθυράκια» χωρίς να προσθέσεις τις φούσκες. Αν συνεργάζεσαι με κάποιον, ρώτα τον αν θέλει να το κάνει ο ίδιος ή αν πρέπει να το σχεδιάσεις εσύ. Σ’αυτή τη φάση αν δεν μπορεί να κατανοήσει πως θέλεις να γίνει, μπορείς να τον διορθώσεις εύκολα χωρίς να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα στο manga.


5. Πρόσθεσε τις λεπτομέρειες. Δώσε σάρκα και οστά στους χαρακτήρες σου. Αν συνεργάζεσαι μ’έναν σκιτσογράφο άφησέ τον να κάνει αυτός τη δουλειά. Μην προσθέσεις ακόμα στις φούσκες το κείμενο.

6. Σκάναρε τα έργα σου.

7. Χρησιμοποίησε κάποιο πρόγραμμα όπως το Adobe Photoshop για να διορθώσεις όποιες ατέλειες έχουν προκύψει. Φρόντισε να γνωρίζεις καλά το πρόγραμμα ώστε εν τέλει να υπάρξει επαγγελματικό αποτέλεσμα.

8. Προαιρετικά μπορείς να το χρωματίσεις ή να προθέσεις σκίαση. Τα manga είναι ασπρόμαυρα, αλλά μπορεί να θέλεις να δημιουργήσεις ένα κόμιξ ή ένα graphic novel.
9. Πρόσθεσε τις φούσκες με το κείμενο.

10. Είσαι έτοιμος! Μπορείς πλέον να ψάξεις κάποιον για να εκδώσει τα έργα σου είτε να το κάνεις μόνος σου καθώς το διαδίκτυο προσφέρει πια πολλές διεξόδους.Καλή επιτυχία!