Το Mangaworld24 δημιουργήθηκε με στόχο να παρουσιάσει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για τα άνιμε και τα μάνγκα, δίνοντας λίγο μεγαλύτερη έμφαση στον δεύτερο τομέα. Στη στήλη Retro παρουσιάζονται παλιές σειρές και ταινίες άνιμε που μεταγλωττίστηκαν στα Ελληνικά. Στη στήλη Manga δημοσιεύονται άρθρα με πληροφορίες και παρουσιάσεις μάνγκα. Στις Ανακοινώσεις, ανακοινώσεις που σχετίζονται με τη λειτουργία του ιστολογίου και το περιεχόμενό του. Στις Ταινίες δημοσιεύονται παρουσιάσεις ταινιών είτε άνιμε είτε live action, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην παρουσίαση της πλοκής και των χαρακτήρων. Στη στήλη Gaming αναρτώνται πληροφορίες σχετικά με βιντεοπαιχνίδια που είναι επηρεασμένα από μάνγκα-άνιμε και τέλος στη στήλη Anime γίνεται μια προσπάθεια να μαζευτούν σειρές άνιμε που έχουν κυκλοφορήσει στα Ελληνικά, ώστε να δημιουργηθεί ένα portofolio και ταυτόχρονα δημοσιεύονται και κείμενα σχετικά μ’ αυτές όπως εδώ.

Ετικέτες

Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013

Αντίο Hiroshi Yamauchi


Ο πρώην πρόεδρος της Nintendo που γεννήθηκε στις 7 Νοεμβρίου του 1927 στο Κιότο της Ιαπωνίας απεβίωσε στις 19 Σεπτεμβρίου του 2013 σπέρνοντας λύπη στον ευρύτερο χώρο των βιντεοπαιχνιδιών.

Ο Yamauchi δεν ήταν ένας τυχαίος άνθρωπος. Παρέμεινε πρόεδρος του Ιαπωνικού κολοσσού για 53 χρόνια (1949-2002) και κατάφερε να επιτελέσει σημαντικότατο έργο. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο ίδιος επέμεινε η Nintendo να μπει δυναμικά στον χώρο του gaming τη δεκαετία του ογδόντα, όταν ακόμα η εταιρεία ασχολιόταν με τα παιχνίδια με κάρτες. Εκείνη τη χρονική περίοδο, ο Donkey Kong του Shigeru Miyamoto αποτέλεσε την πρώτη τεράστια επιτυχία της. Το παιχνίδι παιζόταν αποκλειστικά σε κονσόλες arcade (games που λειτουργούν με την εισαγωγή νομισμάτων).

Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο είναι ότι ο Hiroshiσύμφωνα με το περιοδικό Forbes ήταν ο πιο πλούσιος Ιάπωνας. Η περιουσία του ανερχόταν στα 7,8 δισεκατομμύρια δολάρια.  Ο ίδιος αποχώρησε από τον προεδρικό θώκο της Nintendo το 2002 με την κυκλοφορία του GameCube. Μέχρι τον Μάρτιο του 2013 κατείχε την πλειοψηφία των μετοχών της επιχείρησης.